Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 11:19

Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Γράφτηκε από τον
Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο σπουδαίος Θανάσης Γιαννακόπουλος. Βαρύ το πένθος στον Παναθηναϊκό και τον ελληνικό αθλητισμό για τον χαμό του θρυλικού παράγοντα.

Λίγους μήνες μετά τον θάνατο των αδελφών του, Κώστα και Παύλου, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν άντεξε και απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών, σήμερα Τρίτη (19/3), μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή τις τελευταίες μέρες.

Ο θρυλικός παράγοντας του Παναθηναϊκού νοσηλευόταν εδώ και καιρό σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εγκεφαλικό και ανακοπή που υπέστη, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο δεν τα κατάφερε και σκόρπισε θλίψη σε κάθε γωνιά του ελληνικού μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

Γεννημένος το 1931 στην Αθήνα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ανέλαβε μαζί με τον Παύλο τον Παναθηναϊκό το 1992, μέχρι να παραδώσει τα ηνία στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο το 2012. Υπήρξε πρόεδρος του ερασιτέχνη από το 1999 έως το 2009 αφήνοντας το στίγμα του σε πολλά τμήματα του συλλόγου όπως το βόλεϊ ανδρών και γυναικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Νοσοκομείο "Υγεία" στο οποίο νοσηλευόταν:

"Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει".
Πηγή: sport24.gr