Σάββατο, 09 Δεκέμβριος 2017 13:00

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ντέρμπι κορυφής σήμερα στην Τέντα

Γράφτηκε από τον


Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει η 8η αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Οι δύο ομάδες που παραμένουν αήττητες μέχρι τώρα, η Καλαμάτα B.C. και ο ΓΣ Μεσσήνης, θα κοντραριστούν στην Τέντα (6 μ.μ.) με τον νικητή να μένει μόνος του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.


Πρόκειται άλλωστε βάση αριθμών για τις δύο κορυφαίες ομάδες της Α’ κατηγορίας, που στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου. Ως εκ τούτου ο νικητής στο μεταξύ τους ντέρμπι θα πάρει προβάδισμα τόσο για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, όσο και τα πλέι -οφ.. Εκεί όπου μεταφέρονται οι νίκες του πρωταθλήματος για την ανάδειξη του πρωταθλητή.
Στις τάξεις των δύο μονομάχων υπάρχει αισιοδοξία για το ροζ φύλλο αγώνα. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν και πάλι χωρίς τον τραυματία Γιαννουκάκη, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λεωνίδα Κούτρη. Ο Αντώνης Κούτρης προσμένει από τους παίκτες του να φθάσουν στα στάνταρ απόδοσης και να πάρουν την 8η διαδοχική νίκη.  Στον αντίποδα ο Μιχάλης Μπακογιάννης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και ποντάρει στην καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του.  Ο Γ.Σ. Μεσσήνης θα έχει μάλιστα και τη συμπαράσταση αρκετών φιλάθλων του.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης θα φιλοξενηθεί από τον Πολύβιο και θα προσπαθήσει να πάρει το διπλό ώστε να πιάσει στην δεύτερη θέση τον χαμένο του ντέρμπι της Τέντας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο
Θουρία - ΑΕ Σπάρτης
Τέντα, 4 μ.μ.
Ρίζος, Μπακετέα
Πελασγός – Σπαρτιατικός
ΔΣ Μεγαλόπολης, 8 μ.μ.
Μαγκαφάς, Μπακετέας
Πολύβιος - ΣΔΥ Τρίπολης
ΔΣ Μεγαλόπολης, 5.30 μ.μ.
Μαγκαφάς, Μπακετεά
Καλαμάτα B.C. - ΓΣ Μεσσήνης
Τέντα, 6 μ.μ.
Νάστος, Ρίζος
Ευκλής - Λακωνικός Κρόνος
Τέντα, 8 μ.μ.
Νάστος Μπακετέα
Κυριακή
Ατλας - Απόλλωνας Τρίπολης
Τέντα, 8 μ.μ.
Αναστόπουλος, Μητσέας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. Καλαμάτα B.C. 14
-. Γ.Σ. Μεσσήνης 14
3.. Σύλλογος Δρομέων 13
-. Σπαρτιατικός 12
5. Πολύβιος 11
-. Πελασγός 11
7. Λακωνικός Κρόνος 10
8. Ατλας 9
-. Α.Ε. Σπάρτης 9
- Ευκλής 9
11. Θουρία 7
-. Απόλλωνας Τρίπολης 7