Δευτέρα, 03 Ιούνιος 2019 17:02

Βαριά τιμωρία της ΑΕΚ για τα επεισόδια στην Πάτρα!

Γράφτηκε από τον

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε την ΑΕΚ με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, για όσα έγιναν στον δεύτερο ημιτελικό με τον Προμηθέα. Κίνδυνος για πρώτο τελικό χωρίς κόσμο!

Το Game 2 της σειράς των ημιτελικών της ΑΕΚ με τον Προμηθέα στην Πάτρα είχε επεισόδια στις «κιτρινόμαυρες» εξέδρες και ρίψη καπνογόνου εντός αγωνιστικού χώρου. Έτσι, ο... πέλεκυς έπεσε βαρύς, με την «Ένωση» να τιμωρείται με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και συνολικό πρόστιμο ύψους 4.300. ευρώ.

Το θέμα, βέβαια, είναι το πότε θα εκτίσει αυτή την ποινή η ΑΕΚ. Αν η σειρά με τον Προμηθέα έχει Game 5 (είναι στο 1-1 προς το παρόν), τότε η ομάδα του Λούκα Μπάνκι να παίξει με φόντο τους τελικούς χωρίς τον κόσμο της, στο ματς της χρονιάς.

Αν η ΑΕΚ... κάνει τη δουλειά πιο γρήγορα και προκριθεί με 3-1, τότε θα βρεθεί μπροστά στον απόλυτο εφιάλτη: να παίξει τον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ χωρίς κόσμο.

Τέλος, αν η «Βασίλισσα» αποκλειστεί από το σύνολο του Μάκη Γιατρά, τότε θα δώσει το πρώτο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών χωρίς τη βοήθεια του κόσμου της στο ΟΑΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση, η βαριά τιμωρία της έδρας θα επηρεάσει την ΑΕΚ στο σύντομο μέλλον.

Αναλυτικά η σχετική απόφαση:

106/3-6-2019

AEK

Επιβάλλεται στην AEK ΚΑΕ που δεν ήταν γηπεδούχος:
α) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (καπνογόνο καπνού και λάμψης στην κερκίδα) κατά την διάρκεια του αγώνα, χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ,
β) για ρίψη καπνογόνου εντός του αγωνιστικού χώρου, κατά την διάρκεια του αγώνα, ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ και
γ) για παράπτωμα που δεν είναι ιδιαίτερης βαρύτητας και δεν χαρακτηρίζεται δυσφημιστικό για το άθλημα (είσοδος οπαδού στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό την ανάρτηση πανό) χρηματικό πρόστιμο τριακοσίων (300,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΕ που διεξήχθη στις 1-6-2019.

Πηγή: sdna.gr