Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2016 14:55

Να ετοιμαστεί για το «πρέπει»

Γράφτηκε από τον

Η διοίκηση και ο προπονητής της Καλαμάτας, χαρακτηρίστηκαν από αξιοζήλευτη ωριμότητα στην αντίδρασή τους, απέναντι στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε η ομάδα στις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας.

Τις μέρες με… μπάσκετ στο πρόγραμμα, που χάθηκαν λόγω των πλημμυρών και του τραυματισμού του προοριζόμενου ως ενός εκ των πρωταγωνιστών, Γιώργου Γιαννουκάκη, έπρεπε να «τρέξουν» για να τις αναπληρώσουν, ώστε στην πρεμιέρα με τον Κεραυνό Αιγίου στις 9/10 να είναι έτοιμοι οι παίκτες για μία πρώτη σπουδαία πρόκληση. Και σε σημαντικό βαθμό, πέτυχαν το στόχο τους.

Έκλεισαν δύο δυνατά πρώτα φιλικά στην Αθήνα με Πόλις Καλλιθέας και Ίκαρο Νέας Σμύρνης, τα οποία θα «ξεγύμνωναν» κάθε αδυναμία αυτού του συνόλου, το οποίο στα συγκεκριμένα ματς αγωνιζόταν και με την απουσία του Δημήτρη Κουτίβα. Οι άνθρωποι των «μελανόλευκων» ακολούθησαν την ίδια λογική για το 1ο Kalamata B.C. Cup, επιλέγοντας αρχικά να παίξουν με έναν ισχυρό αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας, ώστε να φανεί αν σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα, υπήρξε κάποια πρόοδος. Η επιλογή του Κορωπίου, ήταν η ενδεικτική για να γίνουν κατανοητά όλα τα μειονεκτήματά τους.

Η προβληματική περιφερειακή άμυνα, που πρόσφερε 11 εύστοχα τρίποντα και αρκετά εκτελεσμένα τουλάχιστον υπό καλές προϋποθέσεις σε μία ομάδα που έδειξε πως… θα ζήσει και θα πεθάνει με το μακρινό σουτ, η διστακτικότητα από τη δική της πλευρά όταν βρήκε τέτοιες επιλογές, η απώλεια αρκετών ακόμη σημαντικών αγωνιστικών στοιχείων όταν βασικοί παίκτες βρίσκονται στον πάγκο και η ελαφρά έλλειψη αυτοπεποίθησης λόγω των συνεχόμενων ηττών, έστω και φιλικών, ήταν μερικά γεγονότα που διαπιστώθηκαν κόντρα στο συγκρότημα του Σάββα Κατσούνη. Για την τελευταία διαπίστωση, ήταν «λουκούμι» η επιλογή του Οίακα Ναυπλίου για το δεύτερο ματς του εν λόγω τουρνουά. Το τελικό 71-40, φανέρωσε τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και μπορεί να υπήρξαν και πάλι στιγμές «ζάλης», αλλά αφενός αυτές ήταν μειωμένες, αφετέρου δεν ήταν ζητούμενο σε πρώτη φάση τα συμπεράσματα σε αγωνιστικό επίπεδο. Αυτά ήταν γνωστά από το ματς με το Κορωπί. Το σημαντικό, ήταν να αποκτηθεί αυτοπεποίθηση με μία ευρεία επικράτηση και ο στόχος επετεύχθη.

Η Καλαμάτα θα συνεχίσει την προετοιμασία της μάλλον με δυνατά φιλικά σαν τα πρώτα τρία, αποσκοπώντας στο να καλύψει το χαμένο αγωνιστικό έδαφος των πρώτων ημερών. Την ίδια ώρα, όμως, εκτός από την απόκτηση αυτοπεποίθησης, οι παίκτες πρέπει να μπουν σε μία διαδικασία να βάλουν στο μυαλό τους το «πρέπει». Την πρώτη αγωνιστική, προβάλλει μπροστά τους ένα μεγάλο «πρέπει» με τον Κεραυνό, καθώς δεν αποκλείεται ένα νικηφόρο ξεκίνημα να της εγγυηθεί την ψυχολογία που χρειάζεται από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, μία νεοφώτιστη ομάδα. «Πρέπει» είναι βέβαια και τα άλλα δύο ματς στην Τέντα με Αχαγιά και Ίκαρο Καλλιθέας, αλλά προέχει το Αίγιο.

Στους επόμενους αγώνες, λοιπόν, η «Μαύρη Θύελλα» πρέπει να δείξει αν μπορεί να ενσαρκώσει το ρόλο που είχε με τον Οίακα. Αυτόν του οδηγού και όχι αυτόν του ακόλουθου…

Ραφαήλ Αλαγάς