Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 19:30

Μία «ώθηση» είναι αρκετή

Γράφτηκε από τον
Μία «ώθηση» είναι αρκετή

Οταν μία ομάδα είναι «νεοφώτιστη» στις εθνικές κατηγορίες, είναι λογικό στην ώρα των απαραίτητων… συστάσεων και από τις δύο πλευρές, να είναι αγχωμένη, τρόπον τινά «κουμπωμένη».

Πολύ περισσότερο, όταν ξεκινά τις υποχρεώσεις της εντός έδρας και κυριαρχεί ένα «πρέπει», ώστε η νέα της πρόκληση να ξεκινήσει με τρόπο, που ίσως να της εγγυηθεί από την πρεμιέρα κιόλας μία αξιοπρεπή πορεία σε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα όλων των εποχών στον πρώτο όμιλο του Νότου.

Αυτή η περίπτωση, λοιπόν, αφορά την Καλαμάτα, η οποία μπαίνει σε αυτή τη σπουδαία «μάχη» (9/10, 17:00) απέναντι στον Κεραυνό Αιγίου, ο οποίος αποτέλεσε το καλό νέο, σε ένα καλοκαίρι γεμάτο «αναποδιές». Μετά τον τραυματισμό του Γιαννουκάκη, τις πλημμύρες και για «επιστέγασμα» ατυχίας το πρόβλημα, από το οποίο υποφέρει ο Λεωνίδας Τριανταφυλλόπουλος, η κλήρωση που «έβγαλε» ως πρώτο αντίπαλο τον Κεραυνό, ήταν ίσως η πιο ευχάριστη είδηση. 

Κι αυτό, γιατί όπως είπε και ο ίδιος ο προπονητής, Θοδωρής Γιαννακόπουλος, δεν πρόκειται για μία από τις πολύ δυνατές ομάδες της κατηγορίας, από αυτές δηλαδή που έχουν ως αυτοσκοπό τους την άνοδο. Ο Κεραυνός, είναι μάλλον ένα σύνολο, το οποίο αντλώντας δύναμη κυρίως από τις ικανότητες του Φωτίου, καθώς και την υποστήριξη των Αγγελόπουλου και Στογιάνοβιτς, θα βασιστεί στην έδρα του για να κερδίσει μία άνετη παραμονή, έχοντας πάντως τη δυνατότητα να «χτυπήσει» και μερικά εκτός έδρας παιχνίδια με λιγότερο ισχυρές ομάδες της Πελοποννήσου και της Αττικής. Η γνώση της κατηγορίας, επίσης, είναι άλλο ένα στοιχείο που δίνει αυτοπεποίθηση στους Αιγιώτες.

Βάσει όλων αυτών των στοιχείων που αναφέραμε, επομένως, η πρεμιέρα με ήττα για τον Κεραυνό δε θα σημάνει τη «συντέλεια», έστω κι αν τις επόμενες δύο αγωνιστικές υποδέχεται τη Δάφνη Δαφνίου και ταξιδεύει στην

Κόρινθο για το ματς με τον ΚΑΟΚ, σε δύο εξαιρετικά δύσκολες αποστολές. Για την Καλαμάτα, όμως, ο αγώνας αυτός μπορεί να προκαθορίσει εν πολλοίς την υπόλοιπη πορεία της.

Στα φιλικά, φάνηκε πως η ομάδα «σφίγγεται», όταν σε μερικά διαστήματα πρέπει να ανταποκριθεί σε ένα «πρέπει». Αυτό το συναίσθημα, μπορεί να φύγει μονομιάς, με μία νίκη έστω και στις λεπτομέρειες στην πρώτη αγωνιστική, με την εμφανή στήριξη του κόσμου, όπως τη ζήτησαν παίκτες και κόουτς. Με ένα θετικό αποτέλεσμα, οι «οιωνοί» γίνονται ακόμη καλύτεροι, όταν στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές, η «Μαύρη Θύελλα» θα έχει ακόμη δύο ματς στην Τέντα, με Αχαγιά και Ίκαρο Καλλιθέας. Δύο ακόμη ομάδες, δηλαδή, που στην έδρα της είναι… του χεριού της.

Ας μην επεκτεινόμαστε, όμως, στους επόμενους αντιπάλους. Προέχει ο Κεραυνός, που αντιπροσωπεύει μία μεγάλη ευκαιρία, για να «καμφθούν» όσα προβλήματα αντιμετώπισε η ομάδα και με τη βοήθεια του κόσμου, να αρχίζει να κερδίζει το τεράστιο φετινό της «στοίχημα».

Αυτός ο αγώνας, είναι μάλλον η «ώθηση» που χρειάζεται…

Ραφαήλ Αλαγάς