Σάββατο, 11 Μάρτιος 2017 18:01

H συνεχίζει… ή πέφτει

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα είναι από τις ομάδες που έχουν την τάση να φτάνουν τα πράγματα… στο απροχώρητο, ώστε να καταφέρουν εκεί να κερδίσουν την επιβίωσή τους.

Το να παίζεις με την «φωτιά», βέβαια, άλλες φορές σε φέρνει στο τέλος σε θέση να πανηγυρίζεις έξαλλα, νιώθοντας δικαιωμένος, αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις, όπου γεμίζεις με τα πιο λυπηρά συναισθήματα. Σε γενικές γραμμές, έχεις τον χαρακτήρα του «ψυχοβγάλτη»…

Η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο, συνέβη πολύ νωρίς, όταν με ρεκόρ 1-3 υποδεχόταν τον Ίκαρο Καλλιθέας. Κακά τα ψέμματα, με ήττα τότε στην Τέντα, δύσκολα θα μπορούσε να γίνει μία ανατροπή, έστω κι αν το πρωτάθλημα είχε πολύ δρόμο ακόμη. Η δεύτερη φορά, όπου τα πράγματα ήταν ακόμη πιο οριακά, ήταν πριν από ακριβώς ένα μήνα, όταν η νίκη στο «νήμα» με τον Πορφύρα την κράτησε ολοζώντανη στο παιχνίδι της σωτηρίας. Η τρίτη φορά είναι τώρα, που μετά από τρεις σερί ήττες (Αχαγιά, Έσπερος, Ίκαρος Καλλιθέας), η «Μαύρη Θύελλα» φιλοξενεί την Πεύκη (Κυριακή 12/3, 17:00). Και είναι η πιο οριακή από ποτέ.

Δεν είναι μυστικό, πως τη δεδομένη στιγμή οι παίκτες του Θοδωρή Γιαννακόπουλου είναι μεταξύ των πρώτων αουτσάιντερ για την υπόθεση του υποβιβασμού. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα αποτελέσματα των τελευταίων τριών μηνών, άλλωστε, δικαιολογημένα τους φέρνουν σε αυτή τη θέση, την ίδια ώρα που βασικοί τους ανταγωνιστές πέτυχαν υπερβάσεις ακόμη και επί ανώτερων ομάδων, όπως η Ερμιονίδα στην έδρα του Ικάρου Νέας Σμύρνης. Το ίδιο έκανε και η τωρινή της αντίπαλος, άλλωστε, πριν λίγο καιρό.

Πώς τα φέρνει έτσι η ζωή, όμως, και με μία νίκη η ομάδα αυτή μπαίνει δυναμικά στο «κόλπο» της παραμονής. Ο λόγος; Θα έχει «διπλή» νίκη με την Πεύκη, καθώς και τις διαφορές με Πορφύρα και Ίκαρο Καλλιθέας, στοιχεία που ίσως αποβούν καθοριστικά στο τέλος της χρονιάς, ενώ μην ξεχνάμε πως την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Άρη Πετρούπολης με διαφορά μόλις δύο πόντων εναντίον της, «κυνηγώντας» τον ίσως τότε. Πήγαμε λίγο μακριά, βασικά. Ας γυρίσουμε στον αγώνα με την Πεύκη.

Η ομάδα αυτή, δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που βρήκαν στον πρώτο γύρο. Μετά την πρώτη της νίκη με τον Κεραυνό Αιγίου στη 10η αγωνιστική, έχει παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο κι έχει καταφέρει να πάρει άλλες πέντε στις επόμενες 10 αγωνιστικές. Μία ομάδα που φαινόταν τελειωμένη, δηλαδή, πριν λίγο καιρό, έρχεται στην Τέντα για να δώσει στον απόλυτο βαθμό «σάρκα και οστά», στην ολική επαναφορά που θέλει να ολοκληρώσει. Εάν, όμως, ηττηθεί στην Καλαμάτα, μετά πολύ δύσκολα προλαβαίνει, έχοντας μετά ένα πρόγραμμα πολύ δύσκολο.

Είναι η ευκαιρία της Καλαμάτας, λοιπόν, να τη θέσει ουσιαστικά «νοκ άουτ». Η ίδια, θα συνεχίσει απλώς τη ζωή της έχοντας ακέραιες τις ελπίδες της, αφού και το δικό της πρόγραμμα δεν είναι το πιο εύκολο. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, με ήττα μάλλον δε γυρίζει το «τρένο» πίσω. 

Διάθεση έχει δείξει σε όλα τα παιχνίδια της, αλλά έχει ανακαλύψει και… αρκετούς τρόπους για να χάνει. Μόνο που μπαίνει πάλι στην ίδια συνθήκη: Αυτή που λέει ότι δεν πάει άλλο και πρέπει πάλι να παλέψει για τη ζωή της. Για άλλη μία φορά με τον κόσμο στο πλευρό της, αυτόν που την έχει στηρίξει με τόσο μεγάλη αγάπη και ανιδιοτέλεια, συγκινώντας μία ολόκληρη κατηγορία για την πίστη και την αφοσίωσή του… 

Ραφαήλ Αλαγάς