Δευτέρα, 02 Οκτώβριος 2017 13:19

Λαμπρή γιορτή και κληρώσεις από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Γράφτηκε από τον

Πλήθος κόσμου, σημαντικές προσωπικότητες, βραβεύσεις των κορυφαίων της περσινής σεζόν αλλά και κληρώσεις των πρωταθλημάτων για τη νέα χρονιά περιελάμβανε η λαμπρή γιορτή που διοργάνωσε το Σάββατο το βράδυ η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, στην αίθουσα “Αλ. Κουμουνδούρος” στο Διοικητήριο.

Η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή καθώς η αίθουσα ήταν κατάμεστη από φίλους του αθλήματος αλλά και πολλά νέα παιδιά των ομάδων.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Ιωάννης Μπίρης (ιατρός χειρουργός, με ειδικότητα στην υπερηχο-τομογραφία), με θέμα “Προ-αγωνιστικός Ελεγχος Αθλητών”, και ο προπονητής της εθνικής γυναικών στο μπάσκετ Κώστας Κεραμιδάς, ο οποίος θα μίλησε με θέμα “Εθνική ομάδα γυναικών, ζούμε το όνειρο, σχεδιάζουμε το μέλλον”.

Νωρίτερα, είχαν απευθύνει κατά σειρά χαιρετισμούς, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης, η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, η Αντωνία Μπούζα εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, ο λιμενάρχης Αντώνης Δουμάνης και ο γ.γ. γραμματέας της Ομοσπονδίας Σωτήρης Κολοσούσας.

Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν στους Ι. Μπίρη και Κ. Κεραμιδά, ενώ ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η βράβευση της ομάδας μπάσκετ Β’ Λυκείου Αρρένων Καλαμάτας 1968-1969 και του τότε προπονητή της Κώστα Δέδε, για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα λυκείων. Παράλληλα δόθηκε ένα βιβλίο στον πατέρα Ξενοφώντα Γαλανόπουλο που εκπροσώπησε τον μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Πρεμιέρα με κόντρες καλαματιανών ομάδων

Η κλήρωση της Α’ κατηγορίας έφερε κόντρες των 4 καλαματιανών ομάδων στην πρεμιέρα καθώς θα παίξουν ΑΟ Θουρίας - Ευκλής και Ατλας - Καλαμάτα B.C.

Το ίδιο θα συμβεί και στον 1ο όμιλο της Β’ κατηγορίας όπου στην πρεμιέρα θα έχουμε τους αγώνες Αναγέννηση - Δαϊκλής και Ακάδημος - ΠΑΟΚ Καλαμάτας.

Οι βραβεύσεις παικτών και ομάδων

Οσον αφορά τις απονομές των επάθλων, ο Σπύρος Καλούλι (Σ.Δ.Υ. Τρίπολης) βραβεύτηκε ως πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ανδρών και ο Γιώργος Καραγιαννίδης (Καλαμάτα ‘80) ως πολυτιμότερος παίκτης.

Στη Β’ κατηγορία ανδρών, ο Μάριος Τσαγκάνης (Γ.Σ. Γαργαλιάνων) βραβεύθηκε ως πρώτος σκόρερ στον α’ όμιλο και ο Γιάννης Μαχαίρας (Αστέρας Βλαχιώτη) ως πρώτος σκόρερ στον β’ όμιλο.

Στη Γ’ κατηγορία ο Δημήτρης-Παναγιώτης Κυριακόπουλος (Α.Σ. Τριφυλίας) ως 1ος σκόρερ α’ ομίλου και ο Γιώργος Πολίτης (ΑΕΚ Καλαμάτας) ως πρώτος σκόρερ β’ ομίλου.

Στο πρωτάθλημα γυναικών η Γλυκερία-Δανάη Κουτέλα (Α.Π.Σ. Αρις) ως πρώτη σκόρερ, η Ευσταθία Καντέλη (Κ.Ο.Μ. Πελασγός) ως πολυτιμότερη παίκτρια και η Μαρία Μπακετέα (Πελασγός) ως πρώτη στα τρίποντα.

Τέλος οι ομάδες που διακρίθηκαν την περσινή σεζόν είναι: Καλαμάτα ‘80 (Α’ κατηγορία ανδρών), Λακωνικός Κρόνος (Β’ κατηγορία ανδρών), Εράνη Φιλιατρών (Γ’ κατηγορία ανδρών), Καλαμάτα ‘80 (κατηγορία παίδων, εφήβων), Κ.Ο.Μ. Πελασγός (κατηγορία γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, μίνι μπάσκετ), και Καλαμάτα ‘80 (1) (κατηγορία προ-μίνι).

Τις βραβεύσεις έκαναν ο πατήρ Ξενοφώντας Γαλανόπουλος, ο Σωτήρης Κολοσούσας, ο Γιάννης Κουτραφούρης, ο Κώστας Κεραμιδάς, το μέλος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Τ. Τσιμπούρης, ο γραμματέας Χρ. Δαμουράς, οι πρόεδρο σωματείων Τάσος Τσιμικλής (ΑΣ Τριφυλίας), Θέμης Ρούσσης (ΓΣ Γαργαλιάνων), Γιώργος Γεωργόπουλος (Δίων Κυπαρισσίας), Βασίλης Κοσμόπουλος (μέλος Καλαμάτας ‘80), Δημήτρης Κιντώνης (μέλος Πελασγού), οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Οικονομάκος, Ανδρέας Καραγιαννης, η Αντωνία Μπούζα και ο Σταύρος Κουκάκης.