Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2018 17:24

Στο ΟΑΚΑ το Final Four του Basketball Champions League!

Γράφτηκε από τον

Είναι πλέον επίσημο! Το Final Four του φετινού Basketball Champions League θα έχει ως οικοδέσποινα την ΑΕΚ με έδρα το ΟΑΚΑ!

Στην ΑΕΚ το ήθελαν πολύ. Ο στόχος που τέθηκε στο ξεκίνημα της χρονιάς ήταν να προκριθεί η ομάδα στο Final Four του Basketball Champions League και κατόπιν να είναι η οικοδέσποινα. Τώρα λοιπόν μπορούν όλοι στην "Ένωση" να πανηγυρίσουν, αφού αυτό που έμοιαζε σχεδόν... δεδομένο μετά την πρόκριση επί της Στρασμπούρ, τώρα επιβεβαιώθηκε: Το ΟΑΚΑ θα είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το Final Four της διοργάνωσης!

Η λύση του γηπέδου που στεγάζει την ΑΕΚ προκρίθηκε έναντι των εναλλακτικών που έδιναν οι άλλες τρεις ομάδες που έχουν προκριθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Basketball Champions League μαζί με την ΑΕΚ, δηλαδή η Μονακό, η Μούρθια και η Λούντβιγχσμπουργκ. Ο λόγος, πέρα από την "δίψα" του Μάκη Αγγελόπουλου να φέρει την διοργάνωση στην Ελλάδα, είναι αρκετά προφανής: Το ΟΑΚΑ είναι ένα γήπεδο 18.000 θέσεων, που μπορεί και με το παραπάνω να υποστηρίξει μία τέτοια διοργάνωση.
Για την ακρίβεια, στο παρελθόν το ΟΑΚΑ έχει φιλοξενήσει ξανά Final Four. Ο λόγος για το 2007, όταν στο ιστορικό γήπεδο είχε διεξαχθεί το Final Four της EuroLeague, ενώ έναν χρόνο αργότερα, το 2008, στο ΟΑΚΑ είχε διεξαχθεί το Προολυμπιακό τουρνουά.

Η κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών θα γίνει την Πέμπτη 12 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η Αθήνα θα φιλοξενήσει το δεύτερο Final Four του Basketball Champions League. Διακρίναμε έναν μεγάλο ενθουσιασμό από τους ανθρώπους του συλλόγου να αναλάβουν τη διοργάνωση αυτού του ιστορικού γεγονότος, μαζί με την στήριξη της παθιασμένης τοπικής κοινωνίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε το Final Four σε ένα τόσο ενθουσιώδες, όπου η συμμετοχή των τεσσάρων συλλόγων αποτελεί την εγγύηση για ένα μοναδικό τριήμερο για τους φιλάθλους σε όλη την Ευρώπη", ανάφερε χαρακτηριστικά ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ