Τρίτη, 24 Μάιος 2016 20:23

Τιμωρία για τα βήματα Σπανούλη και ένταση στην κλήρωση των διαιτητών

Γράφτηκε από τον

Οι Πηλοΐδης, Καρακατσούνης και Παναγιώτου είναι οι διαιτητές του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ. Ένταση μεταξύ των "αιωνίων", τιμωρήθηκαν οι διαιτητές του δεύτερου τελικού για την τελευταία φάση, ενώ ο Χρήστος Σταυρόπουλος ζήτησε να παραιτηθούν όλα τα μέλη της ΚΕΔ.

Στα γραφεία της ΚΕΔ πραγματοποιήθηκε τόσο η κλήρωση των διαιτητών για το ΑΕΚ - Άρης, όσο και για τους τελικούς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ένταση στα γραφεία της ΚΕΔ μεταξύ των "αιωνίων", τιμωρήθηκαν οι διαιτητές του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ, με τον Χρήστο Σταυρόπουλο ακολούθως να ζητά να παραιτηθούν όλα τα μέλη της ΚΕΔ.

Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον πρόεδρο των "πρασίνων", Μάνο Παπαδόπουλο. Από τον Ολυμπιακό έδωσαν το "παρών" ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας, και ο γενικός διευθυντής των "ερυθρολεύκων", Χρήστος Σταυρόπουλος. Ο Νίκος Λάσκαρης εκπροσώπησε την ομάδα του Άρη και ο Σταύρος Δουβής την ΑΕΚ.

Ένταση στην κλήρωση των διαιτητών για τους τελικούς

Όταν πήγε να ξεκινήσει η κλήρωση για τον τρίτο και τον τέταρτο τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα η κλήρωση να καθυστερήσει. Συγκεκριμένα, τα μέλη της ΚΕΔ ζήτησαν τους ανθρώπους και των δύο ομάδων να αποχωρήσουν και να βγουν εκτός αίθουσας, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση, όπως και συνέβη.

Τιμωρήθηκε η διαιτητική τριάδα για την τελευταία φάση

Οι Κορομηλάς, Αναστόπουλος και Μάνος, η τριάδα των ρέφερι του δεύτερου τελικού, αποκλείστηκε από τις επιλογές στους επόμενους τελικούς, γεγονός το οποίο η πλευρά του Παναθηναϊκού το χαρακτήρισε ως δικαίωση, καθώς η ΚΕΔ τιμώρησε την συγκεκριμένη τριάδα, λόγω της τελευταίας φάσης που έκρινε την αναμέτρηση. Οι “πράσινοι” από την πλευρά τους δεν μπήκαν σε αντιπαράθεση ενώ δεν παρακολούθησαν τη διαδικασία καθώς αποχώρησαν πριν από την έναρξη της κλήρωσης τονίζοντας πως δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ ενώ πρόσθεταν πως ας μείνει η πλευρά του Ολυμπιακού στη διαδικασία αρκεί να κυλήσουν όλα ήρεμα.

Σταυρόπουλος: "Αν υπάρχει παράβαση στον Σπανούλη, υπάρχει και στην φάση του Διαμαντίδη"

Στο διάστημα που οι άνθρωποι των δύο ομάδων ήταν μέσα στην αίθουσα, ο Γιώργος Σκινδήλιας τόνισε πως δεν θα πρέπει να τιμωρηθούν οι διαιτητές του ΑΕΚ - Άρης (Γκόντας-Φούφης), καθώς είναι ρέφερι επιπέδου Euroleague, ενώ στην συνέχεια τα μέλη της ΚΕΔ αποκάλυψαν πως θα τιμωρηθεί  η τριάδα των Κορομηλά, Αναστόπουλου και Μάνου, που έδωσαν το "παρών" στον δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ, επειδή έκανε βήματα ο Σπανούλης στην τελευταία φάση. Ακολούθως, έγινε... έξαλλος ο Χρήστος Σταυρόπουλος, ο οποίος σχολίασε πως αν υπάρχει παράβαση στην τελευταία φάση του Σπανούλη, τότε με το ίδιο σκεπτικό υπάρχει παράβαση και στην προηγούμενη φάση με τον Διαμαντίδη. Η απάντηση της ΚΕΔ; "Δεν έχουμε τις άλλες φάσεις, μόνο την τελευταία".

Ακολούθως, ο Στέλιος Συμεωνίδης τόνισε στον Χρήστο Σταυρόπουλο πως "εδώ και 16 χρόνια μας έχετε εμπιστοσύνη" και ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού του απάντησε "δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη". Ο Χρήστος Σταυρόπουλος, στην συνέχεια, έχοντας βγει έξω από την αίθουσα, αναφέρθηκε στις αντιρρήσεις του Παναθηναϊκού για τις επιλογές των ρέφερι, λέγοντας "πείτε μας ποιον θέλετε; Τον Ψαριανό; Να του δώσετε και πλακέτα...".

Οι διαιτητές των τελικών

Στο τέταρτο ματς της σειράς, στο ΟΑΚΑ, ήταν να μπουν οι Πηλοϊδης, Ψαριανός και Παναγιώτου, μία διαιτητική τριάδα για την οποία ήταν αρνητικοί οι Πειραιώτες. Τελικά, η κλήρωση των διαιτητών έγινε και οι δύο τριάδες έγιναν γνωστές.

Τρίτος τελικός στο ΣΕΦ: Πηλοΐδης, Καρακατσούνης και Παναγιώτου

Τέταρτος τελικός στο ΟΑΚΑ: Χριστοδούλου, Σχοινάς και Μητσόπουλος

Ο Σταυρόπουλος ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών της ΚΕΔ

Αφού έγιναν γνωστές οι δύο διαιτητικές τριάδες για τους δύο ερχόμενους τελικούς σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, όντας δυσαρεστημένος από την όλη διαδικασία (με τις τιμωρίες και τις επιλογές), ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών της ΚΕΔ, με τους ανθρώπους της ΚΕΔ να έχουν μείνει άφωνοι.

Γιαννακόπουλος: "Μέχρι και την... Πυλαία θα ονομάσουν Νίκος Γκάλης"

Λίγο πριν οι δύο άνδρες μπουν στην αίθουσα για την κλήρωση των διαιτητών για τον τρίτο και τον τέταρτο τελικό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε χαιρετισμό με τον Νίκο Λάσκαρη. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είπε τα εξής στον πρόεδρο του Άρη: "Χαίρομαι που σας γνωρίζω από κοντά, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα ήρθαν". Ακολούθως, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε πηγαδάκι που είχε με τον Μάνο Παπαδόπουλο, απευθύνθηκε στον Νίκο Λάσκαρη κοιτώντας τον, λέγοντας χαριτολογώντας τα εξής: "Δεν θα είστε το μόνο γήπεδο που θα έχει ονομασία 'Νίκος Γκάλης". Έτσι όπως πάει, θα ονομαστεί έτσι και η Πυλαία".

Στην συνέχεια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, συνεχίζοντας την κουβέντα που είχε με τον Μάνο Παπαδόπουλο με το να ονομαστεί το ΟΑΚΑ "Νίκος Γκάλης", ύστερα από απόφαση του Σταύρου Κοντονή, σχολίασε το εξής: "Αυτό με την ονομασία του γηπέδου το κάνει ο Κοντονής για να μην μπει χορηγός. Να ονομάσει το ΣΕΦ "Νίκος Γκάλης", που κατέκτησε εκεί το Ευρωπαϊκό με την Εθνική". Με αυτόν τον τρόπο εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την κίνηση του υφυπουργού, Σταύρου Κοντονή, να ονομάσει το ΟΑΚΑ "Νίκος Γκάλης". Μία κίνηση που έχει αφήσει έκπληκτους και τους ανθρώπους της ομάδας του Άρη.

Πηγή: sport24.gr

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ