Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2017 13:08

Ολα έτοιμα για το τουρνουά "3 με 3" το Σαβββατοκύριακο στην παραλία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Παρουσία μελών της οργανωτικής επιτροπής και εκπροσώπων των Καλαματιανών ομάδων που διαθέτουν τμήματα ακαδημιών έγινε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην Καλαμάτα η προγραμματισμένη συνέντευξη για το τουρνουά "3 με 3", το οποίο θα διεξαχθεί στην Κεντρική προκυμαία της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2  Απριλίου. 

Και τις δύο μέρες οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθούν περίπου στη 1 μ.μ. (ανάλογα με τις συμμετοχές). 

Περιμένουν μεγάλη συμμετοχή

Πρώτος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μελος του δ.σ. της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης που μεταξύ άλλων τόνισε: "Η ιδέα του τουρνουά ήρθε για πρώτη φόρα στην Ελλάδα στις αρχές του 1994 από τον τότε εθνικό προπονητή Ευθύμη Κουμουρτζόγλου. Στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα διοργανώσαμε το 1995 με την βοήθεια της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το πρώτο, πιλοτικό στην χώρας μας, τουρνουά "3 με 3" με κεντρικό χορηγό τα "souper markets Aτλαντικ" και με την συμμετοχή των παιδιών να φτάνει τον αριθμό ρεκόρ ακόμη και σήμερα 

των 2500 περίπου αγοριών και κοριτσιών από την ευρύτερη περιοχή μας. 

Στο σήμερα τώρα, το φετινό τουρνουά διοργανώνεται από την ΕΟΚ, την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας με κεντρικό χορηγό της εκδήλωσης σε όλη την Ελλάδα το "Milko". Θεωρούμε ότι με τη αμέριστη βοήθεια όλων των Καλαματιανών σωματείων, η συμμετοχή των παιδιών που αγαπούν το άθλημά μας θα είναι αρκετά μεγάλη". 

Παρών οι ομάδες της πόλης

Αμέσως μετά μίλησε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Θανάσης Μακαρούνης, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι ομάδων της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας με πρώτο τον Δημήτρη Αβδάλα της Καλαμάτας '80 ο οποίος υποστήριξε: "Πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να βγουν και να μάθουν και τα εξωτερικά γήπεδα κάτι στο οποίο βοηθάει πάρα πολύ το "3 με 3". Παράλληλα να αυξήσουμε τις δικές μας προσπάθειες να έρθουν περισσότερα παιδιά στο άθλημά μας. Εμείς σαν  ακαδημία της Καλαμάτας '80 θα συμμετέχουμε με μεγάλη μας χαρά σε αυτήν την διοργάνωση και θα βοηθήσουμε σε ότι μας ζητηθεί. Περιμένουμε όλους να βρεθούν στο τουρνουά δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αναμφισβήτητη δυναμική του αθλήματος μας." 

Στην συνέχεια ο υπεύθυνος προπονητής των ακαδημιών της Καλαμάτας B.C. και της Αναγέννησης Αντώνης Κούτρης υποστήριξε: "Θα συμμετέχουμε με όλους τους μικρούς αθλητές και αθλήτριές μας σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα για το άθλημά μας τουρνουά και θα βοηθήσουμε για την επιτυχία του σε ότι μας ζητηθεί από την Ενωση. Θεωρώ ότι το "3 με 3" δίνει την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να βελτιωθούν σε πολλά σημεία ατομικής τεχνικής και να γνωρίσουν μια διαφορετική μορφή του αθλήματος. Πιστεύω ότι η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγάλη κάτι που θα δώσει την δυνατότητα να αυξηθεί η παρουσία των αυριανών άσων του αθλήματος σε όλες τις ομάδες της περιοχής μας".

Ο τεχνικός του Ευκλή Ηλίας Στακιάς τόνισε: "Και εμείς θα δώσουμε το παρών με όλο το έμψυχο υλικό της ακαδημίας μας σε μια σημαντική για όλο το μπάσκετ της περιοχής μας εκδήλωση. Από τη πλευρά μου εύχομαι το αγωνιστικό διήμερο να αποδειχθεί μια μεγάλη γιορτή που θα φέρει πολλά νέα παιδιά στο μπάσκετ". 

Και αγώνες παλαιμάχων

Ο Σπύρος Ψυχογιός στάθηκε στο ξεχωριστό κομμάτι του "3 με 3" για  παλαίμαχους αθλητές πάνω από 30 χρονών, τονίζοντας σχετικά: "Θεωρώ ότι τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι που θα θελήσουν να δώσουν το παρών την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 9.30 το πρωί στον αγωνιστικό χώρο του τουρνουά "3 με 3" θα δώσουμε τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό μας και θα θυμηθούμε καλές παλιές στιγμές μας".