Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2018 14:35

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Βραβεύσεις και υποσχέσεις για έργα στην κοπή της πίτας

Γράφτηκε από τον
ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Βραβεύσεις και υποσχέσεις για έργα στην κοπή της πίτας

 

Σε οικογενειακό κλίμα η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έκοψε χθες το βράδυ την πίτα της στο ξενοδοχείο “Pharae Palace”, ενώ παράλληλα βράβευσε πρόσωπα με πολύχρονη και πολύπλευρη αθλητική και κοινωνική προσφορά.

Ο λόγος για τον ιδρυτή και πρόεδρο της Καλαμάτας ‘80 Απόστολο Τσόπελα και τον παλιό αθλητή του μπάσκετ και νυν πρωταθλητή του τένις με αμαξίδιο, αλλά και πρόεδρο του συλλόγου ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ Γιώργο Λαζαρίδη. Ακόμα βραβεύτηκαν οι διαιτητές της Ενωσης Γιάννης Τσιμπούρης, Μαρία Μπακετέα, Λάμπρος Νάστος, Πέτρος Ρίζος και Παναγιώτης Μαγκαφάς που ανέβηκαν κατηγορία. Παράλληλα δόθηκε στον προπονητή της Καλαμάτας ‘80 Αλέξη Κορογώνα η τιμητική πλακέτα του Συλλόγου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ( ΣΕΠΚ) για την κατάκτηση του τίτλου της Μεσσηνιακής ομάδας στο περσινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν και οι υποσχέσεις. Τόσο ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, όσο και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφανταρης δεσμεύτηκαν για έργα.

“Προσπαθούμε να κρατούμε τις γερασμένες εγκαταστάσεις αξιοπρεπείς, με εξαίρεση την Τέντα. Το πανί είναι στην Ελλάδα και θα μπει στην ώρα του όταν πρέπει. Εκτός από το πανί θα αλλάξει ο φωτισμός, αλλά και το σύστημα ψύξης και θέρμανσης, μέσα σε αυτή τη χρονιά. Πιστεύουμε ότι θα είναι όλα έτοιμα στην έναρξη της νέας σεζόν με χρήματα από δημοτικούς πόρους. Η Πολιτεία πρέπει να αξιολογήσει σωστά και να χρηματοδοτήσει ώστε μέσω ΣΔΙΤ να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για να αποκτήσει η πόλη ένα σύγχρονο γυμναστήριο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες”, είπε ο κ. Μπασακίδης. Ο Δημήτρης Καφαντάρης, αφού τόνισε ότι βρίσκεται σε γνώριμο περιβάλλον, είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος των έργων στο χώρο του ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε και σειρά παίρνει το μπάσκετ, με ένα μεγάλο γυμναστήριο που θα γίνει στη Χώρα και έπειτα στην Κορώνη.

Νωρίτερα ο νέος πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης είχε πετάξει το... μπαλάκι στους αυτοδιοικητικούς λέγοντας ότι: “Χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλων. Δεν περισσεύει κανένας. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για τη “μπασκετάρα μας”, γιατί παίζουμε ακόμα σε γήπεδα που παίζαμε το 1970 και το 1980”.

Ακόμα ο Σταύρος Κουκάκης δήλωσε ότι: “Είναι μεγάλη τιμή και βαριά ευθύνη αυτή η θέση, γιατί είναι βαρύ το όνομα του Γιάννη Κουτραφούρη. Είναι ένας από τους κορυφαίους παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ”.

Για μεγάλη ευθύνη που έχει αναλάβει έκανε λόγο και ο γραμματέας Θανάσης Μακαρούνης, μιας και όπως είπε διαδέχτηκε έναν άνθρωπο σαν τον Χρήστο Δαμουρά, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στον πρώην πρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννη Κουτραφούρη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα εκ μέρους των διαιτητών ο Αντώνης Αναστόπουλος, εκ μέρους των κριτών ο Κώστας Ζερμπίνος, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα. Την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Περικλής

Συγκινημένος ο Λαζαρίδης

Ο πρόεδρος της Καλαμάτας ‘80 Απόστολος Τσόπελας ήταν ο πρώτος που βραβεύτηκε χθες και κέρδισε το πιο ζεστό χειροκρότημα, καθώς είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στο χώρο του μπάσκετ.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όμως κατά τη διάρκεια της βράβευσης του Γιώργου Λαζαρίδη, ο οποίος ήταν από τα μεγάλα ταλέντα στο μπάσκετ, αλλά ένα ατύχημα τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. “Εκλεισε ένας μεγάλος κύκλος με την πορτοκαλί μπάλα και ξεκίνησε ένας νέος, πάλι με μπάλα, αλλά πιο μικρή. Βλέπω πολλά γνώριμα πρόσωπα. Τι να πρωτοπώ. Το σημαντικό είναι να είναι ο κόσμος μέσα στον αθλητισμό”, είπε μεταξύ άλλων ο νυν πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο και θυμήθηκε παλιές ιστορίες από την εποχή που ήταν πλέι μέικερ στον Ατλαντα.

Μάλιστα οι Γιάννης Κουτραφούρης και Χρήστος Δαμουράς του έδωσαν μια φωτογραφία από τη μικτή παίδων της Καλαμάτας το 1992 και το ταξίδι στο Σατορού της Γαλλίας.