Σάββατο, 01 Ιούνιος 2019 16:01

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: Πράξη δεύτερη σε ΟΑΚΑ και «Τόφαλος»

Γράφτηκε από τον

 

Επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ, στην πρεμιέρα της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

Σήμερα Σάββατο θα επιδιώξουν να κάνουν το 2-0, με την πρόκριση στους τελικούς να κρίνεται στις 3 νίκες. Η πρώτη στην κανονική περίοδο ΑΕΚ προέρχεται από αγχωτική νίκη (83-82) επί του Προμηθέα στο ΟΑΚΑ και αύριο στις 17:00 θα πρέπει να εμφανιστεί ανώτερη για να καταφέρει να περάσει νικηφόρα από το «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας. Στο πρώτο παιχνίδι υπήρξε... ένταση και η ΑΕΚ ανακοίνωσε πως δεν θα προμηθευτεί εισιτήρια για τη δεύτερη αναμέτρηση της ημιτελικής σειράς. Οι Αχαιοί, στον αντίποδα, δείχνουν ικανοί να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 1-1. Το 3ο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα (3/6) στις 19:30, στο ΟΑΚΑ.

«Υγιεινό περίπατο» έκανε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι (68-91), με τον Νικ Καλάθη να σημειώνει νταμπλ νταμπλ (19π., 11ασ.). Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έκανε το "break" και είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για το 2-0, μέσα στην έδρα της, το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (18:00), στον 2ο ημιτελικό το Σάββατο (1/6). Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα συνεχίσει τις βραβεύσεις παλαίμαχων αθλητών του «τριφυλλιού» με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου, τιμώντας τον προπονητή του Περιστερίου, Αργύρη Πεδουλάκη. Μετά τον Απόστολο Κόντο, τον Τάκη Κορωναίο, τον Μιχάλη Κυρίτση, τον Λιβέρη Ανδρίτσο, τον Κώστα Τσαρτσαρή, τον Γιώργο Καλαϊτζή και τον Νίκο Χατζηβρέττα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα τιμήσει τον πρώην παίκτη και προπονητή των «πρασίνων». Ο 3ος ημιτελικός θα διεξαχθεί στο «Ανδρέας Παπανδρέου» τη Δευτέρα (3/6) στις 21:00.

Το πρόγραμμα των δεύτερων και τρίτων αγώνων της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Σάββατο

Προμηθέας Πατρών - ΑΕΚ (5 μ.μ.)

Κορομηλάς-Σώμος-Καλδίρης (Θεοδωρόπουλος)

Παναθηναϊκός - Περιστέρι (6 μ.μ.)

Καρακατσούνης-Παναγιώτου-Διαμαντής (Ντίνος)