Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018 13:12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Γέμισε το απουσιολόγιο, ματαιώθηκαν τα φιλικά στην Αθήνα

Γράφτηκε από τον

 

Στη βάση της θα παραμείνει τελικά το Σαββατοκύριακο η Καλαμάτα B.C., καθώς τα προγραμματισμένα για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας φιλικά με Παγκράτι και Π. Φάληρο ματαιώθηκαν.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, αλλά και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ενδεικτικό ότι η μεσσηνιακή ομάδα αγωνίστηκε την Τετάρτη στη Μάνδρα με τον Μανδραϊκό χωρίς πέντε παίκτες, ενώ κατά τη διάρκεια του φιλικού ο Καλογερόπουλος υπέστη διάστρεμμα και θα μείνει μία εβδομάδα εκτός προπονήσεων. Ως εκ τούτου ο Αντώνης Κούτρης υπό το φόβο και νέων τραυματισμών, αποφάσισε να μην μεταβεί αύριο η ομάδα του στην Αθήνα. Πλέον θα περιμένει να αποθεραπευτούν οι Μπάκας, Γιαννουκάκης, Λ. Κούτρης, Καλογερόπουλος, ενώ οι Κουτίβας και Μιχόπουλος που δεν έπαιξαν προχθές, απουσίαζαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Εντυπωσιακή εκκίνηση στο φιλικό

Οσον αφορά το φιλικό με το Μανδραϊκό, που ήταν το δεύτερο στην προετοιμασία, η Καλαμάτα B.C. ξεκίνησε εντυπωσιακά και πέτυχε 27 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 37-37, αλλά στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι, που ετοιμάζονται για το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής πήραν τη νίκη με 72-57, καθώς η μεσσηνιακή ομάδα έπαιξε χωρίς τον Καλογερόπουλο που τραυματίστηκε και ουσιαστικά χωρίς πεντάρι, αν σκεφτούμε και τις υπόλοιπες απουσίες.

Σ’ ένα ακόμα τεστ πάντως έδειξε καλά στοιχεία κόντρα σε ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Ο προπονητής Αντ. Κούτρης χρησιμοποίησε συνολικά εννέα παίκτες. Ξεκίνησαν οι Γκοντόπουλος, Πέζος, Κοντόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καλογερόπουλος. Επαιξαν και οι Μαθιόπουλος, Σιδέρης, Μανωλάκης και Παθιάκης.