Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 14:14

Στις 2 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα νεανίδων

Γράφτηκε από τον
Στις 2 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα νεανίδων

Στις 2 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ νεανίδων, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη που ετοίμασε η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 28 Ιουλίου στις 12 μ. στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ενώ στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν οι παρακάτω 8 ομάδες: ΑΟ Θουρίας, Καλαμάτα '80, ΑΟ Κροκεών, ΑΠΣ Άρις, Ακάδημος, Άμιλλα, Πελασγός, Αρκαδικός.

Στην α' φάση τα σωματεία θα χωριστούν σε δύο ομίλους ως εξής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΟ Θουρίας, Καλαμάτα '80, ΑΠΣ Άρις, Ακάδημος.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΟ Κροκεών, Άμιλλα, Πελασγός, Αρκαδικός.

Τα σωματεία που μετέχουν θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους).

Οι δύο πρώτες ομάδες, της τελικής βαθμολογίας του Α΄ και Β΄ Ομίλου, θα προκριθούν στη Β΄ Φάση.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν από την Α΄ Φάση, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final – Four, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας Νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Στους ημιτελικούς θα παίξουν:

1ος Α' ομίλου - 2ος Β' ομίλου και 1ος Β' ομίλου - 2ος Α' ομίλου και θα ακολουθήσουν ο μικρός και μεγάλος τελικός.

Οι τελικοί αγώνες του Πρωταθλήματος Νεανίδων και η έδρα αυτών, θα καθορισθούν μετά από κλήρωση, την ημέρα κλήρωσης του Πρωταθλήματος Νεανίδων.

Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων της Ε.Ο.Κ.

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται κατά βάση κάθε Σάββατο ή Κυριακή ή και άλλη μέρα εφ’ όσον παραστεί ανάγκη, για την έγκαιρη περάτωση του Πρωταθλήματος.

Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι και 12 αθλήτριες.

Στο Πρωτάθλημα νεανλιδων δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 2000, 2001 και πέντε (5) αθλήτριες που γεννήθηκαν το 2002 και νεότερες.

Οι Κορασίδες αθλήτριες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Νεανίδων, δεν μπορούν να συμμετέχουν την ίδια ημέρα των αγώνων, στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Κορασίδων.

Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Γυναικών, καθώς και στο Πρωτάθλημα Κατηγορίας Γυναικών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ΄ ένα από τα Πρωταθλήματα Κορασίδων ή Νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Γυναικών που συμμετέχουν.