Δευτέρα, 25 Ιούλιος 2016 18:04

Για 3 χρόνια στη Λοκομοτίβ Κουμπάν ο Κατσικάρης

Γράφτηκε από τον

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν επιμένει ελληνικά και ο αντικαταστάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τεχνική της ηγεσία, είναι ο Φώτης Κατσικάρης. Η συμφωνία είναι για τρία χρόνια. 

Ηταν γνωστό, αλλά πλέον επισημοποιήθηκε και από την Λοκομοτίβ Κουμπάν: προπονητής της ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο Φώτης Κατσικάρης. Οι Ρώσοι συμφώνησαν μαζί του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν επιμένει ελληνικά και ύστερα από το πετυχημένο πέρασμα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο Κράσνονταρ, οι Ρώσοι βρήκαν τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του συμπατριώτη του προπονητή. Ο Φώτης Κατσικάρης επιστρέφει σαν κόουτς στην Ρωσία ύστερα από δέκα χρόνια, καθώς τότε ήταν τεχνικός της Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Ο Έλληνας προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την "Λοκο". O κόουτς που παρέλαβε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς το 2013 στο Eurocup, δούλεψε για αρκετά χρόνια σαν τεχνικός σε Ελλάδα (ΑΕΚ, Άρης) για αρκετά χρόνια (ΑΕΚ, Άρης) και Ισπανία (Βαλένθια, Μπιλμπά, Μούρθια). Eπίσης, τα τελευταία χρόνια, ήταν ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας της χώρας του. Στο παρελθόν, στην σεζόν 2005-2006, ήταν προπονητής της Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης".

Κατσικάρης: "Ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις με την ομάδα"

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Φώτης Κατσικάρης σχολίασε: "Είμαι χαρούμενος που πλέον αποτελώ μέλος της οικογένειας της Λοκομοτίβ Κουμπάν και θέλω να ξεκινήσω όσο πιο σύντομα γίνεται να δουλέψω με την ομάδα. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν είναι ένα φιλόδοξο κλαμπ. Το απέδειξε και πέρσι που έφτασε στο Final Four της Euroleague. Η "Λόκο" μου δίνει την δυνατότητα να δουλέψω σαν προπονητής στο υψηλότερο επίπεδο, σε μία επαγγελματική ατμόσφαιρα. Είναι μία ομάδα που έχει την θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων της και αυτό είναι σημαντικό. Ανυπομονώ να έρθω στο Κράσνονταρ".

Βεντίτσεφ: "Περιμένουμε από εκείνον να αναδείξει και τους Ρώσους παίκτες"

Ο πρόεδρος της Κουμπάν, Άντριου Βεντίτσεφ, σχολίασε τα εξής για την συνεργασία του με τον Φώτη Κατσικάρη: "Είμαι ευχαριστημένος που σε μία δύσκολη κατάσταση καταφέραμε να βρούμε και να έρθουμε σε συμφωνία με έναν δυνατό και έμπειρο προπονητή, όπως ο Φώτης Κατσικάρης. Ήμασταν κοντά σε συμφωνία και στο παρελθόν. Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα του κόουτς Κατσικάρη είναι η ευελιξία του στον τρόπο που κοουτσάρει, αλλά και το γεγονός πω ξέρει να διαβάζει σωστά το παιχνίδι του αντιπάλου. Ήταν προπονητής για χρόνια στο ισπανικό πρωτάθλημα, στο καλύτερο της Ευρώπης, αλλά και στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Είναι ένας προπονητής που ξέρει να κερδίζει. Περιμένουμε από εκείνον να αναδείξει και τους ταλαντούχους Ρώσους παίκτες μας. Έχουμε μπροστά μας δύο μέτωπα, την VTB League και το Eurocup και θέλουμε να κάνουμε μία καλή και πετυχημένη πορεία και στις δύο διοργανώσεις. Eίμαι σίγουρος πως ο Φώτης Κατσικάρης συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της".

Πηγή: sport24.gr