Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 19:52

Σπουδαίο θέαμα στο "1ο Αll Star Game" της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Γράφτηκε από τον
Σπουδαίο θέαμα στο "1ο Αll Star Game" της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Το "1ο Αll Star Game" της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που έγινε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ήταν μια πραγματικά εντυπωσιακή γιορτή για το χώρο της καλαθοσφαίρισης στη Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο.

Σημαντικά ονόματα της καλαθοσφαίρισης, αλλά και της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που οργάνωσε η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και ήταν αφιερωμένη στα παιδικά χωριά SOS, στο παράρτημα της Καλαμάτας.

Η γιορτή ξεκίνησε με έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αγώνα, μεταξύ των Κλιμακίων Παίδων Μεσσηνίας και του αντίστοιχου της Αρκαδίας, που στελέχωσαν επίλεκτοι αθλητές γεννημένοι τα έτη 2002 και 2003.

Στη συνέχεα χαιρετισμούς στους παρευρισκόμενους απεύθυναν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης και η εκπρόσωπος της ομάδας στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS Αλέκα Κανελλοπούλου.

Αμέσως μετά οι αθλητές που επελέγησαν από την διαδικτυακή ψηφοφορία, χάρισαν ένα όμορφο και πολύ υψηλού επιπέδου θέαμα σε όλους τους παρευρισκόμενους με το τζάμπολ του αγώνα να κάνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και παλιός καλαθοσφαιριστής Πέτρος Τατούλης.

Βραβεύτηκαν Φασούλας και Χατζής 

Στο ημίχρονο του αγώνα, διεξήχθη ο διαγωνισμός τριπόντων με νικητή τον αθλητή του Σπαρτιατικού, Σιλβέστερ Μπούσι. Την απονομή στο νικητή  έκανε ο Νίκος Μπασακίδης. Στο ίδιο χρονικό διάστημα απονεμήθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις στους επίσημους προσκεκλημένους της όμορφης αυτής γιορτής, Παναγιώτη Φασούλα, από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και στο Νίκο Χατζή, από τη διοίκηση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και συγκεκριμένα τους Ι. Κουτραφούρη, Στ. Κουκάκη και Χρ. Δαμουρά.

Με ομόφωνη απόφαση των τεσσάρων προπονητών αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο αθλητής της Καλαμάτας '80 Γιώργος Καραγιαννίδης, την απονομή στον οποίο έκανε η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.

Στους συμμετέχοντες διαιτητές, κριτές, προπονητές και αθλητές απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες και μετάλλια, από τους Παναγιώτη Φασούλα και Νίκο Χατζή, δύο τεράστιες προσωπικότητες της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Καλαθοσφαίρισης, που η παρουσία τους έδωσε άλλη διάσταση στην εκδήλωση.

Τα αναλυτικά φύλλα των αγώνων και των δύο αναμετρήσεων είναι: 

Μικτή Μεσσηνίας - Μικτή Αρκαδίας   51-39

Δεκάλεπτα: 08-17, 11-04, 17-13, 15-05.

Διαιτητές Τσιμπούρης-Καραμπάγιας

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: (Πεφάνης, Αλειφέρης): Δημόπουλος 2, Τασσόπουλος 2, Ηλιόπουλος, Αντωνόπουλος 15 (1), Γιαννόπουλος, Δρακόπουλος 2, Πέτσης 8 (2), Τζώρτας, Τσολάκης 14, Κατσιαρίμπας 5, Παπαθεοδωρόπουλος, Βελισσάρης 3, Καραγγελής, Η. Γιαννόπουλος, Δραακόπουλος, Κονταργύρης.

ΑΡΚΑΔΙΑ(Βερβαινιώτης): Μπουζαλάς  9, Αλεξόπουλος 1, Καλδής, Χρονόπουλος 22 (2), Κααψψώτης, Χατζόπουλος 2, Τσιράκης, Καντέλης 3(1), Τσιντώνης, Αθανασιάδης/Συρεγγέλας, Μιχαλακόπουλος, Πετρίδης2.

ALL STAR 1 - ALL STAR 2  104-110

Δεκάλεπτα  26-17, 32-30, 27-23, 19-40

Διαιτητές Αναστόπουλος-Κυριακόπουλος-Νάστος

ALL STAR 1(Κορογώνας-Στακιάς): Μπούσι 7(1), Γεωργουλάκος 8(2), Παναγιωτακόπουλος 9(3), Καλούλι 3(1), Χαραλαμπόπουλος, Καραγιαννίδης 27(2), Τόμπρος 11, Κοσκινάς 9(3), Φραγκέας 6, Αρβανίτης 7, Λουκάς 8, Βούλγαρης 9(1).

 

ALL STAR 2 (Βερβαινιώτης-Τσατσουλής): Γκιουρτζίδης 16(3), Παπαχαραλάμπους, Χλέπας 13(1), Μαθιόπουλος 12(2), Κάτσαρης 14, Σακελλαράκος 12, Παυλίδης 4, Μικρός 11(1), Κατσαρεας 24, Κουρέτας 4.