Τρίτη, 29 Μάιος 2018 15:56

Ικανοποιητική συμμετοχή στο σεμινάριο προπονητών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Την ευκαιρία να μάθουν σημαντικά πράγματα για το μπάσκετ είχαν όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο προπονητών καλαθοσφαίρισης "Καλαμάτα 2018", που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών (Σ.Ε.Π.Κ.) και το Δήμο Καλαμάτας.

Το σεμινάριο φιλοξενήθηκε στο Κλειστό της Παραλίας και ομιλητές ήταν ο προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών της Γεωργίας Ηλίας Ζούρος,ο προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικών Κώστας Κεραμιδάς, ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού Κώστας Μίσσας και ο περιφερειακός προπονητής της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Δημήτρης Αβδάλας. Η συμμετοχή των προπονητών χαρακτηρίζεται ικανοποιητική από τους διοργανωτές.

Την πρώτη μέρα ο κ. Κεραμιδάς, μίλησε για τα: Συνηθισμένα λάθη στην προπόνηση, ομαδικές ασκήσεις και σουτ στην διάρκεια της προπόνησης.

Ο Ηλ. Ζούρος αναφέρθηκε στην ημερήσια προπόνηση αγωνιστικής περιόδου και ο Κ. Μίσσας στην κλιμάκωση διδασκαλίας στην προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα.

Τη σκυτάλη την Κυριακή το πρωί πήρε ο Δημήτρης Αβδάλας που μίλησε για την: Ανάπτυξη προγράμματος προπόνησης για την εξέλιξη ενός σέντερ. Ακολούθησε ο Κώστας Μίσσας με θέμα: Σουτ: Ατομική τεχνική και τακτική και το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Ηλία Ζούρου με θέμα: Συνεργασίες παικτών στη σύγχρονη καλαθοσφαίριση.

Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο του σεμιναρίου ο Ντίνος Κουμανάκος βράβευσε τον Κώστα Κεραμιδά και ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, του προσέφερε ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.