Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2016 15:39

Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Φαβορί Σπαρτιατικός και Καλαμάτα '80, λένε οι προπονητές

Γράφτηκε από τον

 

Με τη συμμετοχή 12 ομάδων ξεκινά το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας μπάσκετ, με το Σπαρτιατικό και την Καλαμάτα '80 να είναι τα φαβορί για τον τίτλο, σύμφωνα με τους τεχνικούς των ομάδων που έδωσαν προχθές συνέντευξη Τύπου.

Κάτι που έγινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και για πρώτη φορά εκτός Καλαμάτας. Το Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης φιλοξένησε τη Δευτέρα το βράδυ την εν λόγω εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους και μίλησαν ο πρώην εθνικός προπονητής Νίκος Κεραμέας με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΠΚ Γιάννη Χρυσανθόπουλο. Ακόμη παρόντες ήταν αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και παράγοντες των ομάδων της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Από τους προπονητές απουσίαζε μόνο για επαγγελματικούς λόγους ο Αντώνης Παυλής του Ατλαντα Καλαμάτας. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο α' αντιπρόεδρος της Ενωσης Σταύρος Κουκάκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των προπονητών με τη σειρά που μίλησαν έχουν ως εξής: 

Δημήτρης Αβδάλας (εκπρόσωπος Καλαμάτα '80)

"Ο σύλλογος μας είναι ήδη 36 χρόνων με σημαντική αθλητική παρουσία στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής. Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη σε σωστές βάσεις αθλητών, που αγαπάνε το μπάσκετ,  ενώ μετά την περσινή περίοδο που πήραμε την τρίτη θέση,  θέλουμε φέτος να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να βρεθούμε στους τελικούς ανάδειξης του πρωταθλητή."

Κώστας Αρβανίτης (Ν.Ο. Πύλου)

"Στόχος της ομάδας μου, που ιδρύθηκε το 1992, είναι να μπορέσει πρώτα να συνεχίσει να δίνει αξίες στους νεαρούς ως επί το πλείστον αθλητές της. Να παίξει καλό μπάσκετ και να καταφέρει να ανανεώσει την παρουσία της στην Α' Κατηγορία. Θα συνεχισθεί βέβαια η προσπάθεια στην ανάπτυξη και η βοήθεια από τον σύλλογο στους μικρούς αθλητές του,  να βρουν τους στόχους που θα τους βοηθήσουν στην συνέχεια και σε όλα τα επίπεδα."

Μιχάλης Βερβαινιώτης (Σπαρτιατικός)

"Κύριος στόχος του Σπαρτιατικού είναι η κατάκτηση του νέου πρωταθλήματος. Θεωρώ μάλιστα ότι θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα. Καλό πρωτάθλημα σε όλους."

Χρήστος Γεννιάς (Απόλλωνας Τρίπολης)

"Σαν σύλλογος που μετράει μόλις 8 χρόνια αθλητικής ζωής θέλουμε να μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να αναδειχθούν. Ευχαριστούμε τον Αρκαδικό για την φετινή του βοήθεια. Στο πρωτάθλημα που έρχεται θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και αν καταφέρουμε να ανανεώσουμε την παραμονή μας , σίγουρα θα έχουμε κάνει μια σημαντική επιτυχία."

Μιχάλης Μπακογιάννης (Γ.Σ. Μεσσήνης

"Νομίζω ότι στην δύσκολη για όλους μας εποχή που ζούμε,  το μπάσκετ είναι σίγουρα μια διέξοδος. Η ομάδα μου την οποία υπηρετώ σαν παίκτης ή προπονητής τα τελευταία 6 χρόνια ιδρύθηκε το 1984 και φέτος θα προσπαθήσουμε να είμαστε στην πρώτη τετράδα και γιατί όχι αν μπορέσουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Τα φαβορί εξ άλλου θα φανούν εντός του αγωνιστικού χώρου. Καλή χρονιά σε όλους."

Ηλίας Μπαλλής (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης)

"Για εμάς η χρονιά ΄που έρχεται θα είναι δύσκολη αφού μετά την περσινή μας προσπάθεια να κατακτήσουμε χωρίς επιτυχία τον τίτλο το καλοκαίρι που πέρασε αποδυναμωθήκαμε. Πάντως θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και την νέα χρονιά για να δούμε τι μπορούμε να περιμένουμε."

Νίκος Μπαλόπουλος (Θουρία)

"Επιστρέψαμε στην Α κατηγορία μετά από τρία χρόνια, αφού τότε "ρίξαμε " μόνοι μας την ομάδα για να παίξουν τα νέα παιδιά και θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ εξασφαλίζοντας γρήγορα την παραμονή μας και στη συνέχεια ότι καλύτερο  προκύψει. Σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι τα αρκετά έμπειρα παιδιά της ομάδας μου. Στην Καλαμάτα τέλος είναι γνωστό το γηπεδικό πρόβλημα της Τέντας,  που σίγουρα αποτελεί ανασταλτικό για όλους παράγοντα."

Ηλίας Στακιάς (Ευκλής)

"Θεωρώ ότι θα γίνει ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή αγωνιστική χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή μας ώστε στην συνέχεια να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε."

Γιώργος Τσατσουλής (Πελασγός Μεγαλόπολης)

"Είμαστε ένας σύλλογος μόλις τριών χρόνων και θεωρούμε ότι η παρουσία μας θα είναι κέρδος για τα πολλά νέα παιδιά. Η δική μας παρουσία σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα έχει δυσκολίες αλλά ίσως το τέλος μας βρει και πάλι στην κατηγορία."

Φώτης Τσόπελας (Ακάδημος)

"Στον Ακάδημο ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια με πρωταρχικό στόχο την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Στο πρωτάθλημα που έρχεται θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα."

Στέφανος Χίος (Α.Ε. Σπάρτης)

"Στην φετινήομάδα υπάρχει έλλειμμα εμπειρίας αφού 9 από τους 15 αθλητές μας είναι κάτω από 20 χρόνων. Βασικός στόχος λοιπόν είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτά τα παιδιά στο γήπεδο και Φεβρουάριο ή Μάρτιο θα δούμε αν μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο εκτός του οτι βέβαια να έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας στην κατηγορία. Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους."

Βραβεύσεις

Μετά το τέλος της συνέντευξης βραβεύθηκαν από τους διοργανωτές για την προσφορά τους στο άθλημα οι Παυλος Νόντας και Θόδωρος Τσουκαλάς από τον πρόεδρο της Ενωσης Γιάννη Κουτραφούρη, Νίκος Κεραμέας από τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Σπύρο Παυλάκο και Γιάννης Χρυσανθόπουλος από τον Γενικό Γραμματέα της Ενωσης Χρήστου Δαμουρά.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Σάββατο 12 Νοεμβρίου

Ακάδημος - Θουρία

Τέντα 8 μ.μ.

ΑΕ Σπάρτης - ΝΟ Πύλου

Σπάρτη 5.30 μ.μ.

Σύλλογος Δρομέων - Ατλας

Τρίπολη 8 μ.μ.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου

Ευκλής - Απόλλωνας Τρίπολης

Τέντα 5.30 μ.μ.

Καλαμάτα '80 - Πελασγός

Τέντα 7.30 μ.μ.

ΓΣ Μεσσήνης - Σπαρτιατικός

 

Μεσσήνη 5 μ.μ.