Σάββατο, 11 Φεβρουάριος 2017 10:35

ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: Πρωταθλητής το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας, 43-40 το 5ο Καλαμάτας (vid)

Γράφτηκε από τον
ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: Πρωταθλητής το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας, 43-40 το 5ο Καλαμάτας (vid)

Σ' ένα συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στο φινάλε το 3ο Καλαμάτας, νίκησε με 43-40 το 5ο Καλαμάτας και κατέκτησε τον τίτλο στα αγόρια στο πρωτάθλημα λυκείων της Μεσσηνίας.

Ετσι θα εκπροσωπήσει το νομό στην επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ο χθεσινός τελικός φιλοξενήθηκε στην Τέντα, που γέμισε από δεκάδες μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι με τύμπανα και συνθήματα δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Εντός αγωνιστικού χώρου περίσσευε το πάθος για τη νίκη. Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όπως φαίνεται άλλωστε και από το τελικό σκορ.

Στο φινάλε οι νικητές πήραν προβάδισμα και το διατήρησαν παρότι από τις 4 βολές που εκτέλεσαν, ευστόχησαν μόνο στη μία. Στην τελευταία επίθεση και ενώ απέμειναν 5,7 δευτερόλεπτα, το 5ο Καλαμάτας είχε δύο φορές την ευκαιρία να πάει τον τελικό στην παράταση, αλλά αστόχησε.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ακολούθησαν οι απονομές των μεταλλίων και των αναμνηστικών διπλωμάτων τις οποίες έκαναν ο υπεύθυνος φυσικής αγωγής Αργύρης Ζαμανάκης και ο σχολικός σύμβουλος φυσικής αγωγής Χριστόδουλος Στυλιανίδης. 

Διαιτητές ήταν οι Καραμπάγιας και Θωμόπουλος και στη γραμματεία οι Νικολακέας, Κορογώνας, Τσετσενέκος. 

Τα οχτάλεπτα: 9-9, 9-12, 12-11-10 -11

5ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Σπυρόπουλος): Μαραγκούλιας, Κόκοτος, Σούμας, Παπασταθόπουλος 2, Καραγιαννίδης 15, Σμυρνής 4, Πετεινάρης 19.

3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Πολιτόπουλος): Καραγγελής 5, Νικηφόρος, Μπούχαλης, Κονταργύρης 2, Ντυμένος, Μαυροειδής 7, Ανδριανόπουλος, Ευτυχιάκος, Μελάς 16, Μπούνας 13, Δαμιανός.