Παρασκευή, 01 Σεπτέμβριος 2017 13:38

Ξεκινά αύριο η ακαδημία της Καλαμάτας ‘80

Γράφτηκε από τον

Μια νέα σεζόν ξεκινά αύριο Σάββατο για την ακαδημία της Καλαμάτας ‘80 . Το ραντεβού έχει δοθεί στην Τέντα στις 9.30 το πρωί, ενώ εκεί θα διεξαχθεί και η προπόνηση της Κυριακής, επίσης 9.30 έως 11.15 π.μ.).

Υπεύθυνος προγράμματος είναι ο Δημήτρης Αβδάλας πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και κάτοχος διπλώματος προπονητικής FECC από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και προπονητές οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση Νίκος Πεφάνης, Αλέξης Κορογώνας και Αντώνης Παυλής.

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ακαδημίας περιλαμβάνει φιλικές συναντήσεις με άλλες ακαδημίες , εκδρομές και παρακολούθηση αγώνων των Εθνικών Κατηγοριών, αλλά και των Εθνικών μας ομάδων, εσωτερικό πρωτάθλημα της ακαδημίας και καλοκαιρινό camp μπάσκετ στο τέλος της χρονιάς. Να σημειωθεί ότι οι εγγραφές γίνονται τα Σαββατοκύριακα στις ώρες των προπονήσεων στο γήπεδο της Τέντας. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: κ. Κορογώνας 6983686465 και 6948182193 κ. Μάλαμα.

Στα αξιοσημείωτα ότι η ακαδημία καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Καλαμάτα 1980 κλείνει φέτος 30 χρόνια λειτουργίας και η συγκυρία είναι ιδανική, αφού η ανδρική ομάδα του συλλόγου θα αγωνιστεί φέτος στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Αυτά το 30 χρόνια η ακαδημία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου “ Λειτουργεί συστηματικά και είναι συνεπής και συντονισμένη με τους στόχους και τα οράματα του κάθε αγοριού και κοριτσιού της Μεσσηνίας, που αγαπούν το μπάσκετ. Πολλοί διακεκριμένοι αθλητές ξεκίνησαν από την ακαδημία, συνέχισαν στα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου και στελέχωσαν ομάδες στο ανώτατο σωματειακό και εθνικό επίπεδο.( Χατζής Ν. Παπανικολόπουλος Ν., Γιαννακόπουλος Διον. Γραμματικός Ιωάννης Περρωτής Αθανάσιος, Πολιτόπουλος Γ. Παπουτσής Νικ. και πολλοί άλλοι.)

Η ενασχόληση του παιδιού με τον αθλητισμό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι μία τυχαία επιλογή. Η εκμάθηση ενός αθλήματος είναι μια στοχευμένη διαδικασία και αναπτύσσει ολόκληρη την προσωπικότητα του παιδιού. Βασικό μέλημα λοιπόν των προπονητών της Ακαδημίας Μπάσκετ του Α.Ο. Καλαμάτας 1980 που είναι όλοι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, είναι η εκμάθηση των βασικών τεχνικών της καλαθοσφαίρισης και η βελτίωση των φυσικών και κινητικών ικανοτήτων του κάθε μικρού μπασκετμπολίστα/στριας, παράλληλα με τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών και αθλητριών.

 Το παιχνίδι αποτελεί βασικό συστατικό της λειτουργίας της Ακαδημίας και μέσω αυτού επιχειρείται η υλοποίηση των παραπάνω στόχων”.  

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ