Παρασκευή, 21 Ιούλιος 2017 20:37

ΕΡΤ για Stoiximan.gr Basket League και EuroLeague!

Γράφτηκε από τον
ΕΡΤ για Stoiximan.gr Basket League και EuroLeague!

Η ΕΡΤ είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για να πάρει τηλεοπτικά δικαιώματα της Stoiximan.gr Basket League και διαπραγματεύεται με τη Nova και για ένα ματς της Euroleague κάθε εβδομάδα.

Στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων που έχει ανοίξει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League στη σεζόν 2017-18, η ΕΡΤ διαπραγματεύεται με τη Nova τη μετάδοση ενός αγώνα EuroΛeague κάθε εβδομάδα. Παράλληλα είναι και το ακλόνητο φαβορί για τη μετάδοση των αγώνων της Stoiximan gr. Basket League, πλην Ολυμπιακού και ΑΕΚ ασφαλώς, που έχουν ''κλειστό'' συμβόλαιο με την Cosmote TV.

Eντός των επόμενων 10-15 ημερών αναμένεται η οριστική συμφωνία του κρατικού καναλιού με τη Nova. Η ΕΡΤ από εφέτος χάνει τη μετάδοση αγώνων της EuroLeague και ζήτησε από το συνδρομητικό να της δώσει τη δυνατότητα να μεταδίδει ένα ματς κάθε εβδομάδα και σχετική εκπομπή. Αυτό μοιάζει με μικρό "αγκάθι", αλλά όχι από εκείνα που χαλάνε μία τόσο μεγάλη συμφωνία, στο συνολικό πλαίσιο του deal και για τη Super League.

Eπιπρόσθετα, η ΕΡΤ παραμένει το ακλόνητο φαβορί για τα δικαιώματα των αγώνων της Stoiximan.gr Basket League, τα οποία δεν φέρεται διατεθειμένη να διεκδικήσει η Nova. Αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, αυτή η συμφωνία αναμένεται να κλείσει με τον ΕΣΑΚΕ το πολύ εντός του επόμενου μήνα, χωρίς βεβαίως να συμπεριλαμβάνονται τα εντός έδρας παιχνίδια Ολυμπιακού και ΑΕΚ, που έχουν συμφωνίες με την Cosmote TV.

Πηγή: sport24.gr