Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2019 14:02

Στα άκρα ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και Δήμος Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Στα άκρα ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και Δήμος Μεσσήνης

 

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και Δήμου Μεσσήνης με αφορμή την (μη) παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης για τη διεξαγωγή αγώνων αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στην Τέντα ως γνωστόν γίνονται δύο μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής και έτσι η Ενωση απευθύνθηκε στο Δήμο Μεσσήνης, προκειμένου να δοθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα. Ο Δήμος δέχτηκε να παραχωρήσει το κλειστό, αφού καταβληθεί όμως χρηματικό αντίτιμο (40 ευρώ για κάθε παιχνίδι). Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αντέδρασε όχι για το ύψος του αντιτίμου, αλλά για τη λογική αυτή της απόφασης και ανέβαλλε τους αγώνες.

Ο λόγος για το Ευκλής – Σπαρτιατικός και Ατλας – Γ.Σ. Γαργαλιάνων για την Α1 ανδρών, αλλά και το Αναγέννηση – Θουρία για την Α2 ανδρών, που θα γίνουν στην Καλαμάτα σε νέα ημερομηνία που θα ορίσει η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Στις 9 Μαρτίου το Καλαμάτα Β.C. - Λέοντας

Η έλλειψη γηπέδου οδήγησε σε αναβολή και την κυριακάτικη αναμέτρηση της Καλαμάτας B.C. με τον Λέοντα 2014 για τον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής μπάσκετ.

Η επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι ο εν λόγω αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στην Τέντα.

Η θέση του δήμου

Ο δήμος επικαλείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία μάλιστα έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια και γι’ αυτό επέμεινε στην καταβολή του ποσού των 40 ευρώ για κάθε αγώνα από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Κάτι που εκτός από την αναβολή των αγώνων, έφερε και την αντίδραση του Γιάννη Κουτραφούρη. Ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου , αλλά και μέλος του δ.σ. της ΕΟΚ, με επιστολή του στο δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη επιτίθεται στο δήμο για την παραπάνω απόφαση.” Τι να υποθέσουμε; Ότι όλοι αυτοί που εμπλέκονται στα διοικητικά του Δήμου Μεσσήνης, είναι κακοπροαίρετοι; Είναι άσχετοι με το αντικείμενο; Δεν έχουν κοινωνικές – αθλητικές ευαισθησίες, ή πραγματικά ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας ΄΄δεν μπορούν να χωρίσουν 2 γαϊδουριών άχυρα;”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κουτραφούρης.

Καυστική επιστολή Κουτραφούρη

Η επιστολή που αποτελεί προσωπική θέση του Γιάννη Κουτραφούρη έχει τίτλο “Ο αθλητισμός στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο μέσα από τα δρώμενα του Δήμου Μεσσήνης”. Αναλυτικά το κείμενο αναφερει:

“Κύριε δήμαρχε, ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, αθλητισμός είναι κοινωνική προσφορά και δράση. Ο αθλητισμός είναι το τελευταίο ανάχωμα στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας σήμερα. Ο αθλητισμός είναι χώρος σύνθεσης και όχι αντιπαραθέσεων. Όλα αυτά στις καλένδες, αφού κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και κάποιοι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί, μένουν κολλημένοι σε μια ανερμάτιστη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης, που ζητά από τα αθλητικά σωματεία, να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο, για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων (αν τις κάνει ο Θεός αθλητικές εγκαταστάσεις) και για τα εκτός Μεσσήνης αθλητικά σωματεία, για προπονήσεις ή αγώνες 40 ευρώ για κάθε χρήση.

Ξεχνώντας λοιπόν, ότι για να απαιτείς χρήματα, πρέπει να προσφέρεις υπηρεσίες (άλλο μεγάλο κοινωνικό θέμα), ο Δήμος Μεσσήνης απαιτεί από την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.), να καταβάλει 200 ευρώ προκειμένου να μεταφερθούν – διεξαχθούν 5 αγώνες καλαθοσφαίρισης, από την Καλαμάτα στη Μεσσήνη, αφού στη πόλη της Καλαμάτας διεξάγεται το Διεθνές Κύπελλο Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής (ΡΑΓ).

Προφανώς απευθυνθήκαμε σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή με τον αθλητικό χώρο και η λέξη αθλητισμός τους προκαλεί αλλεργία. Δεν είναι ότι ζητούν ανόητα κάποια χρήματα, αδυνατούν να καταλάβουν, ότι η παραχώρηση του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Μεσσήνης για τους αγώνες των πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., προφυλάσσει 300 περίπου αθλητές και αθλήτριες, από το να χάσουν πολύτιμες ώρες μαθησιακής ενασχόλησης, αφού θα αναγκαστούν να αγωνιστούν εμβόλιμα καθημερινές.

Για να γίνει όμως κατανοητό, το επίπεδο των ανθρώπων που διοικούν το Δήμο Μεσσήνης, καταγράφουμε αναλυτικά, την αγωνιώδη προσπάθεια της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., για τον ορισμό των αγώνων που θα έπρεπε να αναβληθούν, λόγω της διεξαγωγής του ΄΄KALAMATA CUP 2019΄΄.

Μόλις οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του Διεθνούς Κυπέλλου ΡΑΓ, στα Κλειστά Γυμναστήρια της Καλαμάτας, Τρίτη 12/02/2019, ζητήσαμε από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας, να μεσολαβήσει ανταποδοτικά στο Δήμο Μεσσήνης, για να διεξαχθούν οι αγώνες καλαθοσφαίρισης στη Μεσσήνη και να αποφευχθεί η αναβολή τους και η ταλαιπωρία τόσων ανθρώπων, αφού αυτοί θα έπρεπε να οριστούν εμβόλιμα καθημερινές.

Δυστυχώς η παρέμβαση του κ. Βασιλόπουλου, προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, όχι μόνο δεν έφερε αποτέλεσμα, αλλά με το υπ΄ αριθμ. 2583/19-02-2019 έγγραφό του ο Δήμος Μεσσήνης, μας πληροφόρησε ότι παραχωρείται το Κ.Δ.Γ. Μεσσήνης για τους συγκεκριμένους αγώνες, αφού καταβληθεί το ποσό των 40 ευρώ για κάθε αγώνα από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Προφορικά δε μας ενημέρωσαν ότι η απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια και δεν μπορεί να ανακληθεί, τα δε χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν από την Ένωση, αφού αυτή έστειλε το έγγραφο με τους αγώνες που έπρεπε να διεξαχθούν στη Μεσσήνη. Περίπου τέτοιο καιρό πέρυσι, όταν έκλεισε το Κ.Δ.Γ. Μεσσήνης, ξαφνικά λόγω επικινδυνότητας – επισκευών, οι προγραμματισμένοι αγώνες μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα, χωρίς κανένας να ζητήσει οτιδήποτε. Τι να υποθέσουμε; Ότι όλοι αυτοί που εμπλέκονται στα διοικητικά του Δήμου Μεσσήνης, είναι κακοπροαίρετοι; Είναι άσχετοι με το αντικείμενο; Δεν έχουν κοινωνικές – αθλητικές ευαισθησίες, ή πραγματικά ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας ΄΄δεν μπορούν να χωρίσουν 2 γαϊδουριών άχυρα΄;

Όχι κύριοι, δεν θα σας καταβάλουμε τα χρήματα, εμείς θα αναβάλουμε τους αγώνες και η ταλαιπωρία των ομάδων και των αθλητών - αθλητριών, ας βαρύνουν τη δική σας συνείδηση. Αν ψάχνετε για χρήματα, βρείτε τα αλλού, αφού είναι δική σας ηθική και κοινωνική υποχρέωση, η οικονομική ενίσχυση των σωματείων και των ανθρώπων που καθημερινά ανιδιοτελώς μοχθούν για να υπάρχει αθλητισμός στο Δήμο Μεσσήνης”.