Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016 12:32

ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ B.C.: "Στο τέλος το ταμείο", λέει ο πολύπειρος Γιώργος Μπάκας

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ B.C.: "Στο τέλος το ταμείο", λέει ο πολύπειρος Γιώργος Μπάκας

 

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η φετινή σεζόν προμηνύεται θετική για την Καλαμάτα B.C.

Η Μεσσηνιακή ομάδα μπήκε με το… δεξί στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής μπάσκετ, νικώντας στην πρεμιέρα με 61-54 τον Κεραυνό Αιγίου και πλέον ετοιμάζεται για την πρώτη έξοδο στον Πειραιά. Εκεί όπου την προσεχή Κυριακή (5 μ.μ.) θα αναμετρηθεί με τον Πορφύρα, ο οποίος ηττήθηκε την πρώτη αγωνιστική με 75-70 από τον Γλαύκο.

"Θα δουλέψουμε όλη την εβδομάδα πάνω στην τακτική αυτού του παιχνιδιού, ώστε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα όλες οι ομάδες ψάχνονται και τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες", λέει στο "Notosport"  ο Γιώργος Μπάκας. Ο πολύπειρος μπασκετμπολίστας ήταν από τους πρωταγωνιστές (15 πόντους) στη νίκη της πρεμιέρας με τον Κεραυνό και ένας παίκτης στον οποίο στηρίζουν πολλά οι νεοφώτιστοι. 

Ο ίδιος κρατά χαμηλούς τόνους στο ξεκίνημα τονίζοντας ότι: "Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Για κάθε νεοφώτιστο ο στόχος είναι η παραμονή, αλλά εμείς δεν το σκεφτόμαστε έτσι. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και δουλεύουμε για να γινόμαστε καλύτεροι".

Ιδιαίτερη μνεία στον κόσμο

Ο Γιώργος Μπάκας δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στο φίλαθλο κόσμο, που από την πρώτη στιγμή έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και ήταν το "κλειδί" για την  ιστορική άνοδο στη Γ' εθνική, ενώ και στην πρεμιέρα έσπρωξε... ψυχολογικά τους παίκτες του Θοδωρή Γιαννακόπουλου.

"Θα πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Μας βοήθησε πολύ και στο πρώτο μας παιχνίδι και πιστεύω ότι θα το κάνει όλη τη σεζόν. Η παρουσία του είναι απαραίτητη". 

Οσο για το πως ήρθε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στη σεζόν, ο Γ. Μπάκας σημείωσε ότι: "Στην αρχή είχαμε άγχος και παρουσιαστήκαμε νευρικοί. Μετά όμως βελτιωθήκαμε και με τη βοήθεια του κόσμου, πήραμε τη νίκη  Στην πρώτη αγωνιστική είδαμε ότι όλα σχεδόν τα παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Οι διαφορές των ομάδων ήταν μικρές και πιστεύω ότι θα γίνει δυνατό πρωτάθλημα". 

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Καλαμάτα B.C. ξεκίνησε από χθες προετοιμασία για το εκτός έδρας ματς με τον Πορφύρα. Το μοναδικό πρόβλημα (εκτός βέβαια από τον Γιαννουκάκη) είναι ο Λεωνίδας Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον αγώνα. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι σήμερα θα γίνει το εξ' αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής για τον όμιλο της Μεσσηνιακής ομάδας, ανάμεσα στη Δάφνη Δαφνίου και τον Αρη Πετρούπολης. 

 

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9.30 μ.μ. στο 1ο κλειστό γυμναστήριο Μάνδρας.