Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 21:47

Στις 2 Σεπτεμβρίου το τζάμπολ στο πρωτάθλημα παίδων

Γράφτηκε από τον
Στις 2 Σεπτεμβρίου το τζάμπολ στο πρωτάθλημα παίδων

Με την συμμετοχή 31 ομάδων θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ των παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.


Το τζάμπολ θα γίνει το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ενώ η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 12 μ. στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Το πρωτάθλημα θα γίνει σε δύο φάσεις.
Στην α' φάση οι ομάδες θα χωριστούν σε πέντε ομίλους ως εξής:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (9 ομάδες): ΑΟ Θουρίας, Καλαμάτα '80, Πήγασος, Ακάδημος, Πρωτέας, ΓΣ Μεσσήνης, Άτλας, Σ.Κ. Καλαμάτα. Ευκλής.
Β' ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (6 ομάδες): Εράνη, ΑΣ Τριφυλίας, Δίων Κυπαρισσίας (1), Δίων Κυπαρισσίας (2), ΓΣ Γαργαλιάνων, ΝΟ Πύλου.
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ (5 ομάδες): Απόλλωνας Τρίπολης, Πολύβιος, ΣΔΥ Τρίπολης, Αρκαδικός, Πελασγός.
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ (4 ομάδες): ΑΕ Σπάρτης, Λακωνικός Κρόνος, Σπαρτιατικός Φιλαθλητικός
Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Αίαντας (1), Αίαντας (2), Κάστρο Μομεμβασιάς, ΑΠΟΕΛ, Βατικιώτης, Αστέρας Βλαχιώτη, Λάκωνας ΑΓΟΝΓ.
Τα σωματεία που μετέχουν στον Α΄ Όμιλο Καλαμάτας, θα συναντηθούν μεταξύ τους μία φορά (ένας με όλους  σ΄ ένα γύρο).
Τα σωματεία που μετέχουν στο Δ΄ Όμιλο Σπάρτης, θα συναντηθούν μεταξύ τους τρείς φορές (ένας με όλους σε τρεις γύρους).
Τα σωματεία που μετέχουν στους Β΄, Γ΄ και Ε΄  Όμιλο, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους).
Οι αγώνες και η έδρα αυτών θα καθορισθούν μετά από κλήρωση, την ημέρα κλήρωσης του Πρωταθλήματος Παίδων.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την  πρώτη και δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας του Α΄ Ομίλου και η πρώτη ομάδα των Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Ομίλων, θα συμμετέχουν στην Β΄ Φάση και θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας Παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων της Ε.Ο.Κ.
Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται κατά βάση κάθε Σάββατο ή Κυριακή ή και άλλη μέρα εφ’ όσον παραστεί ανάγκη, για την έγκαιρη περάτωση του Πρωταθλήματος.
 Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ΄ ένα από τα Πρωταθλήματα Παίδων ή Εφήβων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανδρών που συμμετέχουν.
Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Κατηγοριών Ανδρών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Παίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανδρών που συμμετέχουν.
Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα παίδων με δεύτερη ομάδα θα πρέπει να υποβάλλουν στην επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έγκαιρα κατάσταση με το ονοματεπώνυμο των αθλητών που θα συμμετέχουν σε κάιε ομάδα. Η δεύτερη ομάδα κάθε σωματείου δεν θα έχει δικαίωμα πρόκρισης στη β' φάση.
Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι και 12 αθλητές.
Στο Πρωτάθλημα παίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2002 και νεότεροι.