Δευτέρα, 20 Μάιος 2019 19:54

ΜΠΑΣΚΕΤ: Οδηγείται στην Α2 ο Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ: Οδηγείται στην Α2 ο Ολυμπιακός

 

Ο Ολυμπιακός δεν προσήλθε, όπως είχε αποφασιστεί, στο ΟΑΚΑ για τον σημερινό πρώτο αγώνα της σειράς με τον Παναθηναϊκό, για την προημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών και η αντίστροφη μέτρηση για τον υποβιβασμό του στην Α2, όπως είχε γνωστοποιηθεί κατά το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, έχει αρχίσει.

Για να τελειώσει η... κλεψύδρα, βέβαια, και να πάρουν οι Πειραιώτες την άγουσα για την Α2 Ανδρών, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι δικαστικές εκκρεμότητες των «ερυθρολεύκων», μετά τις προσφυγές τους στο ΑΣΕΑΔ, η πρώτη για μη νόμιμο ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ στην 26η αγωνιστική και η δεύτερη για την παράνομη, όπως υποστηρίζουν, επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Το αγωνιστικό μέλλον του Ολυμπιακού, πάντως, δεν επικεντρώνεται μόνο στην Α2, καθώς εκκρεμεί και η απόφαση για την πιθανή συμμετοχή του στην Αδριατική Λίγκα.

Νίκη στα... χαρτιά για Παναθηναϊκό, μηδενισμός για Ολυμπιακό

Αμέσως μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων 15 λεπτών από την ώρα έναρξης του σημερινού αγώνα (19:00), συν το επιπλέον πεντάλεπτο (επιπλέον προθεσμία που δίνεται από τους διαιτητές), η διαιτητική τριάδα (Αναστόπουλος-Μάνος-Διαμαντής), σημείωσε στο φύλλο αγώνα τη μη προσέλευση του Ολυμπιακού, όπερ σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός παίρνει τη νίκη στα χαρτιά με 20-0α.α., ενώ οι «ερυθρόλευκοι» μηδενίζονται, με ότι αυτό συνεπάγεται... Με την κόρνα της παρέλευσης των 15 λεπτών χωρίς την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο παρκέ να ηχεί, ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέσπασε σε χειροκροτήματα και οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο των «πράσινων» κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια.