Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 13:43

Για τις αλλαγές των κανονισμών μίλησε στην Καλαμάτα ο καθηγητής διαιτησίας Κ. Κορομηλάς 

Γράφτηκε από τον
Για τις αλλαγές των κανονισμών μίλησε στην Καλαμάτα ο καθηγητής διαιτησίας Κ. Κορομηλάς 

Μετά από 20 χρόνια ο Κώστας Κορομηλάς βρέθηκε και πάλι στην Καλαμάτα, μιας ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο χθεσινό σεμινάριο διαιτησίας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου στο “Pharae Palace” .

Ο καθηγητής διαιτησίας και πρώην διεθνής ρέφερι, αλλά και νυν μέλος της της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Ο.Κ είχε βρεθεί ξανά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το 1991 (είχε μιλήσει σε σεμινάριο μαζί με τον Πιτσίλκα), αλλά και το 1997.

“Εχετε πολύ ωραία πόλη, καλούς ανθρώπους και πολλούς πολιτικούς, αλλά το δρόμο δεν τον έχετε φτιάξει ακόμα”, είπε χαριτολογώντας στην “Ελευθερία” ο Κώστας Κορομηλάς λίγο πριν ξεκινήσει το σεμινάριο, στο οποίο αναφέρθηκε και στις αλλαγές των κανονισμών, με τις κυριότερες να είναι στα βήματα και το αντιαθλητικό φάουλ και στον πειθαρχικό έλεγχο. Πρόσθεσε ότι με τους νέους κανονισμούς το μπάσκετ γίνεται πιο ελκυστικό. Να σημειωθεί ότι στο σεμινάριο είχαν προσκληθεί εκτός φυσικά από τους διαιτητές του τοπικού συνδέσμου, κριτές της Ενωσης, αθλητές, προπονητές και παράγοντες ομάδων, αλλά και όσοι εμπλέκονται με το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ήταν πολύ λίγοι οι εκπρόσωποι των ομάδων.

Στη Β’ εθνική ο Τσιμπούρης

Παιχνίδια της Β’ εθνικής θα σφυρίζει πλέον ο Γιάννης Τσιμπούρης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Μεσσήνιος διαιτητής ανέβηκε από τη Γ’ εθνική στη Β’ εθνική και σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγαλύτερη κατηγορία.