Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 12:47

Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Τζάμπολ σήμερα στα πλέι οφ σε Καλαμάτα και Σπάρτη

Γράφτηκε από τον

Με την συμμετοχή των ομάδων της Καλαμάτας '80, του Σπαρτιατικού, του ΓΣ Μεσσήνης και της ευχάριστης έκπληξης, του πρωτοεμφανιζόμενου Πελασγού Μεγαλόπολης, αρχίζει σήμερα σε Τέντα και σε Σπάρτη "το κυνήγι του τίτλου" στην μεγάλη τοπική κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, με έπαθλο την άνοδο στην επόμενη Γ' εθνική κατηγορία.

Στους πρώτους ημιτελικούς των πλέι οφ, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της διοργανώτριας αρχής, θα παίξουν σήμερα η Καλαμάτα '80 με τον Πελασγό Μεγαλόπολης (Τέντα, 7 μ.μ.) και ο Σπαρτιατικός με τον ΓΣ Μεσσήνης (Σπάρτη, 7 μ.μ.). 

Στο μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος θα προκριθούν οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες στις 3 νίκες με τους σημερινούς γηπεδούχους να προηγούνται ήδη των αντιπάλων τους με 2-0, αφού σε αυτή τη φάση μεταφέρονται και τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου.

Αυτό το πλεονέκτημα δίνει μεγάλο προβάδισμα για την παρουσία τους στο τελικό σε Καλαμάτα '80 και Σπαρτιατικό που αν κερδίσουν σήμερα παίρνουν απευθείας την πρόκριση για τον τελικό. Αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν θα κάνουν τη δική τους προσπάθεια ο Πελασγός Μεγαλόπολης και ο ΓΣ Μεσσήνης οι οποίοι ωστόσο πρέπει να πετύχουν τρεις συνεχόμενες νίκες για να πάρουν μια θέση στον τελικό. 

Και τα δύο ματς αναμένεται να προσελκύσουν αρκετούς φίλους τοπικού μπάσκετ με την ελπίδα ότι - ανεξάρτητα με τον τελικό νικητή - θα δουν και καλό θέαμα από παίκτες που θα εμφανιστούν στους αγωνιστικούς χώρους των δύο γηπέδων.

Διαιτητικό δίδυμο στη Τέντα θα είναι οι Αναστόπουλος, Ρίζος και στη Σπάρτη οι Κυριακόπουλος, Νάστος.