Δευτέρα, 04 Σεπτέμβριος 2017 18:52

Αντιδρούν οι ομάδες και η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για το πανί της Τέντας

Γράφτηκε από τον
Αντιδρούν οι ομάδες και η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για το πανί της Τέντας

 

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης δήλωσε πως στις 11 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο, ο οποίος έχει προχωρήσει σε προπαρασκευστικές μελέτες για την αλλαγή στο πανί της Τέντας.

Τόνισε πως στις 20 Οκτωβρίου θα αρχίσει να κατεβαίνει το πανί. Στις 15 Νοεμβρίου θα αρχίσει η τοποθέτηση του καινούργιου πανιού και μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα, θα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση.

Ζητούν να αλλαχθεί το καλοκαίρι 

Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα του κ. Μπασακίδη προκάλεσε την αντίδραση των ομάδων μπάσκετ της πόλης αλλά και της διοργανώτριας αρχής, της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Και αυτό γιατί στο διάστημα των περίπου 2 μηνών που θα είναι κλειστή η Τέντα δεν θα υπάρχει γήπεδο για να διεξαχθούν οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων.

Μετά την χθεσινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι τους εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν 14 σωματεία μπάσκετ και ζητούν να πάει πίσω η αλλαγή στο πανί. Συγκεκριμένα προτείνουν να γίνει το καλοκαίρι του 2018 (από Ιούνιο εώς Αύγουστο) ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την διεξαγωγή των φετινών τοπικών πρωταθλημάτων μπάσκετ. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν την λειτουργία τους.

Στο ίδιο πλαίσιο και η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, που προτείνει επίσης την αλλαγή του πανιού το καλοκαίρι του 2018.

Η ανακοίνωση των ομάδων

Η ανακοίνωση των 14 ομάδων αναφέρει: “Εμείς οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων Καλαθοσφαίρισης της πόλης της Καλαμάτας που συμμετείχαμε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία μας στο άκουσμα των ανακοινώσεων σας για κλείσιμο του μοναδικού γηπέδου που στοιχειωδώς εξυπηρετεί τις ανάγκες των τμημάτων καλαθοσφαίρισης των ομάδων για χρονικά διάστημα περίπου τριών μηνών.

Οπως γνωρίζετε, ο θεσμικός φορέας του αθλητικού χώρου, τα αθλητικά μας σωματεία, που με την δημιουργική τους δραστηριότητα καταρτίζουν και αναδεικνύουν τους αθλητές και αθλήτριες όλων των πρωταθλημάτων τοπικών και εθνικών, αλλά και πολλά στελέχη των εθνικών ομάδων, είναι αδιανόητο να πληροφορούνται ξαφνικά από τον τοπικό Τύπο, ότι το πιο παραγωγικό χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου και ίσως Ιανουαρίου, θα υποχρεωθούν σε αναστολή της λειτουργίας των προπονητικών και αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας, αλλά και την αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας των σωματείων μας, αν επιμείνετε στην απόφαση σας, να υπογραφεί η σύμβαση αντικατάστασης του κελύφους της Τέντας και υλοποίηση του στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε μια εποχή που οι δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες είναι καταστροφικές για τα αθλητικά σωματεία, έρχεστε εσείς και ισοπεδώνετε τον οποιοδήποτε προπονητικό και αγωνιστικό σχεδιασμό μας. Δυστυχώς παρά τις δικές μας προσπάθειες ο χώρος της αθλητικής δημιουργίας και τις αγωνιστικής έκφρασης του ελληνικού αθλητισμού, τα αθλητικά μας σωματεία για άλλη μια φορά συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται με τη μεγαλύτερη δυνατή αδιαφορία. Αλλάξτε την απόφαση σας, επικοινωνήστε μαζί μας και με τους θεσμικούς φορείς για τον καταλληλότερο χρόνο αντικατάστασης κελύφους της Τέντας προκειμένου να μ,ας δώσετε την δυνατότητα πραγματικά να χειροκροτήσουμε τις αποφάσεις και τις παρεμβάσεις σας στους αθλητικούς χώρους της πόλης. Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος είναι οι μήνες που προσφέρονται για παρεμβάσεις σε οποιοδήποτε αθλητικό χώρο”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι ομάδες Καλαμάτα ‘80 (Α. Κλεφτόγιαννης), Σ.Κ. Καλαμάτα (Γ. Χρονόπουλος), Ακάδημος (Γ. Ροζακέας), Ατλας (Κ. Δελφάκης), Ευκλής (Ηλ. Στακιάς), Θουρία (Π. Πράσινος), Αναγέννηση (Αντ. Κούτρης), ΠΑΟΚ Καλ. (Ν. Αλειφέρης), Θύελλα Παραλίας (Ι. Πουλάκος), Ομόνοια (Κ. Κώτσης), Πρωτέας (Ν. Τριανταφυλλόπουλος), Δαικλής (Ν. Μέμμος), ΑΕΚ Καλ. (Αρ. Κατσίρης), ΑΠΣ Αρις (Π. Μουστάκης).

Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αναφέρει: ‘Κύριε πρόεδρε. Από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου (Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017), πληροφορηθήκαμε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου, υπογράφεται η σύμβαση με την ανάδοχο Εταιρεία για την αντικατάσταση του κελύφους της ΤΕΝΤΑΣ.

Την ειλικρινή πραγματικά ικανοποίησή μας που ένα αίτημα χρόνων γίνεται πραγματικότητα από το Δήμο Καλαμάτας, αντικατέστησε ο έντονος προβληματισμός και η απορία από την συνέχεια των δηλώσεων σας, ότι το έργο θα υλοποιηθεί από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι της 10 Δεκεμβρίου ή το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα.

Πιστεύοντας ότι αποδόθηκαν λανθασμένα οι δηλώσεις σας, σας γνωρίζουμε ότι η Τέντα κάθε χρόνο από 2 Σεπτεμβρίου στεγάζει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τόσο των Τοπικών Πρωταθλημάτων Παίδων – Εφήβων – Κορασίδων – Νεανίδων, Α΄ -Β΄ Κατηγορία Ανδρών και Γυναικών, καθώς και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, των 14 σωματείων Καλαθοσφαίρισης της Καλαμάτας.

Όπως γίνεται κατανοητό, είναι αδύνατον οι 14 ομάδες της πόλης, να βρεθούν προπονητικά και αγωνιστικά στο δρόμο, για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε, ότι το χρονικό διάστημα 2 Σεπτεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου, της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 διεξήχθησαν στη Τέντα 80 (ογδόντα) αγώνες Τοπικών και Εθνικών Κατηγοριών Καλαθοσφαίρισης, κάτι που αντίστοιχα έχει προγραμματιστεί και την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Ελπίζοντας λοιπόν, ότι κατανοείτε το οξύτατο πρόβλημα που δημιουργείται, αν οι παραπάνω δηλώσεις σας ισχύουν, αφού δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωσή μας ως επισήμου Φορέα της Καλαθοσφαίρισης και με δεδομένο ότι το κλειστό της Παραλίας αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται, θα προτείναμε ως καλύτερη ημερομηνία αντικατάστασης του κελύφους της Τέντας του μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, που το συγκεκριμένο γήπεδο παραμένει Κλειστό, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσει.

Γνωρίζετε επίσης, χωρίς αυτό να είναι δική σας ευθύνη, ότι στο Κλειστό της Παραλίας, δεν μπορούν να διεξαχθούν αγώνες Α΄ Κατηγορίας Ανδρών και Εθνικών Κατηγοριών, λόγω του πλαστικού δαπέδου ( απαιτείται υποχρεωτικά δάπεδο παρκέ).

Επίσης θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, αν μαζί με την αντικατάσταση του κελύφους της ΤΕΝΤΑΣ, δρομολογηθεί η τοποθέτηση Κλιματισμού, που θα διευκολύνει σημαντικά την λειτουργία του γηπέδου όλο το χρόνο και φυσικά θα δοθεί η δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών συναντήσεων Καλαθοσφαίρισης, που τόσο έχει ανάγκη η πόλη της Καλαμάτας.

Με δεδομένο ότι, το αθλητικό σωματείο ήταν, είναι και θα παραμείνει το κύτταρο του αθλητισμού στην πατρίδα μας, προσφέροντας τεράστιο κοινωνικό έργο και θεωρώντας ότι ο Αθλητισμός είναι το τελευταίο ανάχωμα στα σημερινά σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας μας, ελπίζουμε ότι, θα λάβετε σοβαρά υπόψη τις παραπάνω επισημάνσεις – προτάσεις μας, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε συνεργασία που θα συμβάλει στη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων της Καλαμάτας”.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ