Τρίτη, 27 Μάρτιος 2018 14:10

Γιορτή του μπάσκετ το 2ο All Star Game στην Τρίπολη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Γιορτή του μπάσκετ το 2ο All Star Game στην Τρίπολη (φωτό)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης το 2ο All Star Game, που διοργάνωσε η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Ηταν μια γιορτή του μπάσκετ που καθιερώνεται πλέον ως ένας σημαντικός θεσμός καταφέρνοντας παράλληλα να ενώσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, από τους παίκτες που συμμετείχαν στους δύο αγώνες χαρίζοντας απλόχερα όμορφο θέαμα στους θεατές.

Το 2ο All Star Game αναδείχθηκε σε μία σημαντική γιορτή του αθλητισμού, την οποία αγκάλιασε ο κόσμος με την παρουσία του στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της Τρίπολης, αποδεικνύοντας έτσι πώς το μπάσκετ αποτελεί διαχρονική αξία για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης έζησε ξεχωριστές στιγμές, αθλητικές, αλλά και κοινωνικές, καθώς με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τα έσοδα του 2ου All Star Game θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου Παναρκαδικός Αθλητικός Όμιλος Κωφών Μοριάς.

Στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου μάλιστα, παρευρέθηκε και χαιρέτησε την διοργάνωση του 2ου All Star Game ο Πρόεδρος των ΑΜΕΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής, αλλά και ο Αντιπρόεδρος του Παναρκαδικού Αθλητικού Ομίλου Κωφών Μοριάς Δημήτρης Δημόπουλος.

Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ διοργάνωσε το All Star Game μσζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ βοήθησαν σημαντικά η χορηγία της εταιρείας A-Farm και η παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου από το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης.

Θυμήθηκαν το 1978

Ιδιαίτερη στιγμή του 2ου All Star Game, η συγκέντρωση της ομάδας που αγωνίστηκε στα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Τρίπολης στις 30 Μαΐου 1978. Πέρασαν σαράντα χρόνια από εκείνη την ημέρα, αλλά το μπάσκετ δεν ξεχνάει το ιστορικό του παρελθόν και στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου κατάφεραν να παρευρεθούν οι 9 από τους 14 πιονέρους του μπάσκετ (Χρήστος Παπαφωτόπουλος, Βαγγέλης Περόπουλος, Γιάννης Σμυρνιώτης, Σαράντος Μάζης, Κώστας Παντζής, Λυμπέρης Κούνας, Νίκος Κουτσουμπός, Νίκος Λουρίδας και Μιχάλης Σμυρνιώτης).

Τις απονομές στους πιονέρους του μπάσκετ έκαναν, ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης, με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Χρήστο Δαμουρά, τον Γενικό Γραμματέα Θανάση Μακαρούνη και τον Ταμία Νικήτα Βεργινάδη.

Παράλληλα ηΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τίμησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη δίνοντας του μία τιμητική πλακέτα, αλλά και μία φανέλα με το Νο 10 που έγραφε το όνομα του. Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τίμησαν το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Γιάννης Κουτραφούρης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Μιχάλης Βακαλόπουλος.

Οι μικροί έδειξαν το ταλέντο τους

Η γιορτή του μπάσκετ ξεκίνησε με τους νεαρούς παίκτες (γεννημένοι τα έτη 2003, 2004) των κλιμακίων Αρκαδίας και Μεσσηνίας να παρουσιάζουν ένα όμορφο θέαμα μοιράζοντας παράλληλα υποσχέσεις για «την επόμενη μέρα» του αθλήματος.

Ηομάδα της Αρκαδίας κέρδισε την αντίστοιχη ομάδα της Μεσσηνίας με 70-58, αλλά το σημαντικότερο στοιχείο ήταν οι πολλές όμορφες φάσεις από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων έχουν ως εξής:

Μεσσηνία (Αβδάλας): Κατσαργύρης, Καραγγέλης, Σαραντόπουλος, Αλεξόπουλος, Γιαννόπουλος, Μουργής, Πετρίδης, Κονταργύρης, Καρταλιάς, Κατσιαρίμπας, Μαρκετάκης, Καλογερόπουλος.

Αρκαδία (Βερβαινιώτης): Αλεξόπουλος, Καψιώτης, Χαραλαμπόπουλος, Παπαδόπουλος, Τσιντώνης, Καλδής, Χατζόπουλος, Καντέλης, Συρεγγέλας-Αθανασιάδης, Χωματάς, Αιβαλής, Σταβαράκης.

Ισοπαλία στο All Star Game

Το κυρίως πιάτο του 2ου All Star Game ήταν ο αγώνας των ανδρών, όπου το θέαμα ήταν εντυπωσιακό με εκπληκτικές φάσεις, με πολλά καρφώματα και τρίποντα από τους παίκτες των δύο ομάδων.

Οι δύο ομάδες ALL STAR 1 και ALL STAR 2 αναδείχθηκαν τελικά ισόπαλες με τελικό σκορ 110-110, αλλά μεγάλο νικητή το μπάσκετ της περιοχής. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στις δύο ομάδες ήταν οι παρακάτω:

All Star 1 (Κούτρης-Βερβαινιώτης): Κουρέτας 5 (1), Προκόπος 17 (5), Πολυζωγόπουλος 9 (3), Κούτρης 5 (1), Παναγιώτου 2, Καλούλι 5, Καραγιάννης 20, Γεωργανάς 8, Μανωλάκης 9, Δόρλης 10 (2), Τσικούρης 13 (1), Κουτίβας 7 (1).

All Star 2 (Μπαλής-Σκιαδάς): Σπανάκος 15 (5), Κωνσταντίνου 5 (1), Γούναρης, Μαθιόπουλος 4, Κάτσαρης 12 (2), Τσιλιμίγκρας 17, Τόμπρος 22, Αγγουράς 12 (1), Πετρόπουλος 12 (1), Λουκάς, Κυριακόπουλος 4, Γιαννακόπουλος 7 (1).

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Τόμπρος του Πελασγού με 22 πόντους, που παρέλαβε το βραβείο του από τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Χρήστο Δαμουρά, ενώ πολυτιμότερος του αγώνα αναδείχθηκε ο Γιώργος Καραγιάννης του Σπαρτιατικού, που παρέλαβε το βραβείο του από τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Παναγιώτη Παγκράτη.

Ο διαγωνισμός τριπόντων

Ο Γιώργος Μαθιόπουλος της Καλαμάτα B.C. αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων, που κέρδισε στον τελικό με 16-14 τον Ανδρέα Τρυφωνόπουλο του Πολύβιου Μεγαλόπολης. Το νικητή βράβευσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος.

Στον διαγωνισμό τριπόντων συμμετείχαν ακόμα, ο Σπύρος Καλούλι (ΣΔΥ Τρίπολης), Σπύρος Χριστογιαννόπουλος (Πολύβιος Μεγαλόπολης), Χρήστος-Εφραίμ Αριδάς (ΚΟΜ Πελασγός) και Κώστας Πολυζωγόπουλος (ΓΣ Μεσσήνης).

Η πρωτοποριακή κάλυψη

Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ πρωτοπόρησε και στην κάλυψη του 2ου All Star Game δίνοντας την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους δύο αγώνες και σε όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έδωσε την δυνατότητα μέσα από την διαδικτυακή κάλυψη του με εικόνα και ήχο από την ιστοσελίδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: www.ekaskenop.gr μέσω livestreaming και το παρείχε στις ενδιαφερόμενες ιστοσελίδες

Στην τελετή λήξης του 2ου All Star Game δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια για την συμμετοχή, στους τρεις κριτές (Παπαχαραλάμπους, Πετσούνι, Λιαροπούλου), στους τρεις διαιτητές (Κυριακόπουλος, Μπακετέα, Καρδαράς) και φυσικά σε όλους τους προπονητές και τους παίκτες που συμμετείχαν. Τις απονομές έκαναν ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης, ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Βακαλόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Μακαρούνης.

Τέλος, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), που κάλυψε εθελοντικά την Ιατρική κάλυψη της διοργάνωσης, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την αγάπη και την στήριξη της στο αγαπημένο μας άθλημα.