Δευτέρα, 06 Μάιος 2019 19:47

ΕΣΑΚΕ: "Όχι" στους ξένους διαιτητές

Γράφτηκε από τον

Το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την παρουσία ξένων στο πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν, όπως τόνισαν οι Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και Σταύρος Δουβής. Ο Σκινδήλιας ζήτησε τρεις φορές από τον Παναθηναϊκό να παίξουν με ξένους διαιτητές.

Το ζήτημα της διαιτησίας, όπως ήταν λογικό τέθηκε επί τάπητος στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και θέση για το θέμα πήραν ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Σταύρος Δουβής.

Θυμίζουμε πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ζητήσει στα παιχνίδια της ομάδας της με τον Παναθηναϊκό να σφυρίζουν μόνο ξένοι διαιτητές, αλλά αυτό, όπως τόνισαν οι Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και Σταύρος Δουβής δεν μπορεί να συμβεί, καθώς δεν προβλέπεται στους κανονισμούς.

Οι ομάδες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης κράτησαν μία αρνητική στάση ως προς το να υπάρξουν αλλαγές την παρούσα στιγμή τόσο στο ζήτημα της διαιτησίας, όσο και προς τους ξένους ρέφερις, καθώς δεν επιθυμούν την αναβολή της 26ης αγωνιστικής της Basket League και κατ' επέκταση την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι αρνητικές στο να υπάρξουν αλλαγές, καθώς ακόμα και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραδέχθηκε με τα λεγόμενά του πως υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν. "Συμφωνώ σε κάποια πράγματα, μπορεί να συμφωνώ κάπου και με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν έχει σημασία Το καλοκαίρι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα Πάτρας, Βαγγέλης Λιόλιος μάλιστα είπε από την πλευρά του: "Έχουμε πολύ καλούς διαιτητές, αλλά από κάπου ελέγχονται. Νομίζω πως στην ΚΕΔ υπάρχει ένα σύστημα που ελέγχει τους διαιτητές. Κάτι πρέπει να γίνει. Να βάλουμε έναν άνθρωπο δικό μας; Κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξουμε".

Ο Γιώργος Σκινδήλιας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πήρε τον λόγο και ζήτησε μεταξύ άλλων από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός οι ομάδες τους να αγωνιστούν με ξένους διαιτητές. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των πρασίνων απηύθυνε τρεις φορές το συγκεκριμένους, αλλά δεν έλαβε κάποια απάντηση.

Πηγή: sport24.gr