Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2018 13:31

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Γιορτή του μπάσκετ σήμερα στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από τον

 

Η Μεγαλόπολη θα φιλοξενήσει σήμερα την ετήσια γιορτή του μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7 μ.μ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μεγαλόπολης (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου).

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και επίτιμος πρόεδρος της FIBA EUROPE, Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών Θανάσης Σκουρτόπουλος. Η ομιλία του κ. Βασιλακόπουλου έχει ως θέμα: “Η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα σε σχέση με την πορεία του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος”, ενώ το θέμα της ομιλίας του κ. Σκουρτόπουλου είναι: “Η πορεία της Εθνικής Ανδρών στις νέες διαμορφούμενες συνθήκες διοργάνωσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου”.

H εκδήλωση περιλαμβάνει ακόμα απονομή τιμητικών διακρίσεων σε πρόσωπα, που με την αγάπη και προσφορά τους τιμούν το αθλητικό κίνημα και την καλαθοσφαίριση, καθώς και αθλητές, προπονητές και παράγοντες. Επίσης θα γίνουν οι απονομές των επάθλων στους πρώτους της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 και τέλος οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων Α1΄ - Α2΄ κατηγορίας ανδρών και γυναικών, της σεζόν 2018-2019.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αναφέρει μεταξύ άλλων για τη σημερινή εκδήλωση: “ Η γιορτή του μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ φέρνει κοντά τα νέα ταλέντα του μπάσκετ, τα οποία καλούμε όλοι μας καθημερινά να μυηθούν στα μυστικά του αγαπημένου μας αθλήματος, ελπίζοντας πώς θα είναι οι αυριανοί αστέρες της ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Η γιορτή του μπάσκετ, που φέτος βρίσκει το αγαπημένο μας άθλημα να συμπληρώνει τα 42 χρόνια ζωής στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο, ξεπερνώντας πολλές φορές ακόμα και αντίξοες συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή (Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας), θα μοιραστεί σε τρία μέρη”.

Ποιοι θα βραβευτούν

Στο πρώτο μέρος της γιορτής, θα τιμηθούν μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ως η σπουδαιότερη αθλητική προσωπικότητα, καθώς υπηρετώντας διαχρονικά θέσεις, αρχές και αξίες, ανέδειξε την καλαθοσφαίριση, ως το κορυφαίο άθλημα στην πατρίδα μας.

Επίσης θα τιμηθεί ο προπονητής της εθνικής Ανδρών. Θανάσης Σκουρτόπουλος, για την αγάπη και μακρόχρονη προσφορά του στην ανάπτυξη και την προβολή της ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, για την αγάπη του στον αθλητισμό και την καλαθοσφαίριση και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης Σπύρος Τσιριγώτης, για την μακρόχρονη προσφορά του στο αθλητικό κίνημα και την καλαθοσφαίριση. Από εκεί και πέρα, θα βραβευτούν η ομάδα μπάσκετ του Πολύβιου, για την ιστορική διαδρομή του στο χώρο της καλαθοσφαίρισης.

Η ομάδα μπάσκετ του Πελασγού, που ανέβηκε στην Α2 κατηγορία των γυναικών, καθώς και η Καλαμάτα B.C. που ανέβηκε στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Οι κορυφαίοι της περσινής σεζόν

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των επάθλων στους πρώτους της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Αναλυτικά:

Πρώτος σκόρερ Α’ ανδρών: Σπύρος Καλούλι (Δρομείς). Πολυτιμότερος παίκτης Α’ ανδρών: Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα ΣΚ). Καλύτερη πεντάδα Α’ ανδρών: Σπύρος Καλούλι (Δρομείς), Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα ΣΚ), Μιχάλης Μπακογιάννης (ΓΣ Μεσσήνης), Άγγελος Σπανάκος (Σπαρτιατικός), Δημήτρης Τόμπρος (Πελασγός).. Καλύτερος προπονητής Α’ ανδρών: Αντώνης Κούτρης (Καλαμάτα ΣΚ).

Οι αθλητές που επελέγησαν και θα βραβευτούν ως πολυτιμότεροι παίκτες και ως μέλη της καλύτερης πεντάδας για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 αναδείχθηκαν μετά από ψηφοφορία των προπονητών. Η επιλογή του καλύτερου προπονητή έγινε από τους αθλητικούς συντάκτες των ΜΜΕ που καλύπτουν το πρωτάθλημα της Α’ ανδρών.

Σε Β’ Γ’ κατηγορία, γυναικείο πρωτάθλημα, αλλά και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα οι αθλητές και οι ομάδες που διακρίθηκαν είναι: Πρώτος σκόρερ Α’ ομίλου Β’ ανδρών: Μάριος Τσαγκάνης (ΓΣ Γαργαλιάνων). Πρώτος σκόρερ Β’ ομίλου Β’ ανδρών: Γιώργος Πέτρας (Φιλαθλητικός).

Πολυτιμότερος παίκτης Α’ ομίλου Β’ ανδρών: Νεκτάριος Καραγγελής (Ακάδημος). Πολυτιμότερος παίκτης Β’ ομίλου Β’ ανδρών: Ιωάννης Σταθάκος (Κάστρο Μονεμβασιάς). Πρώτος σκόρερ Α’ ομίλου Γ’ ανδρών: Σπύρος Πετριμέας (Πήγασος Μάνης). Πολυτιμότερος Παίκτης Α’ ομίλου Γ’ ανδρών: Σπύρος Πετριμέας (Πήγασος Μάνης). Πρώτος σκόρερ Β’ ομίλου Γ’ ανδρών: Ηλίας Ηλιόπουλος (Πάμισος). Πολυτιμότερος παίκτης Β’ ομίλου Γ’ ανδρών: Ηλίας Ηλιόπουλος (Πάμισος). Πρώτη σκόρερ γυναικείου πρωταθλήματος: Ευσταθία Καντέλη (Πελασγός) και Ελένη Παρθένη (Άρις). Πολυτιμότερη παίκτρια γυναικείου πρωταθλήματος: Ευσταθία Καντέλη (Πελασγός)..

Τέλος οι πρωταθλήτριες ομάδες στην Α’ ανδρών Καλαμάτα B.C. στη Β’ ανδρών Ακάδημος και στη Γ’ ανδρών Πήγασος Μάνης. Στις γυναίκες ο Πελασγός ήταν η ομάδα πήρε τον τίτλο, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στους παίδες, στους έφηβους, στις κορασίδες και στις νεάνιδες. Στο πρωτάθλημα μίνι πρώτη ήταν η Καλαμάτα ‘80 και στο προμίνι ο Άρης Σκάλας. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων,