Σάββατο, 23 Νοέμβριος 2013 11:52

Τζάμπολ στην Α1 κατηγορία μπάσκετ, τα νέα των ομάδων

Γράφτηκε από τον

Με τα παιχνίδια της Κυριακής Παναθηναϊκός-Λακωνικός Κρόνος και ΝΟ Πύλου -Αναγέννηση να ξεχωρίζουν, αρχίζει σήμερα η επίσημη αγωνιστική δράση στο μεγάλο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, στην οποία ο Ακάδημος Καλαμάτας έχει το επίσημο από το πρόγραμμα ρεπό του, θα αρχίσει σήμερα Σάββατο με τα  παιχνίδια Πολύβιος - Σύλλογος Δρομέων, ΑΕ Σπάρτης - Δίωνας Κυπαρισσίας και Σπαρτιατικός - Ατλας.

Αναλυτικά οι συναντήσεις και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν σε αυτές είναι:

ΠΟΛΥΒΙΟΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Το πρώτο Αρκαδικό ντέρμπι της χρονιάς Πολύβιος-Σύλλογος Δρομέων θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα στο κλειστό της Μεγαλόπολης με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν σύμφωνα με την εικόνα των φιλικών τους αναμετρήσεων ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους γηπεδούχους.. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει και κάτι το πολύ ιδιαίτερο αφού ο Πολύβιος με νέο τεχνικό τον Γιώργο Ροζακέα που ξέρει καλά την κατηγορία κάνει μια καινούργια προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα και σίγουρα θα έχει ετοιμάσει τις δικές του αντιδράσεις.
Τον αγώνα της Μεγαλόπολης που αναμένεται να παρακολουθήσουν αρκετοί φίλοι των δύο ομάδων θα σφυρίξουν οι Κυριακόπουλος και Καρδαράς(Κουτραφούρης).

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΔΙΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Με βάση της τα νέα παιδιά που της έδωσαν το δικαίωμα να επιστρέψει μετά από αρκετά χρόνια στο πρωτάθλημα της μεγάλης τοπικής κατηγορίας η ΑΕ Σπάρτης θα υποδεχθεί στις 3.30 το μεσημέρι στο κλειστό της Λακωνικής πρωτεύουσας την εκ των ευχάριστων σίγουρα εκπλήξεων της περασμένης χρονιάς ομάδα του Δίωνα Κυπαρισσίας.
Αγωνιστικά και οι δύο ομάδες έχουν ετοιμαστεί να διεκδικήσουν με αξιώσεις την επιτυχία ώστε να ξεκινήσουν την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό για αυτές τρόπο. Πρώτος ρέφερι της συνάντησης θα είναι ο Ταβουλαρέας και δεύτερος ο Δούβρης(Παυλάκος).

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ - ΑΤΛΑΣ

Αμέσως μετά την παραπάνω συνάντηση και συγκεκριμένα στις 5.30 το απόγευμα θα κοντραριστούν για την διεκδίκηση των πρώτων τους δύο φετινών βαθμών της νίκης ο γηπεδούχος Σπαρτιατικός με τον Ατλαντα Καλαμάτας. Και οι δύο αντίπαλοι αναμένεται να προσπαθήσουν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα που θα τους δώσει το δικαίωμα να βλέπουν την συνέχεια της χρονιάς με πολύ καλύτερη διάθεση.
Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Ταβουλαρέας και Χαλουλάκος.

ΝΟ ΠΥΛΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το πρώτο Κυριακάτικο παιχνίδι της φετινής πρεμιέρας μεταξύ του ΝΟ Πύλου και της νεοφώτιστης Αναγέννησης θα αρχίσει στις 4 το μεσημέρι στο κλειστό της Πύλου με τους δύο αντιπάλους να έχουν ετοιμαστεί για το θετικό για αυτές ξεκίνημα. Την σίγουρα λοιπόν ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ δύο αντιπάλων που είχαν χρόνια να συναντηθούν λόγω των διαφορετικών κατηγοριών που ανήκαν σε επίσημο παιχνίδι θα σφυρίξουν οι Αναστόπουλος και Μπακετέας(Δαμουράς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ

Με ένα αναμφισβήτητα σπουδαίο παιχνίδι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Λακωνικού Κρόνου δύο ομάδων που πρωταγωνίστησαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ στις 7 στην Τέντα η 1η αγωνιστική της Α κατηγορίας. Σε αυτήν την ενδιαφέρουσα όπως αναμένεται συνάντηση που θα σφυρίξουν οι Ταβουλαρέας, Σχοινάς(Κουνουσβελής) το προβάδισμα επιτυχίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου ανήκει στους πράσινους έφ όσον ο τελικός νικητής κριθεί πάνω από τους 60 πόντους με τους Λάκωνες βέβαια να έχουν σχεδιάσει τις δικές τους για το θετικό τους ξεκίνημα αντιδράσεις.