Πέμπτη, 02 Αύγουστος 2018 14:33

Στην Τέντα η Εθνική γυναικών μπάσκετ με Ισραήλ;

Γράφτηκε από τον

Ενα παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών ενδέχεται να φιλοξενήσει η Καλαμάτα το Νοέμβριο.

Ο λόγος για τον αγώνα της Ελληνικής ομάδας με το Ισραήλ στις 14 Νοεμβρίου, το οποίο θα είναι το δεύτερο κατά σειρά ματς των προκριματικών μετά από αυτό αντίπαλο την Αγγλία, εκτός έδρας στις 10 Νοεμβρίου.

Ο Μεσσήνιος έφορος της Ελληνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών Γιάννης Κουτραφούρης φιλοδοξεί, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και την Ομοσπονδία, να φέρει το εν λόγω ματς στην Καλαμάτα και στο γήπεδο της Τέντας. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν συναντήσεις με τους ανθρώπους του Δήμου Καλαμάτας όπου θα φανεί το αν θα γίνει τελικά το σημαντικό διεθνές παιχνίδι στην Καλαμάτα, εγκαινιάζοντας κατά κάποιο τρόπο την ανακαινισμένη Τέντα.

Αρχηγός αποστολής στην

Ισπανία ο Κουτραφούρης

Σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση θα δώσει το παρών ο Γιάννης Κουτραφούρης, Ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα είναι αρχηγός αποστολής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στις 20-30 Σεπτεμβρίου στην Τενερίφη της Ισπανίας. Ο Μεσσήνιος έφορος της Ελληνικής ομάδας μίλησε στην “Ε” για την σημαντική αυτή διοργάνωση: “Είναι μια μεγάλη διοργάνωση όπου συμμετέχουν 16 ομάδες. Η ομάδα μας είναι σε όμιλο με Γαλλία, Καναδά και Κορέα, όπου προκρίνονται οι δύο πρώτοι. Η Γαλλία σίγουρα είναι το φαβορί του ομίλου. Η πρόκριση όμως είναι μέσα στις δυνατότητες μας. Μην ξεχνάμε ότι και πέρυσι στο Ευρωπαϊκό πολλοί δεν μας υπολόγιζαν όμως η ομάδα έφτασε μέχρι την 4η θέση, αγγίζοντας το μετάλλιο. Η Ελληνική ομάδα έχει ένα δεμένο σύνολο, τα κορίτσια έχουν συνέπεια ενώ διαθέτουμε έμπειρες παίκτριες που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ελπίζουμε σε μια καλή πορεία”.

Η προετοιμασία της Εθνικής θα ξεκινήσει στις 16 Αυγούστου στα Γιάννενα. Θα ακολουθήσουν δύο εκτός έδρας φιλικά με το Βέλγιο στις 24-25 Αυγούστου, δύο φιλικά, επίσης εκτός έδρας με την Ισπανία στις 7-8 Σεπτεμβρίου και επίσης δύο φιλικά με την Λετονία εκτός στις 14-15 Σεπτεμβρίου.