Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 20:25

Γιορτή για τα 33 χρόνια και βραβεύσεις από τον ΓΣ Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Τη φετινή αγωνιστική χρονιά έκλεισε ο Γ.Σ. Μεσσήνης με εκδήλωση που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου στον υπαίθριο χώρο του IDEAL, στο κεντρικό πάρκο της πόλης.


Η εκδήλωση συνέπεσε με τη συμπλήρωση 33 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, κάτι που τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του Γ.Σ. Μεσσήνης Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος.
Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε η προπονήτρια του νεοσύστατου τμήματος βόλεϊ Αστρινή Μαυρέα, άνοιξε με την απονομή διπλωμάτων στις νεαρές αθλήτριες του και ακολούθησαν οι βραβεύσεις σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην ομάδα σε διοικητικό και αγωνιστικό κομμάτι.
Συγκεκριμένα, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον τέως πρόεδρο Ανδρέα Ξυδιά και στους παλαίμαχους αθλητές Στέλιο Μαρκόπουλο (έχει διατελέσει και προπονητής των τμημάτων υποδομής του συλλόγου), Γιώργο Ρούτση και Ηλία Τσερπέ.  Εκτός από την κ. Μαυρέα και τον πρόεδρο κ. Παναγιωτόπουλο, ο γραμματέας Παναγιώτης Τσιμπούρης, αλλά και ο προπονητής και παίκτης της ανδρικής ομάδας μπάσκετ Μιχάλης Μπακογιάννης, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. φρόντισαν να κυλήσουν όλα ομαλά και οι παρευρισκόμενοι να περάσουν ευχάριστα τη βραδιά και να διασκεδάσουν.  
Στη διάρκεια της βραδιάς, την οποία «έντυσε» μουσικά το συγκρότημα «Γη και Υδωρ» με γνωστά ελληνικά τραγούδια, έγινε και λαχειοφόρος αγορά με αρκετά δώρα, που σκοπός ήταν η οικονομική ενίσχυση του Νησιώτικου συλλόγου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος της Μεσσήνης είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Από την αγωνιστική περίοδο 1999-2000 ξεκίνησε να έχει επιτυχίες, καθώς είναι χρονιά που αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Β' κατηγορία. Ακολούθησε την σεζόν 2001-2002 η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α' κατηγορία και την επόμενη περίοδο 2002-2003 συμμετείχε για πρώτη φορά στη Γ' εθνική. Συνολικά στη 3η εθνική έχει αγωνιστεί 4 φορές (2004-2005, 2007-2008 και 2013-2014). Στην κατηγορία κορασίδων κατέκτησε τον τίτλο την σεζόν 2013-2014. Σήμερα ο Γ.Σ. Μεσσήνης έχει προσθέσει τμήμα βόλεϊ και τμήμα γυμναστικής γυναικών.
Ο χώρος που πραγματοποιήθηκε η μουσική βραδιά κατακλύστηκε από κόσμο, καθώς πέρα από τους αθλητές και τις αθλήτριες των τμημάτων μπάσκετ, βόλεϊ τους γονείς τους, τα μέλη του τμήματος γυμναστικής, το παρών έδωσαν και αρκετοί φίλοι του συλλόγου.