Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018 19:17

Στην Α’ κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ο Αρκαδικός

Γράφτηκε από τον

Στα τοπικά πρωταθλήματα και την Α' κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, επέστρεψε ο Αρκαδικός, ο οποίος δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής.

Οι κυανόλευκοι, δεν δήλωσαν συμμετοχή και επιστρέφουν στα τοπικά πρωταθλήματα έπειτα από 12 χρόνια στις εθνικές κατηγορίες. Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η Α’ κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τη νέα σεζόν θα αποτελείται από 13 ομάδες.

Η διοίκηση με ανακοίνωση της αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αρκαδικού, αποφάσισε ότι η ομάδα μπάσκετ Ανδρών του συλλόγου μας δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Απόφαση πολύ δύσκολη, που πιστεύουμε όμως ότι είναι για το καλό του συλλόγου, των ανθρώπων που τον υπηρετούν πολλά χρόνια, αλλά πολύ περισσότερο για το καλό των αθλητών των τμημάτων υποδομής του συλλόγου μας, που θα έχουν την ευκαιρία με την στήριξη όλων μας να γράψουν μία νέα σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Αρκαδικός ξεκινώντας το 1976 τους πρώτους επίσημους αγώνες στα ανοικτά τσιμεντένια γήπεδα με τα σιδερένια διχτάκια, έφτασε να αγωνίζεται στην κορυφαία εθνική κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 με αντιπάλους τις κορυφαίες ομάδες της χώρας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Η προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί για να πετύχει η ομάδα το στόχο της παραμονής στην Α'1 Εθνική Κατηγορία είναι γνωστή. Τις συγκυρίες και τις συνθήκες που συντέλεσαν στην απώλεια της παραμονής όλοι γνωρίζουν...

Το γεγονός αυτό δεν μας εμπόδισε να συνεχίσουμε.

Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 η ομάδα μας αγωνίστηκε κανονικά στο πρωτάθλημα της Α'2 Εθνικής Κατηγορίας, παρέμεινε σε αυτή, αν και φτιάχτηκε λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, περιμένοντας την απόφαση της ειδικής επιτροπής αδειοδότησης συμμετοχής στο πρωτάθλημα Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών 2016-2017 (την οποία έχουμε ζητήσει από τις 14-09-2016 αλλά ακόμη δεν μας έχει αποσταλεί και ακόμη περιμένουμε......).

Την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 η ομάδα μας αγωνίστηκε και πάλι κανονικά στο πρωτάθλημα της Α'2 Εθνικής Κατηγορίας, πάλεψε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά τελικά δεν κατάφερε να παραμείνει σε αυτή.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που στήριξαν την προσπάθεια μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους αυτούς που μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά δεν το έπραξαν σεβόμενοι όμως την επιλογή τους.

Τέλος θέλουμε να υποσχεθούμε ότι ο Αρκαδικός θα συνεχίσει να υπηρετεί την ιδέα του αθλητισμού και ειδικότερα το Ελληνικό Μπάσκετ με όλες του τις δυνάμεις, θα προσπαθεί πάντοτε για την ανάπτυξη του με συνέπεια και αξιοπρέπεια και να είστε σίγουροι ότι όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες, ο Αρκαδικός θα επιστρέψει πιο δυνατός και ακόμη πιο ψηλά”.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ