Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 13:16

"Με πάθος και ελληνική ψυχή...", λέει στην «Ε» η Μεσσήνια Κατερίνα Σωτηρίου

Γράφτηκε από τον
"Με πάθος και ελληνική ψυχή...", λέει στην «Ε» η Μεσσήνια Κατερίνα Σωτηρίου

Η Τσεχία φιλοξενεί αυτές τις μέρες το Ευρωμπάσκετ των γυναικών μπάσκετ με την Ελληνική εθνική ομάδα να έχει κάνει ήδη ένα πολύ καλό ξεκίνημα και να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην β' φάση και τις 12 καλύτερες ομάδες.


Η φετινή διοργάνωση μάλιστα έχει και έντονο Μεσσηνιακό χρώμα, με το νομό μας να έχει εκπρόσωπο εντός και εκτός παρκέ...
Από την μια ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης που βρίσκεται στην Τσεχία ως έφορος της ομάδας και από την άλλη μια αθλήτρια που κατάγεται από το Νομό μας. Η Κατερίνα Σωτηρίου μπορεί να έχει μεγαλώσει στην Αθήνα και να έμαθε εκεί τα μυστικά του μπάσκετ, τονίζει όμως με υπερηφάνεια την Μεσσηνιακή καταγωγή της αφού ο πατέρας της είναι από την Καλαμάτα και η μητέρα της από την Κυπαρισσία.
"Κατ' αρχήν είναι η πρώτη φορά που δίνω συνέντευξη στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Οταν μπορώ έρχομαι στην Μεσσηνία όπου μένουν και τα ανίψια μου που παίζουν μάλιστα μπάσκετ. Είχα μια πρόσκληση να βρεθώ σε ένα καμπ αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα αλλά δεν γινόταν λόγω των υποχρεώσεων μου στην εθνική", μας είπε χθες από την Τσεχία η Κατερίνα Σωτηρίου που όπως είναι λογικό αυτές τις μέρες είναι απόλυτα προσηλωμένη στην προσπάθεια της εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: "Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στην Σερβία αλλά χάσαμε το δεύτερο παιχνίδι με τη Σλοβενία. Το Ευρωμπάσκετ είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση με πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Ολες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και δεν μπορείς να χαλαρώσεις καθόλου".
Η Ελλάδα θα παίξει σήμερα Δευτέρα με τη Γαλλία στο τελευταίο ματς του ομίλου έχοντας όμως ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. "Θα αντιμετωπίσουμε μια υπερδύναμη του μπάσκετ. Είδαμε τα λάθη μας στα προηγούμενα ματς και θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη κόντρα στη Γαλλία, λέει η έμπειρη παίκτρια.
Οσον αφορά το... ταβάνι των φιλοδοξιών της ομάδας στη διοργάνωση η Κατερίνα Σωτηρίου προτιμά να κοιτάζει μόνο το επόμενο ματς: "Δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε, δεν μπορούμε να βλέπουμε τόσο μακριά. Προχωράμε βήμα βήμα για το καλύτερο κοιτάζοντας μόνο το επόμενο ματς. Ολες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές. Πιστεύουμε όμως στην ομάδα μας. Τα δικά μας όπλα είναι η ομοιογένεια, το πάθος και η ελληνική ψυχή", κατέληξε η 33χρονη φόργουορντ η οποία - σε συλλογικό επίπεδο - από την νέα χρονιά επιστρέφει στο Ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό, καθώς τα προηγούμενα δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Ιταλία.