Σάββατο, 16 Φεβρουάριος 2019 16:42

Τιμωρήθηκε με -6 ο Ολυμπιακός για την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ

Γράφτηκε από τον
Τιμωρήθηκε με -6 ο Ολυμπιακός για την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ

Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε τον Ολυμπιακό με ποινή αφαίρεσης έξι. βαθμών για την αποχώρησή του από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και με πρόστιμο 7.000€.

Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και όπως ήταν αναμενόμενο η πράξη των ερυθρόλευκων δεν έμεινε ατιμώρητη,.

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ μία ημέρα μετά την απολογία της ερυθρόλευκης ΚΑΕ εξέδωσε την απόφασή του και επέβαλε ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών στον Ολυμπιακό από την Basket League και πρόστιμο 7.000€.

Θυμίζουμε πως οι ερυθρόλευκοι είχαν ζητήσει να δικαστούν με βάση το δίκαιο της ΕΟΚ και όχι του ΕΣΑΚΕ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση της πλευράς του Παναθηναϊκού. Ο αθλητικός δικαστής τελικά τιμώρησε τους ερυθρόλευκους με βάση το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ και τους επέβαλλε τη μεγαλύτερη ποινή, όσον αφορά το κομμάτι της αφαίρεσης βαθμών

Ο Ολυμπιακός ύστερα από την απόφαση υποχώρησε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Basket League.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή αναφέρει:

"Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για αποχώρηση της ομάδας της πριν τη λήξη διεξαγόμενου αγώνα καλαθοσφαίρισης και χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας με συνέπεια τη δυσφήμιση του αθλήματος και την προσβολή του φίλαθλου πνεύματος την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών (από την συνολική βαθμολογία την οποία θα συγκεντρώσει η ομάδα της Κ.Α.Ε μετά την ολοκλήρωσή της φάσης της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος) και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ κατά τον αγώνα Κυπέλλου με την ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ που διεξήχθη στις 13-02-2019".

Πηγή: sport24.gr