Σάββατο, 09 Ιούνιος 2018 17:46

Από το... μηδέν αρχίζουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον

 

Με τον «μικρό τελικό», Προμηθέας Πατρών-ΠΑΟΚ, ανοίγει σήμερα Σάββατο (18:00) η αυλαία των 3ων αγώνων της τελικής φάσης των πλέι οφ της Α1, ενώ αύριο Κυριακή (19:00) Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ, για έναν ακόμη αμφίρροπο τελικό.

Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να «σκουπίσει» τη σειρά με τους Αχαιούς, αν νικήσει στο «Δημήτρης Τόφαλος» για δεύτερη φορά, στη σειρά των «μικρών τελικών». Αν και με μειονέκτημα έδρας, στο εναρκτήριο τζάμπολ των αγώνων για τις θέσεις 3-4, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε πιο έτοιμη από τον 3ο της κανονικής περιόδου Προμηθέα και βρίσκεται ήδη στο 2-0, μια νίκη δηλαδή μακριά από τις... διακοπές. Στον αντίποδα, η ομάδα του Μάκη Γιατρά, θέλει, έστω για λόγους γοήτρου, να πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΟΚ, μετά από μία εξαιρετική σεζόν και τη συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία της στα πλέι οφ της τελικής φάσης.

Από το... μηδέν αρχίζουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός την Κυριακή, αφού ο Παναθηναϊκός έκανε "break στο break" μέσα στο ΣΕΦ, ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας και έχει τώρα τον πρώτο λόγο στο ΟΑΚΑ, για το 2-1 στους τελικούς. Το Game 3 αποτελεί, μετά το 1-1 ανάμεσα στους «αιώνιους», το πιο κρίσιμο παιχνίδι, αφού ο νικητής κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Η αγωνία κορυφώνεται, καθώς από τη μία ο Ολυμπιακός απέδειξε στον πρώτο τελικό πως έχει το "know-how" για νίκη στην έδρα του αντιπάλου, την ώρα που οι «πράσινοι» έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και πήραν πίσω αυτό που τους άνηκε, μέχρι την πρώτη ήττα τους στην Α1 φέτος, σε κανονική περίοδο και πλέι οφ.

Εφόσον χρειαστεί 4ος αγώνες στη σειρά των «μικρών τελικών», αυτός είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη, 13 Ιουνίου στις 18:300, στην Πυλαία. Δεδομένη είναι η διεξαγωγή 4ου τελικού, στο ΣΕΦ, την Πέμπτη, 14 Ιουνίου και ώρα 19:00.

Το πρόγραμμα των 3ων αγώνων της τελικής φάσης στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Σάββατο

Προμηθέας Πατρών-ΠΑΟΚ (6 μ.μ.)

Πηλοϊδης-Μπήτης-Πουρσανίδης Κ. (Θεοδωρόπουλος)

Κυριακή

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (7 μ.μ.)

Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Γ.-Δεσλής (Ορφανός/Ντάβαρης)