Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 12:28

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Δυνατό πρωτάθλημα περιμένουν οι προπονητές - Τιμήθηκε ο Μίσσας χθες στη Μεσσήνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Δυνατό πρωτάθλημα περιμένουν οι προπονητές - Τιμήθηκε ο Μίσσας χθες στη Μεσσήνη (φωτό)

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ διοργάνωσε συνέντευξη – παρουσίαση των προπονητών της Α1 κατηγορίας, λίγες μέρες πριν το τζάμπολ που θα γίνει το Σάββατο.

Η φετινή εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης (Δημάρχου Παύλου Πτωχού) στην Μεσσήνη με καλεσμένο τον τεχνικό σύμβουλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Κώστας Μίσσα ο οποίος και βραβεύθηκε από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Στην ομιλία του ο Κώστας Μίσσας έκανε λόγο για μια πρωτοποριακή συγκέντρωση στα πρότυπα της Α1, μόνο που, όπως τόνισε “εκεί είναι θέατρο και αγγαρεία ενώ εδώ λέγονται πιο ουσιαστικά πράγματα”. Παράλληλα μίλησε για το ρόλο του προπονητή στο σύγχρονο μπάσκετ, τόνισε πως ο χώρος στις μεγάλες κατηγορίες δεν είναι αγγελικά πλασμένος και χαρακτήρισε την έλλειψη παραγόντων ως το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Εκτός από τον Κώστα Μίσσα, η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ βράβευσε την προπονήτρια του Πελασγού Γεωργία Μανιάτη και τον παλιό αθλητή Νίκο Ρούτση.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης τόνισε πως περιμένει ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα ενώ τόνισε ότι θα γίνουν συναντήσεις με τους δήμους προκειμένου να βελτιωθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Νίκος Χονδρός, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως “μας τιμά η παρουσία του ζωντανού θρύλου Κώστα Μίσσα στην εκδήλωση”.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Τάκης Βασιλόπουλος με την σειρά του τόνισε πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση των εγκαταστάσεων, ότι το μπάσκετ μας έχει κάνει περήφανους και ότι μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον την πρώτη αθλητική επιλογή για τα παιδιά.

Το λόγο πήραν στη συνέχεια οι προπονητές που τόνισαν ότι περιμένουν ένα δυνατό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ΓΣ Μεσσήνης και ΣΔΥ Τρίπολης έχουν ξεκάθαρο στόχο την άνοδο ενώ πρωταγωνιστικό στόχο έχει και η Καλαμάτα ‘80.

Απουσίασαν οι προπονητές Ακάδημου, Λακωνικού Κρόνου και Κάστρου Μονεμβασιάς.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των κανονισμών του μπάσκετ από τους διαιτητές Αντώνη Αναστόπουλο και Λάμπρο Νάστο.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Μιχάλης Βερβαινιώτης (Σπαρτιατικός): “Πρώτος στόχος μια θέση στην 8άδα. Πίστεύω ότι υπάρχουν τουλάχιστον 5-6 ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο”.

Παναγιώτης Γερμανός (ΓΣ Γαργαλιάνων): Πρώτος στόχος μας είναι η παραμονή. Εύχομαι να μην υπάρχουν τραυματισμοί και να ανέβει ο καλύτερος”.

Παναγιώτης Γεωργακόπουλος (Αρκαδικός): “Νιώθω σεβασμό και δέος που είμαι εδώ για δύο λόγους. Πρώτον γνωρίζω την δουλειά των προπονητών που είναι εδώ και δεύτερον επειδή εκπροσωπώ ένα σύλλογο που έχουν περάσει μεγάλοι παίκτες. Φέτος θα παίξουμε με μικρά παιδιά και στόχο την παραμονή”.

Αλέξης Κορογώνας (Καλαμάτα ‘80): ‘Συγχαρητήρια στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που προβάλλει τις ομάδες και το πρωτάθλημα. Ευχαριστώ την διοίκηση της ομάδας μου για την εμπιστοσύνη. Εχουμε αλλάξει ρόστερ κατά 80% και θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε”.

Μιχάλης Μπακογιάννης (ΓΣ Μεσσήνης): “Εκπροσωπώ τα τελευταία 7 χρόνια το ΓΣ Μεσσήνης. Θέλουμε να δουλεύουμε στο αναπτυξιακό κομμάτι όπου δίνουμε βάρος. Στόχος είναι να διεκδικήσουμε την άνοδο όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Εφυγε ο Γιώργος Σπυρόπουλος που είχε μεγάλο δέσιμο με την ομάδα, αλλά ο υπόλοιπος κορμός έμεινε ίδιος”.

Ηλίας Μπαλλής (ΣΔΥ Τρίπολης): “Εκπροσωπώ μια ομάδα που πριν 8 χρόνια ξεκίνησε από το μηδέν και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Στόχος μας για φέτος είναι να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί”.

Κώστας Σαρρής (Ατλας): “Πριν 7 χρόνια πήραμε την ομάδα στην Β’ τοπική και πλέον είμαστε στην Α’ τοπική. Θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά τι είναι αυτό που μας κάνει να αγαπάμε το μπάσκετ”.

Ηλίας Στακιάς (Ευκλής): Αν και δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα για τις περισσότερες ομάδες εκτιμώ ότι θα είναι ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Είμαστε για 4η χρονιά στην Α1 και θέλουμε να είμαστε μαχητικοί σε κάθε ματς”.

Γιώργος Τσατσουλής (Πελασγός): “Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε υγεία. Το δύσκολο για τον Πελασγό είναι ότι κρατάμε στην ίδια αγκαλιά και την ομάδα των γυναικών που παίζει στην Α2. Στόχος μας για φέτος είναι η παραμονή”.

Αργύρης Τσώνης (Πολύβιος): “Ιδιαίτερη μνεία στην διοίκηση που κάνει πολλά πράγματα. Εχουμε 120 παιδιά στις ακαδημίες. Η προσπάθεια μας όμως δεν βρίσκει ανταπόκριση από το Δήμο Μεγαλόπολης καθώς έχουμε λιγότερες ώρες προπόνησης. Διαθέτουμε 9 νέους παίκτες, άρα η ομάδα θα είναι γρίφος φέτος”.