Τετάρτη, 25 Ιούλιος 2018 15:54

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Με 26 ομάδες το πρωτάθλημα παίδων

Γράφτηκε από τον

 

Με 26 ομάδες θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ των παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Συγκεκριμένα, σο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν οι παρακάτω 26 ομάδες.

ΑΑΕ Αίαντας, ΑΕ Σπάρτης, ΑΕΜ Πολύβιος, Καλαμάτα ‘80, ΑΟ Μονεμβασιάς Κάστρο, ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΜ Πήγασος, ΑΠΣ Μάνης, ΑΠΣ Ακάδημος, ΑΠΣ Πρωτέας, ΑΣ Λακωνικός Κρόνος, ΑΣ Βατικιώτης, ΑΣ Τριφυλίας, Αστέρας Βλαχιώτη, Δίων Κυπαρισσίας, ΓΣ Γαργαλιάνων, ΓΣ Μεσσήνης, ΚΟΜ Πελασγός, Λάκωνας ΑΓΟΝΓ, Ατλας, ΣΔΥ Τρίπολης, ΣΕΦΑ Ο Αρκαδικός, Σ.Κ. Καλαμάτα, ΣΠΟΚ Ο Ευκλής, Σπαρτιατικός ΓΣ, Φιλαθλητικός ΓΣ.

Κάθε δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται με παράβολο ποσού 80 ευρώ.

Η έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου.

Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 12 μ. στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57 και Ευριπίδου) στην Καλαμάτα, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

Το Πρωτάθλημα Παίδων θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις :

1) Α΄ ΦΑΣΗ

Στη Α’ Φάση τα σωματεία είναι χωρισμένα σε τέσσερις (4) ομίλους.

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΟ Καλαμάτα ‘80, ΑΠΟΜ Πήγασος, ΑΠΣ Ακάδημος, ΑΠΣ Πρωτέας, ΓΣ Μεσσήνης, ΣΑΚ Ατλας, ΣΚ Καλαμάτα, ΣΠΟΚ Ευκλής.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕΜ Πολύβιος, ΑΣ Τριφυλίας, ΓΑΕΤ Δίων Κυπαρισσίας, ΓΣ Γαργαλιάνων, ΚΟΜ Πελασγός.

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕ Σπάρτης, ΑΣ Λακωνικός Κρόνος, ΣΔΥ Τρίπολης, ΣΕΦΑ Ο Αρκαδικός, Σπαρτιατικός ΓΣ, Φιλαθλητικός ΓΣ.

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΑΕ ο Αίαντας, ΑΟ Μονεμβασιάς Κάστρο, ΑΠΟΕΛ, ΑΠΣ Μάνης, ΑΣ Βατικιώτης, Αστέρας Βλαχιώτης, Λάκωνας ΑΓΟΝΓ.

Τα σωματεία που συμμετέχουν στους Α΄ Β΄, Γ΄και Δ΄ Ομίλους, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους).

2) Β΄ ΦΑΣΗ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση της τελικής βαθμολογίας των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Ομίλων προκρίνονται στη Β΄ Φάση του Πρωταθλήματος Παίδων, η οποία θα αποτελείται από έξι ομάδες.

Την πέμπτη και έκτη ομάδα, θα συμπληρώσουν οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες κατάταξης των ομάδων, που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των Α΄- Β΄ - Γ ΄και Δ΄ Ομίλων.

Οι αγώνες κατάταξης για την πέμπτη και έκτη θέση της Β΄ Φάσης, θα διεξαχθούν ημέρα Τετάρτη και θα καθοριστούν όπως και όλοι οι αγώνες και η έδρα αυτών, μετά από κλήρωση, την ημέρα κλήρωσης του Πρωταθλήματος Παίδων.

3) Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Παίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων της Ε.Ο.Κ.

4) Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται κατά βάση κάθε Σάββατο ή Κυριακή ή και άλλη μέρα εφ’ όσον παραστεί ανάγκη, για την έγκαιρη περάτωση του Πρωταθλήματος.

Υποχρεώσεις σωματείων

Α) Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ΄ ένα από τα Πρωταθλήματα Παίδων ή Εφήβων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανδρών που συμμετέχουν.

Β) Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Κατηγοριών Ανδρών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Παίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανδρών που συμμετέχουν.

Στο πρωτάθλημα παίδων δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου. Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητών αναφέρεται στο άρθρο 41 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. πλην του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33 παρ. 9 του Ν. 2725/1999 (ισχύς ενός έτους). Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι και 12 αθλητές.

Στο Πρωτάθλημα παίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2003 και νεότεροι.

Εξοδα διαιτητών – κριτών

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Παίδων, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.

Οι Διαιτητές - Κριτές και Κομισάριοι των αγώνων, ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει τη Γραμματεία των αγώνων, θέτοντας αυτούς στη διάθεση της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.

Τα γηπεδούχα Σωματεία που δεν κατέβουν ν΄ αγωνιστούν, χωρίς να ενημερώσουν έγκαιρα (2 ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, θα επιβαρύνονται τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση – ημεραργία – μετακίνηση Διαιτητών – Κριτών).

Στους αγώνες του Πρωταθλήματος Παίδων, την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, θα είναι υποχρεωτική για τα γηπεδούχα Σωματεία η παρουσία Ιατρού, με δική τους μέριμνα.

Εφόσον δεν υπάρχει η παρουσία Ιατρού στον αγώνα, αυτός ματαιώνεται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου Σωματείου και κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου Σωματείου.

Ο Α΄ Διαιτητής του αγώνος θα πιστοποιεί την παρουσία Ιατρού, αναγράφοντας στο φύλλο αγώνος το ονοματεπώνυμό του και τον αριθμό μητρώου της ταυτότητας μέλους του Ιατρικού Συλλόγου.