Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2013 18:16

Γιώργος Πολιτόπουλος: Ένα αστέρι γεννιέται!

Γράφτηκε από τον

Πολλά έχουν ήδη λεχθεί για τον ίδιο, το ταλέντο και τις μεγάλες δυνατότητές του, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Και πώς να περάσει απαρατήρητος από τα μπασκετικά βλέμματα ένας παίκτης που σχεδόν έναν χρόνο πριν ήταν ένας από τους πρώτους διακριθέντες στη μεγάλη επιτυχία του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας (Παραλίας), όταν και κατέλαβε την 3η θέση πανελλαδικά; Και αυτό είναι το ελάχιστο που έχει καταφέρει! Γιατί δεν καθίσταται δυνατόν να μη θυμηθούμε τη μέρα που είχε αντιμετωπίσει σε 1 εναντίον 1 τον μεγάλο Kobe Bryant στο camp του ιδίου στην Αθήνα, καθώς και τα ουκ ολίγα «παράσημα» που έχει λάβει έως το περασμένο καλοκαίρι, όταν και έφυγε από τη Μεσσηνία, όπου διέπρεψε όσο λίγοι.



Του ειδικού συνεργάτη μας Ραφαήλ Αλαγά

 Σήμερα βρίσκεται στον Φιλαθλητικό, την ομάδα που ανέδειξε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, Νο.15 του ντραφτ του ΝΒΑ, παρέα στον επίσης σπουδαίο αδελφό του, Θανάση, και τους υπόλοιπους εξίσου υποσχόμενους παίκτες. Όλοι αυτοί συνθέτουν μία ομάδα-οικογένεια, υπό τις οδηγίες του «πατέρα» Τάκη Ζήβα. Τα υπόλοιπα θα μας τα πει ο ίδιος…
 
- Μίλησέ μας για τη μέχρι τώρα πορεία σου.

"Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ σε ηλικία 5 ετών στις ακαδημίες της Καλαμάτα ’80. Συγκεκριμένα, μέχρι τη Δευτέρα Γυμνασίου αγωνιζόμουν σε ένα άλλο τμήμα της ομάδας, την περίφημη Αναγέννηση, για να ενσωματωθώ ξανά στις τάξεις του συλλόγου. Εκεί έμεινα μέχρι να αποχωρήσω για την Αθήνα το φετινό καλοκαίρι, αφενός για να σπουδάσω, αφετέρου επειδή πήρα μετεγγραφή στην ομάδα του Φιλαθλητικού".
 
- Βρίσκεσαι σε μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη «μήτρα» ταλέντων, τον Φιλαθλητικό, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές σου να βελτιωθείς αισθητά και, εν συνεχεία, να αναδειχθείς. Πώς νιώθεις που έχεις αυτήν τη μεγάλη, όσο και μοναδική, τύχη;

"Όντως, νιώθω πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε μία τέτοια ομάδα, όπως ο Φιλαθλητικός. Φυσικά, όμως, δεν είναι αποκλειστικά θέμα τύχης, αλλά αυτή η εξέλιξή μου οφείλεται και στην εξαιρετική δουλειά που έγινε μέχρι το περασμένο καλοκαίρι με τους προπονητές των ομάδων στις οποίες αγωνιζόμουν. Θέλω να τονίσω ότι, σε μεγάλο βαθμό χάρη στη δική τους συμβολή, με την εμπιστοσύνη δηλαδή που μου έδειξαν και τη δουλειά που έκαναν μαζί μου, βρίσκομαι στο επίπεδο αυτό"!
 
- Περίγραψέ μας λίγο το κλίμα που επικρατεί εκεί και ανάφερέ μας τους φετινούς στόχους.

"Το κλίμα στο εσωτερικό του συλλόγου είναι εξαιρετικό. Είμαστε μία ομάδα νεανική, ταλαντούχα και που, πάνω απ’ όλα, διαθέτει εξαιρετικούς χαρακτήρες στο σύνολό της. Αυτά είναι στοιχεία που καθιστούν το κλίμα πιο ευχάριστο και οικογενειακό. Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο στόχο, απλώς κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι με διαφορετική εστίαση, προσπαθώντας διαρκώς για το καλύτερο δυνατόν".
 
 
- Πολλοί σε παρουσιάζουν ως έναν παίκτη που μπορεί να φτάσει πραγματικά πολύ ψηλά. Για παράδειγμα, πριν λίγο καιρό στην εφημερίδα «Ελευθερία», ο φίλος σου ο Γιώργος Πουλουπάτης μας έλεγε ότι μπορείς να φτάσεις ακόμη και σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ίδιοι ήταν και οι ισχυρισμοί της αδελφής σου, Ευγενίας Πολιτοπούλου, την περασμένη εβδομάδα, στο lakoniapress.gr. Και, γενικώς, σχεδόν όλο το μεσσηνιακό μπάσκετ σε πιστεύει! Εσύ τι έχεις να δηλώσεις γι’ αυτό;

"Εγώ απλώς θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσοι πιστεύουν σε μένα! Αποτελεί μεγάλο μου στόχο να δικαιώσω όσους πραγματικά με εμπιστεύονται, πάντα μέσα από τη σκληρή δουλειά"!
 
-Κάποτε είχες αντιμετωπίσει τον Kobe Bryant. Μίλησέ μας για αυτήν την, όπως μπορούμε να αντιληφθούμε, μοναδική εμπειρία.

"Δίχως αμφιβολία αποτελεί μία μοναδική εμπειρία που πολλοί στη θέση μου θα ήθελαν επίσης να ζήσουν. Ο KobeBryant ήταν απλά φανταστικός! Το να παίζεις με έναν από τους καλύτερους παίκτες της ιστορίας του ΝΒΑ, τον οποίο μάλιστα θαυμάζεις, είναι πραγματική απόλαυση! Απλώς ευχαριστείς τον Θεό που σου έδωσε αυτήν την ευκαιρία"!
 
- Τον λυπήθηκες και τον άφησες να σε νικήσει (γέλια);

"Ναι, δεν ήθελα να τον ταπεινώσω μπροστά στους θαυμαστές του (γέλια)! Πραγματικά, όμως, ο Kobe είναι από τους μπασκετμπολίστες που αποκαλούμε «παίκτης από άλλον πλανήτη»! Δε θέλω να αδικήσω και όλους τους υπόλοιπους εξαιρετικούς παίκτες που αγωνίζονται στο σπουδαίο αυτό πρωτάθλημα, αλλά ο Bryant είναι από αυτούς που ξεχωρίζουν"!
 
- Ένας άλλος παίκτης, συντοπίτης μας (με την ευρύτερη έννοια του Νομού), που είχε αντιμετωπίσει τον μεγάλο σταρ των Lakers, ο Νίκος Χουχούμης, τον είχε νικήσει κιόλας σε εκείνο το camp! Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό το εξίσου σπουδαίο ταλέντο, που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην Α1 και τον Πανελευσινιακό;

"Γνωρίζοντάς τον πολύ καλά, θα ήθελα να δηλώσω ότι ο Νίκος πρώτα και πριν απ’ όλα είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Εκτός αυτού, διαθέτει απίστευτο ταλέντο, το οποίο δεν κρύβεται. Του εύχομαι ολόψυχα να έχει καλή τύχη στην νέα του ομάδα, καθώς και να φτάσει όσο μπορεί υψηλότερα.
 
- Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης-παράδειγμα προς μίμηση σε Ευρωλίγκα και ΝΒΑ;

"Θεωρώ αυτονόητο πως, όπως και κάθε παίκτης στην ηλικία μου, με διακατέχει ένας ανείπωτος θαυμασμός για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Βασίλη Σπανούλη! Φυσικά υπάρχουν και πολλοί άλλοι παίκτες της Ευρωλίγκα που λατρεύω, ξεχωρίζω όμως, εδώ και πολλά χρόνια, τον Αντώνη Φώτση λόγω θέσης (ο Πολιτόπουλος αγωνίζεται στη θέση «4»). Από το ΝΒΑ αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Carmelo Anthony".
 
- Τι θα ήθελες να δηλώσεις σχετικά με την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, αν και αγωνιστικά στην ουσία δεν έχει καν ξεκινήσει η σεζόν, κι όχι μόνο για τους δύο «αιωνίους»;

"Υπάρχουν πολλές ομάδες που ανεβαίνουν επίπεδα εντός συνόρων, όπως ο Άρης, ο Π.Α.Ο.Κ., ο Πανιώνιος και αρκετές άλλες, ενώ και η Ευρωλίγκα φαίνεται ανταγωνιστικότερη όσο ποτέ άλλοτε.
Αρχικά θα ήθελα να πω ότι η οικονομική κρίση έχει βοηθήσει τελικά το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Λίγες πια είναι οι ομάδες που ξοδεύουν μεγάλα ποσά για τη δημιουργία ενός καλού ρόστερ, στις οποίες δε συγκαταλέγονται εδώ και 2-3 χρόνια ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Έτσι, μερικές ομάδες, όπως και αυτές που ανέφερες πριν, έχουν τη δυνατότητα να δυσκολεύουν πλέον περισσότερο τους δύο συλλόγους. Παράλληλα, στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει πλέον κανένα αουτσάιντερ ή σχεδόν μη υπολογίσιμη ομάδα, και κατ’ αυτόν τον τρόπο η διοργάνωση έχει γίνει πολύ ανταγωνιστική. Κάθε παιχνίδι τώρα είναι δύσκολο και καθόλου βέβαιο για όλες τις ομάδες"!