Παρασκευή, 27 Απρίλιος 2018 13:27

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Επέστρεψε για να μείνει στη Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον

 

Μετά από απουσία ενός χρόνου η Καλαμάτα B.C. επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες, καθώς νίκησε την Τετάρτη με 72-69 τον Γ.Σ. Μεσσήνης και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Οι παίκτες του Αντώνη Κούτρη έχοντας... προίκα το 2-0 στις νίκες από την κανονική σεζόν, τελείωσαν την υπόθεση τίτλος και κατ’ επέκταση την άνοδο, από τον πρώτο τελικό των πλέι -οφ.

Η Καλαμάτα B.C. ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή της ιστορίας της στη Γ’ εθνική. Το ζητούμενο πλέον είναι να μείνει στην κατηγορία και να μπορεί στο μέλλον να κοιτάξει ακόμα ψηλότερα.

“Πιστεύω ότι μπορούμε να σταθούμε στη Γ’ εθνική. Εχουμε γίνει σοφότεροι από την προηγούμενη συμμετοχή μας. Χρειάζεται βέβαια και τύχη, που μας έλειψε την πρώτη χρονιά”, λέει στην “Ελευθερία” ο Αντώνης Κούτρης, που οδήγησε τους καλαματιανούς στο δρόμο της επιτυχίας και δεν κρύβει ότι επιθυμεί να κοουτσάρει την Καλαμάτα B.C. και στη Γ’ εθνική. Ο Αντώνης Κούτρης τονίζει μάλιστα ότι ήδη οι διοικούντες σκέφτονται την επόμενη μέρα και το πλάνο είναι να πορευτεί η Μεσσηνιακή ομάδα με αρκετούς μικρούς σε ηλικία παίκτες, που θα πλαισιωθούν από 3-4 έμπειρους. “Θέλουμε να έχουμε μια αρκετά νεανική και αθλητική ομάδα. Θα υπάρχουν αρκετά παιδιά από τη φετινή ομάδα και με τη βοήθεια των έμπειρων παικτών που θα έρθουν, να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Στόχος να φτιάξουμε ένα κορμό παικτών και για τα επόμενα χρόνια”.

Για το φετινό πρωτάθλημα ο προπονητής της Καλαμάτας B.C. παραδέχτηκε ότι: “Το θέλαμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν ήρθε τόσο εύκολα γιατί είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Με κυριότερη απουσία του Γοαννουκάκη που έχασε όλη τη χρονιά. Ο Τσικούρης έλειπε 2 μήνες και από τα μέση της σεζόν μέχρι τώρα έπαιζε με προβλήματα. Το ίδιο και ο Κούτρης με τον Τσιγαρίδη. Τέσσερις δηλαδή βασικοί παίκτες. Βγήκαν όμως μπροστά οι πιο νεαροί και μας κράτησαν”.

Οσο για το επίπεδο της φετινής Α’ κατηγορίας μπάσκετ, ο κ. Κούτρης είπε: “Το επίπεδο ήταν πεσμένο σε σχέση με την προηγούμενη φορά που πήραμε τον τίτλο. Τότε είχαμε καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα, αλλά ήταν πιο υψηλό το επίπεδο.

Το ευχάριστο πάντως ήταν πως αρκετές ομάδες όπως ο Σπαρτιατικός, ο Πελασγός, ο Λακωνικός Κρόνος έβαλαν νέα παιδιά”.