Δευτέρα, 19 Φεβρουάριος 2018 18:55

Αγγελόπουλος: «"Έσπασε" το δίπολο στους τίτλους, θέλουμε το Final 4 στο ΟΑΚΑ»

Γράφτηκε από τον

Ο Μάκης Αγγελόπουλος υποστήριξε πως είναι δύσκολο να «σπάσει» το δίπολο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και τόνισε πως σειρά τώρα παίρνει το Final 4 του Champions League και μια ενδεχόμενη διεξαγωγή του στο ΟΑΚΑ.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει όραμα και δεν το κρύβει!

Αυτό οδήγησε εδώ σήμερα τόσο τον ίδιο, όσο και την ΑΕΚ, η οποία στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2018.

Οι στόχοι, όμως, δεν σταματούν εδώ.

Ο πρόεδρος της «Βασίλισσας» σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως σειρά έχουν άλλοι στόχοι τώρα και πως το δίπολο, όσον αφορά τους τίτλους, έσπασε.

Αναλυτικά είπε για:

Την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Είναι δικαίωση για όλη την ομάδα. Η ΑΕΚ λειτουργεί σαν ομάδα σε όλα τα επίπεδα και το έβγαλε στο γήπεδο και προχθές. Είμαστε όλοι μια γροθιά ενωμένη και αν δεν συμβαίνει αυτό στον αθλητισμό δεν μπορούν να έρθουν και τα αποτελέσματα».

Το αν η ταινία «1968» βοήθησε: «Είναι πολύ σημαντικό για τις ομάδες όπως η ΑΕΚ να συντηρούν τον μύθο και την ιστορία τους. Αυτή η καταπληκτική ταινία του Τάσου Μπουλμέτη είναι παρακαταθήκη για όλους, όχι μόνο για τους φίλους της ΑΕΚ. Είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο και τον αθλητισμό. Το μπάσκετ έγινε λαϊκό άθλημα στη χώρα την επομένη του 1968. Η ΑΕΚ έκανε λαϊκό άθλημα το μπάσκετ και ήταν ο σπόρος για το 1987. Η αύρα αυτή βοήθησε και τους παίκτες του σήμερα».

Το αν η ΑΕΚ μπορεί να «σπάσει» το δίπολο των «αιωνίων»: «Το δίπολο στους τίτλους έσπασε μετά από 14 χρόνια. Δεν είναι εύκολο. Οι συνθήκες ανταγωνισμού που έχουν δημιουργηθεί από τις διαφορετικές διοργανώσεις που συμμετέχουν οι ομάδες είναι άνισες. Για να αποκτήσουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα πρέπει να συνδεθούν οι διοργανώσεις και η συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις να είναι αποτέλεσμα αθλητικών κριτηρίων κι όχι προαποφασισμένες. Υπάρχει ένα πετυχημένο μοντέλο στο ποδόσφαιρο. Οι συνθήκες που υπάρχουν τώρα είναι αθέμιτου ανταγωνισμού και επηρεάζουν το πρωτάθλημα».

Τους επόμενους στόχους της ΑΕΚ φέτος: «Ο πρώτος στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς ήταν η συμμετοχή στο Final 4 για να συνδέσουμε αυτή την επιτυχία με την ιστορική επέτειο του 1968. Ο δεύτερος στόχος ήταν η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου. Ο τρίτος είναι να πάμε καλύτερα στο πρωτάθλημα».

Το αν θα επιδιώξει να φέρει το Final 4 του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ: «Ναι, αυτός είναι ο στόχος. Αν πάμε στο Final 4 θα επιδιώξουμε να γίνει στο ΟΑΚΑ».

Την ανταπόκριση του κόσμου: «Έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές στην ομάδα. Είμαστε σε μια διαδικασία εκπαίδευσης και εκμάθησης όλοι. Έχουμε παίκτες με ικανότητα και τσαγανό, έναν έμπειρο προπονητή και μια πολύ καλή μαγιά. Με τη βοήθεια και του κόσμου που περιμένουμε να αγκαλιάσει περισσότερο την ομάδα. Η προσπάθεια ξεκινά από τη διοίκηση και εν συνεχεία από τους παίκτες και τους προπονητής. Είναι σημαντική η συμμετοχή του κόσμου, που είτε συμμετέχει από την αρχή είτε στην πορεία επιβραβεύοντας όλη αυτή την προσπάθεια».

Το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ: «Είμαστε σε καλό δρόμο, σε συνεχή και διαρκή επικοινωνία με την κυβέρνηση. Νομίζω πως σύντομα θα έχουμε κάτι πιο ανακοινώσιμο. Το σημαντικό είναι πως βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο».
Πηγή: gazzetta.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ