Κυριακή, 13 Ιανουάριος 2019 10:13

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Χωρίς περιθώρια με Ληξούρι σήμερα στην Τέντα η Καλαμάτα ΒC

Γράφτηκε από τον
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Χωρίς περιθώρια με Ληξούρι σήμερα στην Τέντα η Καλαμάτα ΒC

 

Μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής μπάσκετ αρκεί για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία που έχει για την Καλαμάτα B.C. το πρώτο ματς του 2019.

Η μεσσηνιακή ομάδα, που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού θα υποδεχτεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Τέντα το Ληξούρι, που βρίσκεται στην ίδια μοίρα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν ένα βαθμό περισσότερο από την Καλαμάτα B.C., η οποία μετρά δύο διαδοχικές νίκες στο γήπεδό της. Το ζητούμενο πλέον να διευρύνει το σερί, ώστε να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής, καθώς δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών. Αν και δεν έχει τελειώσει καν ο πρώτος γύρος, το σημερινό είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια και η διοίκηση του καλαματιανού συλλόγου απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να δώσει δυναμικό “παρών”. Το ματς θα ξεκινήσει νωρίτερα από τα υπόλοιπα ώστε οι Νησιώτες να διευκολυνθούν στο ταξίδι της επιστροφής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 11ης αγωνιστικής και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Κυριακή

Καλαμάτα B.C - ΝΕΟ Ληξουρίου

Μαρκούνης, Τεφτίκης

Α.Ο. Αχαγιά 82 – Ηλυσιακός

Κοτσιμπός, Καββαδάς

Ν.Ε. Μεγαρίδας - Εσπερος ΑΟΠΑ

Κότσου, Παπαδημητρόπουλος

Κεραυνός Αιγίου – Αιγάλεω

Αλ. Καρανικόλα, Κατσαπραδάκης

Ιωνικός Α.Σ. Ν.Φ - Α.Ο. Ακράτα

Καρακωνσταντόπουλος, Ροδίτης

Λέοντας 2014 - ΓΝΟ Αρης Νίκαιας

Σταθόπουλος, Λεκατσάς

ΑΣ. Πέρα - Α.Ε. Ν. Κηφισιάς

Τσάτσης, Σκουλαρίκης

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ., εκτός από το Καλαμάτα B.C. - ΝΕΟ Ληξουρίου που θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 10 αγώνες)

1. Αιγάλεω 10-0 20

2. Ν.Ε. Μεγαρίδας 9-1 19

- Ιωνικός Α.Σ. ΝΦ 9-1 19

4. Α.Ο. Αχαγιά 82 7-3 17

5. Ηλυσιακός 5-5 15

6. ΑΕ Ν. Κηφισιάς 5-5 15

-. Α.Ο.Ακράτα 5-5 15

8. ΑΣ Πέρα 4-6 14

-.Κεραυνός Αιγίου 4-6 14

-. Εσπερος ΑΟΠΑ 4-6 14

11. ΝEO Ληξουρίου 3-7 13

12. Λέοντας 2014 2-8 12

-. Καλαμάτα B.C 2-8 12

14. ΓΝΟ Αρης Νίκαιας 1-9 11

Κάλεσμα στον κόσμο από τη διοίκηση

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Καλαμάτας B.C. ζητά από τους φιλάθλους να φανούν συνεπείς στο κυριακάτικο ραντεβού, αλλά και να βοηθήσουν και τη “Μαύρη Θύελλα”, η οποία αγωνίζεται επίσης εντός έδρας με αντίπαλο τη Λέρνα για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Οι φίλαθλοι της Καλαμάτας με την αυγή του 2019, έχουν ένα «διπλό» σημαντικό ραντεβού την Κυριακή. Στην αρχή, υπάρχει η μεγάλη δοκιμασία της Καλαμάτα BC, η οποία περιμένει τον ΝΕΟ Ληξουρίου αυτή την Κυριακή (13/1) στις 12 το μεσημέρι, μετρώντας ρεκόρ 2-8 στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας μπάσκετ. Με νέα επικράτηση, μετά τις δύο εντός έδρας με Κηφισιά και Ακράτα, μπορεί να πιστεύει στο όνειρό της. Αφενός την καθιέρωσή της στις εθνικές κατηγορίες, αφετέρου στο να… ακουστεί ξανά το όνομα του μεσσηνιακού μπάσκετ στην χώρα Στη συνέχεια, στις 3 το μεσημέρι, το ποδοσφαιρικό καμάρι της πόλης, η «Μαύρη Θύελλα», περιμένει την Ένωση Λέρνας, για να συνεχίσει απρόσκοπτη την πορεία της προς την άνοδο στη Β’ Εθνική. Κάθε παιχνίδι της ομάδας του Γιάννη Χριστόπουλου είναι ζωτικής σημασίας και η νίκη είναι μονόδρομος. Πίστη υπάρχει και δικαιολογημένα, μετά από 12 νίκες σε 13 αγώνες, με την τύχη να βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της ομάδας. Ας επιστρέψουμε, όμως, στο πρώτο ραντεβού. Έχει σημασία, γιατί πρόκειται για παιχνίδι «ζωής και θανάτου». Μπορεί να μιλάμε μόνο για την 11η αγωνιστική, μετά από αυτήν να ακολουθούν δύο αγώνες για την ολοκλήρωση του Α’ γύρου και στη συνέχεια άλλος ένας γύρος 13 «μαχών», αλλά η «μάχη» της Κυριακής πρέπει να βρει νικήτρια την Καλαμάτα BC. Η εικόνα της ομάδας, είναι πειστική για την αντιστροφή της κατάστασης και την επίτευξη του στόχου της παραμονής. Μένουν μόνο τα αποτελέσματα. Η κατάσταση αυτή, όμως, παραμένει πιεστική, και για να προλάβουν οι παίκτες του Παύλου Νώντα το «τρένο» πρέπει οπωσδήποτε να περάσουν το σκόπελο της ομάδας από τα Επτάνησα. Ο στόχος του αγώνα αυτού, όπως κι εκείνος ολόκληρης της χρονιάς, μπορεί να επιτευχθεί με έναν τρόπο. Με τη στήριξη των φίλων της ομάδας, η οποία άλλωστε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ομάδας (που αυτή τη στιγμή διανύει την τέταρτη σεζόν της), είναι αδιάλειπτη. Δεν άφησαν την ομάδα ποτέ μόνη της και όλοι γνωρίζουμε, ότι θα τη στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους για να πετυχαίνει τους στόχους της. Απομένει η πράξη. Και η Καλαμάτα BC πρέπει να είναι συνεπής στο άμεσο πολύ σημαντικό ραντεβού με τον ΝΕΟ Ληξουρίου. Η Διοίκηση της ομάδας καλεί τους φιλάθλους της πόλης μας να δώσουν το δυναμικό «παρών» σε αυτό το ραντεβού. Η συνέπεια σε αυτό το ραντεβού, είναι αρκετά πιθανό να σημαίνει και την απαρχή για την επίτευξη του στόχου της χρονιάς. Την παραμονή 12 το μεσημέρι της Κυριακής (13/1), λοιπόν, η κρίσιμη συνάντηση. Μια σημαντική ημέρα ξημερώνει για το σύλλογο, πολύ νωρίς μέσα στο νέο, ελπιδοφόρο έτος”.