Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018 16:02

Με Μούρθια η ΑΕΚ στον ημιτελικό

Γράφτηκε από τον

Η Μούρθια θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στον ημιτελικό του Basketball Champions League όπως προέκυψε από την κλήρωση. Λούντβιχσμπουργκ-Μονακό το άλλο ζευγάρι.

Ο δρόμος της ΑΕΚ προς τον τελικό του Final Four του Basketball Champions League που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το διάστημα 4-6 Μαϊου περνάει από την Μούρθια. Έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton, η "Ένωση" έμαθε ότι η αντίπαλός της στον ημιτελικό θα είναι η ισπανική ομάδα. Ο αγώνας της ΑΕΚ θα διεξαχθεί δεύτερος, στις 21:30 ώρα Ελλάδος.

Στον άλλο ημιτελικό θα τεθούν αντιμέτωπες η Λούντβιχσμπουργκ με την Μονακό, με τον αγώνα να ξεκινάει στις 18:30 ώρα Ελλάδος.

Στο πάνελ κατά την διάρκεια της διαδικασίας κάθισαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, ο CEO του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, καθώς και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, ως ο... οικοδεσπότης του Final Four.

Ο Πατρίκ Κομνηνός δήλωσε για την διοργάνωση: "Έχουμε βλέψεις να στηθεί μια πραγματική γιορτή. Μία γιορτή που θα μας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αγώνες υψηλής ποιότητας. Οι τέσσερις ομάδες έχουν τα εχέγγυα να μας δώσουν σπουδαίο θέαμα. Η ΑΕΚ διανύει μια σπουδαία αγωνιστική σεζόν, έχοντας ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Έχουμε τέσσερις ομάδες που εκπροσωπούν τέσσερα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όλοι υπ' όψιν μας το κομμάτι της γιορτής. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα οι εικόνες που έχουν βγει από τα ελληνικά γήπεδα στο εξωτερικό δεν είναι οι καλύτερες. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε μεγάλα παιχνίδια. Σε συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους που βρίσκονται εδώ μαζί μου, θα κάνουμε μια μεγάλη επένδυση σε χρήμα, σε χρόνο, σε ενέργεια. Θα κάνουμε το ΟΑΚΑ ένα υπέροχο γήπεδο. Θα αλλάξουμε τον φωτισμό, τα ηχητικά".

Ο Ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, δήλωσε από την πλευρά του: "Όλο το τιμ της FIBA, που έχει τρέξει το BCL αυτή την διετία. Έχει κάνει σπουδαία βήματα προόδου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θέλουμε να κάνουμε μια διοργάνωση αντάξια της ιστορίας της ομάδας, θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τις εικόνες του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό".

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε με την σειρά του πως "πριν από μερικούς μήνες, ο Μάκης Αγγελόπουλος μού έκανε την πρόταση να φιλοξενήσουμε την πρόταση στην Αθήνα, όντας πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όσο περνούσε ο καιρός, η ομάδα έδειχνε πιο ικανή για να φτάσει ως εδώ. Μας άρεσε στο Υπουργείο Αθλητισμού να βοηθήσουμε για τη διεξαγωγή μίας μεγάλης διοργάνωσης. Μας δίνεται αυτή η σπουδαία δυνατότητα. Με πολύ μεγάλη χαρά θα συνδράμουμε για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Ευχαριστώ ξανά τη FIBA που έκανε δεκτό το αίτημά μας να γίνει στην Αθήνα η διοργάνωση. Δεσμευόμαστε ότι θα είναι η καλύτερη διοργάνωση μέχρι την επόμενη".

Ο Τάκης Τσαγκρώνης ήταν αυτός που έκλεισε τις ομιλίες στο πάνελ, δηλώνοντας: "είναι ιδιαίτερη χαρά μας που η τελική φάση της διοργάνωσης θα γίνει στην Αθήνα. Από την αρχή ταχθήκαμε υπέρ του BCL λόγω των αγωνιστικών κριτηρίων και αξιών. Το BCL αναπτύσσεται, εξελίσσεται και πατάει γερά στα πόδια του. Ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί την επιβράβευση των αγωνιστικών επιδόσεων".
Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ