Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019 13:42

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Πίστη για παραμονή παρά τα προβλήματα

Γράφτηκε από τον

Την τέταρτη νίκη στον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής μπάσκετ πανηγύρισε την περασμένη Κυριακή η Καλαμάτα Β.C.

Η Μεσσηνιακή ομάδα επικράτησε στην Τέντα με 52-47 του Κεραυνού Αιγίου και διατήρησε τις ελπίδες για παραμονή.

Νοκ άουτ ο Μπάκας

Το άσχημο όμως είναι ότι έχασε τον Γιώργο Μπάκα, ο οποίος τραυματίστηκε στο δάκτυλο του χεριού και θα μείνει εκτός δράσης για τον επόμενο μήνα. Κάτι που σημαίνει ότι η Καλαμάτα B.C. θα στερηθεί το βασικό της σέντερ και έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες στο ρόστερ.

Να σημειωθεί ακόμα ότι ο επίσης έμπειρος Γιώργος Γιαννουκάκης σταμάτησε από την ομάδα μετά το ματς με την Αχαγιά, ενώ κόντρα στον Κεραυνό δεν έπαιξε λόγω τιμωρίας ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ο τελευταίος επιστρέφει πάντως για το κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.

Παρά τα προβλήματα ουδείς στην ομάδα χάνει την πίστη του για παραμονή στην κατηγορία, καθώς η Καλαμάτα B.C. μπορεί να είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά μένουν ακόμα 11 αγωνιστικές για το φινάλε.

Σίγουρα όμως χρειάζεται μίνι πορεία πρωταθλητισμού, που μεταφράζεται σε έξι τουλάχιστον νίκες. Θυμίζουμε ότι υποβιβάζονται απευθείας οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και η ομάδα που θα καταλάβει την 10η θέση θα δώσει αγώνα μπαράζ. Η Καλαμάτα B.C. με 19 βαθμούς ισοβαθμεί στην 11η θέση με Κεραυνό Αιγίου και Εσπερο και είναι στο +2 από τον ουραγό Λέοντα και στο -1 από την 10η Κηφισιά.