Κυριακή, 17 Μάρτιος 2019 14:20

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Αποφασισμένη για νίκη στην Τέντα με Εσπερο

Γράφτηκε από τον

 

Να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στη σεζόν δύο σερί νίκες θέλει σήμερα η Καλαμάτα B.C.

Η Μεσσηνιακή ομάδα νίκησε το περασμένο Σάββατο σε εξ αναβολής ματς τον Λέοντα και πλέον προσμένει στην Τέντα τον Εσπερο Πατρών (5 μ.μ.), στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής μπάσκετ.

Ενα καθοριστικό παιχνίδι όσον αφορά την παραμονή, αφού οι δύο ομάδες βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και το μεταξύ τους αποτέλεσμα έχει διπλή αξία. Στον αγώνα του α’ γύρου οι Πατρινοί είχαν επικρατήσει με την ελάχιστη διαφορά (ένα πόντο) και ως εκ τούτου αν η Καλαμάτα B.C. νικήσει την Κυριακή θα έχει πιθανότατα και το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας. Το ζητούμενο βέβαια είναι να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα ακόμα και με... μισό πόντο ώστε να ελπίζει ότι θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Θυμίζουμε ότι υποβιβάζονται απευθείας οι 4 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας και η ομάδα που θα τερματίσει στην 10η θέση θα δώσει αγώνα μπαράζ. Στα αξιοσημείωτα ότι Καλαμάτα B.C. και Εσπερος έχουν τον ίδιο αριθμό νικών (5) στο πρωτάθλημα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν όμως ένα ματς λιγότερο.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Παύλος Νώντας δεν θα έχει μάλλον στη διάθεσή του σ’ ένα ακόμα παιχνίδι τον έμπειρο σέντερ Γιώργο Μπάκα, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο χέρι. Στις τάξεις της ομάδας όμως υπάρχει πίστη για την 6η νίκη στη Γ’ εθνική, ενώ η διοίκηση με ανακοίνωσή της καλεί τον κόσμο να βρεθεί την Κυριακή στην Τέντα προκειμένου να βοηθήσει να γίνει ένα ακόμα βήμα για την παραμονή.

H ανακοίνωση της διοίκησης

“Μια ακόμη σπουδαία μέρα, καθοριστική για την παραμονή της Kalamata BC στις εθνικές κατηγορίες, ξημερώνει την Κυριακή 17 Μαρτίου. Στις 5 το απόγευμα, το συγκρότημα του Παύλου Νώντα αντιμετωπίζει τον Έσπερο Πατρών. Μια ομάδα με ίδιες νίκες και τον ίδιο στόχο, σε ένα ραντεβού, που είναι το ίδιο σημαντικό με όλα τα προηγούμενα, όπου η νίκη ήταν μονόδρομος, προκειμένου οι «μελανόλευκοι» να μείνουν όρθιοι στη μεγάλη «μάχη», που δίνουν για να μείνουν στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Σημαντικός παράγοντας σε αυτό το ματς, είναι ο μόλις ένας πόντος, με τον οποίο είχε ηττηθεί η Kalamata BC στον πρώτο γύρο, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό με νίκη της να υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στο τέλος της χρονιάς με την ομάδα της Αχαΐας. Στοιχείο ιδιαίτερα ουσιώδες, αν σκεφτεί κανείς πως ο Έσπερος είναι ένας από τους κύριους ανταγωνιστές, που προέρχεται παράλληλα από ένα θρίαμβο επί της Αχαγιάς στο τοπικό ντέρμπι. Με… φόρα από το θρίαμβο επί του Λέοντα, όμως, καθώς και τη δυναμική παρουσία του κόσμου της, η Kalamata BC δε θα έχει να φοβηθεί τίποτα. Όλοι μαζί, άλλωστε, μπορούν να πραγματοποιήσουν ένα ακόμη «βήμα» προς την παραμονή, με τη σεζόν να έχει αρκετό δρόμο ακόμη, αλλά το συγκεκριμένο ματς να αποτελεί ένα κρίσιμο «μονοπάτι» προς την επιτυχία. Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, η παρουσία των φίλων της Kalamata BC είναι πιο σημαντική από ποτέ στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς, μέχρι τον επόμενο.

5 το απόγευμα της Κυριακής (17/3), λοιπόν, άλλη μια μεγάλη συνάντηση. Μια συνάντηση παραμονής…”.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Κυριακή

Καλαμάτα B.C – Έσπερος ΑΟΠΑ

Γήπεδο Τέντας

Στρέμπας, Λύρας

Αχαγιά 82 – ΑΕ Ν. Κηφισιάς

Γήπεδο Κάτω Αχαγιάς

Σταθόπουλος, Ασημακάκη

Ηλυσιακός – Άρης Νίκαιας

Γήπεδο Ιλισίων ‘’Αντώνης Φώτσης’’

Αναστασίου, Τζίμης

ΝΕΟ Ληξουρίου – ΑΟ Ακράτα

Γήπεδο Ληξουρίου

Κοτσωνής, Μελισσάρης

ΝΕ Μεγαρίδας – Αιγάλεω

Γήπεδο ‘’Αλ. Σαλτας’’

Καλογερόπουλος, Ραχιώτης

Κεραυνός Αιγίου – ΑΣ Πέρα

Γήπεδο Αιγίου

Χουγιάζος, Καραμπιτσάκος

Ιωνικός ΑΣ Ν.Φ – Λέοντας2014

Γήπεδο ‘’Ζαχ. Αλεξανδρου’’

Ξυλάς, Σκανδαλάκης

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ, εκτός από το ΝΕΟ Ληξουρίου – ΑΟ Ακράτα που θα ξεκινήσει στις 2 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

1) Αιγάλεω 36 (18-0)

2) Ιωνικός ΝΦ 34 (16-2)

———————————

3) Μεγαρίδα 32 (14-4)

4) Αχαγιά 31 (13-5)

5) Ηλυσιακός 27 (9-9)

6) Άρης Νίκαιας 26 (8-10)

7) Πέρα 26 (8-10)

8) Κηφισιά 26 (9-8-1 μηδ.)

9) Ακράτα 25 (7-11)

———————————

10) Ληξούρι 23 (6-11)*

———————————

11) Κεραυνός Αιγίου 23 (5-13)

12) Καλαμάτα 23 (5-13)

13) Έσπερος Πατρών 22 (5-12)*

14) Λέοντας 20 (2-16)

(*) Έχουν έναν αγώνα λιγότερο