Σάββατο, 06 Μάιος 2017 14:50

Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Σήμερα κρίνεται ο τίτλος μεταξύ Καλαμάτας '80 και Σπαρτιατικού

Γράφτηκε από τον

Στον τρίτο και τελευταίο τελικό θα αναδειχθεί σήμερα Σάββατο στις 6 μ.μ. στην Τέντα ο πρωταθλητής της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ο οποίος θα πάρει και το εισιτήριο της ανόδου για την Γ' εθνική.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι οι δύο υποψήφιες πρωταθλήτριες, η Καλαμάτα '80' και ο Σπαρτιατικός, οι καλύτερες της φετινής χρονιάς  είχαν συναντηθεί και πάλι σε ανάλογους αγώνες την περίοδο 2014-2015 με τη Λακωνική ομάδα να πανηγυρίζει τον τίτλο κάνοντας το υπέρ της 3-2 στην Τέντα. 

Ετσι και σήμερα ο τίτλος θα κριθεί στο τελευταίο ματς, μετά την νίκη-ισοφάριση του Σπαρτιατικού στην έδρα του με  76-65 την περασμένη Τετάρτη, αποτέλεσμα που οδήγησε την σειρά των τελικών στο 2-2. Είχε προηγηθεί η νίκη της Καλαμάτας '80 το περασμένο Σάββατο, με 72-65 στην παράταση στην Τέντα. 

Το σημερινό ματς αναμένεται να παρακολουθήσουν πολυάριθμοι φίλοι των δύο ομάδων και του μπάσκετ, ενώ διαιτητές θα είναι οι Αναστόπουλος και Κυριακόπουλος. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ από τους γηπεδούχους του Αλέξη Κορογώνα θα απουσιάσει ο τραυματίας από το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου Παναγιώτης Αρβανίτης, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους του Μιχάλη Βερβαινιώτη οι οποίοι θα παραταχθούν πλήρης. 

Όπως έχουν δείξει φέτος οι δύο ομάδες, προβάδισμα νίκης θα έχει πιθανότατα η Καλαμάτα '80 αν ο νικητής κριθεί κάτω από τους 60 πόντους, ενώ αν ανοίξει το σκορ θα είναι κάτι που θα ευνοήσει την ομάδα της Σπάρτης.