Σάββατο, 13 Απρίλιος 2019 14:06

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ολα ανοικτά για τετράδα και παραμονή

Γράφτηκε από τον

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με την κατάσταση να παραμένει ρευστή τόσο όσον αφορά την πρώτη τετράδα όσο και την παραμονή.

Σήμερα και αύριο θα διεξαχθεί η 24η αγωνιστική που περιλαμβάνει αρκετά σημαντικά ματς. Για να δούμε την εικόνα στην κατηγορία, ξεκινώντας από την κορυφή, ο πρωτοπόρος Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης είναι η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Το σενάριο να πάρει τον τίτλο χωρίς πλέι οφ είναι υπαρκτό, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα.

Και αυτό γιατί οι Αρκάδες χρειάζονται πέντε τουλάχιστον βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο για να πάρουν τον τίτλο χωρίς πλέι οφ. Αυτή τη στιγμή είναι στο +3 από Πολύβιο και Ακάδημο. Το +5 από τον Πολύβιο είναι εφικτό μιας και η ομάδα της Μεγαλόπολης θα κάνει το ρεπό της. Το +5 από τον Ακάδημο προϋποθέτει ότι οι Καλαματιανοί πρέπει να κάνουν 2 ήττες στα 3 εναπομείναντα παιχνίδια τους, κάτι που δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό.

Ολα ανοικτά για 4η θέση

Ο Ακάδημος είναι το φαβορί για την 2η θέση και λογικά ο Πολύβιος θα είναι τρίτος. Για την τέταρτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ όμως όλα είναι ανοικτά. Ο Λακωνικός Κρόνος έχει το προβάδισμα ενώ ένα βαθμό πίσω του είναι ο Σπαρτιατικός, ο οποίος όμως υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία. Ο ΓΣ Μεσσήνης έχει να κάνει το ρεπό του κάτι που ελαχιστοποιεί τις ελπίδες του.

Η μάχη της παραμονής

Οσον αφορά την παραμονή, τέσσερις είναι οι ομάδες που κινδυνεύουν. Πρέπει να σημειωθεί πως οι θέσεις του υποβιβασμού θα είναι δύο αν μείνει στην Γ’ εθνική η Καλαμάτα B.C. και τρεις αν υποβιβαστεί η Μεσσηνιακή ομάδα.

Στην πιο δύσκολη θέση είναι ο Αρκαδικός που πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Από εκεί και πέρα, Ατλας, Ευκλής και Καλαμάτα ‘80 κυνηγούν την 10η θέση που οδηγεί σίγουρα σε παραμονή και στην χειρότερη την 11η θέση που θα φέρει παραμονή, αν μείνει και η Καλαμάτα B.C. στην Γ’ εθνική.

24η αγωνιστική

Σάββατο

Ακάδημος - Σπαρτιατικός

Τέντα, 6 μ.μ.

Δούβρης, Τσούβαλης

Πελασγός - Ευκλής

ΚΔΓ Μεγαλόπολης, 5.30 μ.μ.

Τσιμπούρης, Ντάσης

Πολύβιος – Ατλας

ΚΔΓ Μεγαλόπολης, 7.30 μ.μ.

Τσιμπούρης, Ντάσης

Κάστρο Μονεμβασιάς - Λακωνικός Κρόνος

ΚΔΓ Μολάων, 6 μ.μ.

Καρδαράς, Γαλάνης

Κυριακή

Καλαμάτα '80 - Γ.Σ. Γαργαλιάνων

Τέντα, 8 μ.μ.

Αναστόπουλος, Μπακετέα

ΣΔΥ Τρίπολης - Αρκαδικός

ΑΚΔ Τρίπολης, 8 μ.μ.

Νάστος, Ξηρόκωστας

Ρεπό: Γ.Σ. Μεσσήνης

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΣΔΥ Τρίπολης 41

2. Ακάδημος 38

-. Πολύβιος 38

4. ΓΣ Μεσσήνης 35

-. Λακωνικός Κρόνος 35

6. Σπαρτιατικός 34

7. Κάστρο Μονεμβασιάς 32

8. Πελασγός 30

9. ΓΣ Γαργαλιάνων 29

10. Καλαμάτα ‘80 26

-. Ευκλής 26

12. Ατλας 25

-. Αρκαδικός 25

- Πελασγός, Σπαρτιατικός, Κάστρο Μονεμβασιάς, Λακωνικός Κρόνος, Ακάδημος, Ευκλής, Καλαμάτα ‘80, Ατλας, ΣΔΥ Τρίπολης και ΑΕ Γαργαλιάνων έχουν κάνει το ρεπό τους.