Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 19:44

Γ.Σ. ΧΩΡΑΣ: "Πλήρη ανικανότητα και αλαζονικό ύφος ο Μαγκαφάς", λέει ο προπονητής Ηλ. Τσερπές

Γράφτηκε από τον
Γ.Σ. ΧΩΡΑΣ: "Πλήρη ανικανότητα και αλαζονικό ύφος ο Μαγκαφάς", λέει ο προπονητής Ηλ. Τσερπές

Πλήρη ανικανότητα αλλά και αλαζονικό ύφος καταλογίζει στον διαιτητή του Σαββατιάτικου αγώνα ΓΣ Γαργαλιάνων - ΓΣ Χώρας Παναγιώτη Μαγκαφά ο προπονητής της ομάδας της Χώρας Ηλίας Τσερπές. 

Η επιστολή διαμαρτυρίας του τεχνικού της Χώρας έχει ως εξής: 

"Στις 4/3/2017 εγώ και οι αθλητές της ομάδας μας, δεχθήκαμε δωρεάν «σεμινάριο» με θέμα: «Η δύναμη της ανικανότητας: Μαθήματα μπασκετικής συμπεριφοράς και διαιτησίας. Το παραπάνω «σεμινάριο» περιελάμβανε:

1. Πώς να αμυνόμαστε αποτελεσματικά στο σύγχρονο μπάσκετ με αμυντική τακτική «τσιμπάμε τον αντίπαλο στη μέση, γυρνώντας ταυτόχρονα και το δέρμα του ώστε να τον βγάλουμε σίγουρα εκτός εαυτού χωρίς να το αντιληφθούν (ή μήπως όχι;) οι διαιτητές».

2. Πώς να μας κλέβουν τη μπάλα οι αντίπαλοι μέσα από τα χέρια μας και να χρεώνονται με φάουλ από διαιτητή που βρίσκεται σε απόσταση μισού μέτρου από τη φάση.

3. Πώς να χρεώνεται ακίνητος αντίπαλος με «βήματα».

4. Πώς να παίρνουμε επιθετικά φάουλ χωρίς να είμαστε ακίνητοι.

5. Πώς να κερδίζουμε παιχνίδια που κρίνονται στον πόντο κάνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα  μόνο λάθη και βολές από τεχνικές ποινές στον αντίπαλο.

6. Πως ένας άνθρωπος μπορεί να βγάλει «εκτός εαυτού» μια παρέα παιδιών που το μόνο κίνητρό της είναι η δίψα για άθληση και η αγάπη για το άθλημα του μπάσκετ, θυσιάζοντας προσωπικό και οικογενειακό χρόνο, εργασία και χρήματα. 

Στο παραπάνω σεμινάριο, δυστυχώς (ή μήπως ευτυχώς;) «κοπήκαμε» μένοντας πιστοί στις αρχές και στα ιδανικά μας. Δηλώνουμε δε, ότι «η δύναμη της ανικανότητας» ορισμένων ή η απώλεια βαθμών και τίτλων δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα μπροστά στην ανάγκη μας να διατηρήσουμε, όσο το λέει η ψυχή μας και το κορμί μας, ζωντανό το αίσθημα της συμμετοχής στο άθλημα το οποίο μας «συντρόφευσε» όλα τα χρόνια της ζωής μας. Γνωρίζοντας την «ευαισθησία» σας σε θέματα που θίγουν την αξιοπιστία των Πρωταθλημάτων της Ένωσης, είμαστε σίγουροι ότι θα προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε τα «σεμινάρια» τέτοιου τύπου να λάβουν τέλος. 

ΥΓ 1: Όλα τα παραπάνω έχουν άμεση σχέση με τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίστηκαν στον αγώνα ΓΣ Γαργαλιάνων - ΓΣ Χώρας στις 4/3/2017.

ΥΓ 2: Όλα τα παραπάνω έχουν άμεση σχέση με τη συμπεριφορά του διαιτητή της αναμέτρησης κ. Μαγκαφά Παναγιώτη. Ο εν λόγω διαιτητής πέρα από την πλήρη ανικανότητά του στο να διαιτητεύει αγώνες μπάσκετ, απέδειξε (και αυτό είναι το χειρότερο) με το αλαζονικό ύφος του ακόμα και μετά το τέλος της αναμέτρησης την ποιότητα  του χαρακτήρα του. 

ΥΓ3: Ευχαριστώ προσωπικά τον διαιτητή του αγώνα κ. Ρίζο για την αντρίκια και ειλικρινή στάση του…. Οφείλω δε να απολογηθώ απέναντί του αν σε κάποια στιγμή του αγώνα ξεπέρασα τους κανόνες που πρέπει να διέπουν τη σχέση διαιτητή και προπονητή, με αποτέλεσμα να αποβληθώ  από αγώνα μπάσκετ για πρώτη φόρα ύστερα από τόσα χρόνια ενασχόλησης μου με το άθλημα είτε ως αθλητής είτε ως προπονητής.

 

ΥΓ4: Το προσωπικό και συναισθηματικό ύφος της επιστολής οφείλεται στην ανάγκη να προστατεύσω την προσπάθεια των αθλητών της ομάδας μας κατά τη διάρκεια των 2 αυτών χρόνων που βρίσκομαι στον πάγκο της».